מחית בטטות עם גזר ודלוריות עם טעם מתקתק שמגיע מהבטטות והמון ערכים תזונתיים שמגיעים מהגזר והדלורית. והכי כיף? אפשר להכין גם מרק ופירה
- חותכים את הירקות לקוביות בגודל 2 ס"מ.
- מניחים בסיר בינוני ומכסים במים רותחים עד שהירקות מכוסים לגמרי. אין צורך למלא את הסיר במים עד הסוף אלא רק 2 ס"מ מעל הירקות.
- מתבלים בכורכום ומבשלים עד שכל הירקות רכים לגמרי.
- מסננים את המים (אבל שומרים אותם בצד) וטוחנים את הירקות במעבד מזון או מועכים בעזרת מזלג.
- מוסיפים את המים שבהם בושלו הירקות (יש בהם המון ויטמינים) במידה ורוצים לדלל את המרקם של המחית.
- שומרים בקופסה סגורה היטב במקרר עד 3-4 ימים או מקפיאים.