הבטטה מביאה איתה מתיקות טבעית, הגזר מוסיף ערכים תזונתיים והדלורית מסמיכה ומוסיפה עומק של טעמים.
השילוב של 3 הירקות האלה מצוין לא רק עבור תינוקות אלא גם כפירה שמועכים ללא הנוזלים ומגישים לצד המנה העיקרית (ואז אפשר לתבל במלח ופלפל שחור) וגם כמרק כתום שטוחנים עד למרקם שאוהבים. ואגב מרק, אם מכינים את זה למבוגרים יותר, אפשר להוסיף גם 1/2 מיכל שמנת מתוקה או קרם קוקוס.
מחית בטטות עם גזר ודלוריות עם טעם מתקתק שמגיע מהבטטות והמון ערכים תזונתיים שמגיעים מהגזר והדלורית. והכי כיף? אפשר להכין גם מרק ופירה
- 2 בטטות בגודל בינוני
- 2 גזרים קלופים
- 1/2 דלורית קלופה
- 1/2 כפית כורכום
- חותכים את הירקות לקוביות בגודל 2 ס"מ.
- מניחים בסיר בינוני ומכסים במים רותחים עד שהירקות מכוסים לגמרי. אין צורך למלא את הסיר במים עד הסוף אלא רק 2 ס"מ מעל הירקות.
- מתבלים בכורכום ומבשלים עד שכל הירקות רכים לגמרי.
- מסננים את המים (אבל שומרים אותם בצד) וטוחנים את הירקות במעבד מזון או מועכים בעזרת מזלג.
- מוסיפים את המים שבהם בושלו הירקות (יש בהם המון ויטמינים) במידה ורוצים לדלל את המרקם של המחית.
- שומרים בקופסה סגורה היטב במקרר עד 3-4 ימים או מקפיאים.
- ניתן להוסיף קישוא אחד חתוך לקוביות.
- במקום אבקת כורכום אפשר (ומומלץ) להשתמש בשורש כורכום טרי. פשוט מגרדים 1/2 ס"מ מהשורש על החלק הדק של הפומפייה.
1 תגובה
הולכת להכין לקטנה שלי שבדיוק התחילה טעימות 🙂
מאיפה הקופסא והכפית?