השבוע שמרתי על אחיינית שלי, שאחד הדברים שהיא הכי אוהבת לאכול זה גבינה. אז במקום לתת לה שוב גביע גבינה עם כפית החלטתי להכין לה קציצות סופר מהירות עם גבינת ריקוטה שחיכתה במקרר.
אחרי שהיא סיימה לזלול חצי צלחת הבנתי שכדאי שאשמור את המתכון לפעם הבאה, שבטוח תקרה ממש בקרוב.
וכן, המתכון שלפניכם הוא הדבר הכי בסיסי שיש והוא נתון לשינויים ותוספות כיד הדמיון והמצרכים שיש לכם בארון ובמקרר, אז תרגישו חופשי לשחק ולגוון.
הנה כמה רעיונות שאפשר להוסיף, בערך בכמות של 2-3 כפות, לגרסה מלוחה:
– גרגירי תירס
– גבינה צהובה/פרמזן מגורדת דק
– זיתים קצוצים
– פסטו (כף יספיק)
– ממרח עגבניות מיובשות (כף יספיק)
– שיבולת שועל דקה
– עשבי תיבול שאוהבים, קצוצים דק (כמו פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום)
– תרד קצוץ דק (אין צורך לבשל קודם)
– 1/2 גזר מגורד דק
– זרעי צ'יה
ואפשר להפוך את הקציצות למתוקות. כל מה שצריך זה להוסיף כף אבקת סוכר ואז תוספת אחת או יותר (בכמות של 2 כפות) מהרשימה:
– צימוקים
– אוכמניות מיובשות
– גרידת לימון (מ-1/2 לימון)
– תמצית וניל איכותית (1/2 כפית)
– שוקולד צ'יפס
– ממרח שוקולד
בקיצור, תזרמו עם מה שיש לכם בבית.
קציצות גבינה מלוחות (או מתוקות) מ-3 מצרכים בלבד שאפשר לגוון עם המון אופציות
- 200 גרם גבינת ריקוטה או: טוב טעם / מסקרפונה / לבנה
- 1 ביצה
- 1/3 כוס קמח תופח
- מניחים בקערה גבינה וביצה וטורפים היטב.
- מוסיפים קמח וטורפים רק עד שהתערובת אחידה ואין גושים. אם רוצים להוסיף תוספות זה הזמן.
- מחממים מחבת עם 3 כפות שמן ויוצרים קציצות עם ידיים רטובות. שימו לב – התערובת רכה ודביקה, אפשר ליצור קציצות רק עם ידיים רטובות או בעזרת כף.
- מניחים במחבת ומטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה.
- אם רוצים לאפות? פשוט מניחים נייר אפייה, מרוסס בספריי שמן (לא לדלג על זה) על תבנית תנור ומניחים עם כף או בעזרת ידיים רטובות מהתערובת. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות או עד שהן מזהיבות. שימו לב שבאפייה הן מעט משטחות ונעשות דקות יותר אבל הן עדיין טעימות מאוד.
- אם מכינים גרסה מתוקה מפדרים באבקת סוכר ו/או מזלפים מעל מייפל.
- אם קשה לכם ליצור קציצות מהתערובת כי היא נורא רכה, גם אם הרטבתם טוב את הידיים, אפשר להוסיף עוד 2 כפות קמח, אבל אל תגזימו אחרת יצאו לכם קציצות קשות מדי ותמיד אפשר גם להניח כף מהבלילה במחבת במקום ליצור ממש קציצות עם הידיים.
13 תגובות
שלום,
ראשית, כיף להיכנס לאתר.
יחד עם זאת, אינני מבינה את הצורך לשים גבינת מסקרפונה או שמנת 38% במאכלים לילדים, כשאפשר בהחלט לשים כפי שהצעת תחילה ריקוטה או במאכלים אחרים שמנת 32%.
צריך לפחות לנסות בקצת לשפר את המאכלים כשאפשר בקלות לעשות זאת.
תודה
אני לגמרי בעד ריקוטה או גבינה לבנה. אבל במקרה שיש בבית רק גבינה אחרת רק שידעו שאפשר גם אותה.
האם אפשר להמיר לקחים בריאים יותר?
אפשר קמח כוסמין בהיר ואז הכל כרגיל או קמח כוסמין מלא ואז להוסיף 1 כף שמן זית או קצת מים. ובכל מקרה לא לשכוח אבקת אפייה אם זה לא קמח תופח.
ואפשר גם קמח עדשים!
מתכון אליפות!
גם אנחנו וגם הגמדמד בן ה4.5 זוללים.
מליון תודות על אתר מושקע שווה ושמייח
באהבה רבה!
אפשר להקפיא?
ואם משתמשים בקמח שאינו תופח, כמה אבקת אפיה להוסיף?
תודה!
[…] קציצות גבינה מלוחות לילדים מ-3 מצרכים […]
תודה! ינוסה בקרוב בהחלט!
שאלה מאד בסיסית בהקשר לטיגון הלביבות/הקציצות: כמה חם צריך להיות השמן? אני אף פכם לא על הטמפרטורה הנכונה…או שזה נשרף ובפנים רטוב לחלוטין או שהן מלא זמן בטיגון ודבר לא קורה….אשמח לכל עצה
מתכון מקסים, אצלנו 4 ילדים (ומבוגר) התאהבו בו מיד!
ולגבי אחוזי השומן, כבר ידוע מזמן שאין שום בעיה לתת לילדים שאינם סובלים מעודף משקל מזון עם אחוזי שומן גבוהים, שומן הוא חיוני לתזונת ילדים. הבעיה שגורמת להשמנה זה סוכרים פשוטים ופחמימות ריקות, מה שיש בכמעט כל מתכון "לילדים", ולעומת זאת פה אין בכלל. תמשיכי להמציא לנו רעיונות נהדרים כאלה לילדים, תודה!
מתכון מעולה, היה חסר רק טיפה מלח כמה היית ממליצה לשים שלא יהיה מלוח מדי?
אהלן, יש לנו בבית קוטג', האם זה מתאים במקום גבינה לבנה?
היי, יש אופציה להפוך את זה ללא גלוטן?