למרות שעוד רגע אני נושקת לגיל 40 (אמאל'ה, איך זה קרה) אני עדיין מאוד אוהבת מחיות פרי. תנו לי תפוחים מרוסקים, קרים מהמקרר, ותראו אושר מה הוא.
את המתכונים הפעם בחרתי והכנתי ממש בקפידה. גם כי היה לי חשוב שהם יצאו טעימים גם לחיך של מבוגרים (למה מכינים אוכל לא טעים לתינוקות?) וגם כי הבנתי שחשוב מאוד שהם יצאו בריאים ומשמחים. משביעים אבל קלילים בבטן.
לכל מחית כאן יש ערך מוסף אחר – המחית הסגולה מכילה סלק שהוא עשיר במינרלים ונוגדי חמצון ויש בו גם כולין – ויטמין ממשפחת ויטמיני ה-B שידוע כממיס שומנים ומחזק את הכבד ולכן הוא מרכיב חשוב בתכניות לניקוי רעלים, כאלה שנועדו לניקוי פסולת מהגוף.
המחית הצהובה מכילה כורכום, שהוא ה-דבר בתחום הבריאות ומחקרים מראים שהוא אנטי דלקתי וכמו הסלק, גם הוא מסייע בניקוי פסולת מהגוף. ויש במחית הזאת גם שקדיה (חמאת שקדים) או טחינה מלאה שמכילים כמות גבוהה של ברזל וסידן מן הצומח.
המחית הירוקה מכילה תרד (היי פופאי!) שמכיל כמות גבוהה של ברזל, חלבון וויטמין K. והוא גם מחזק את מערכת העיכול ויש שגורסים שגם עוזר במניעת גזים. ויש שם אפילו אבוקדו בריא וטעים ובננות מתוקות שנותנות אנרגיה.
בקיצור, חגיגה של בריאות עם מתיקות שמגיעה מהטבע. ותסמכו עלי, גם אתם תאכלו מהמחיות האלה. אתם תמיד יכולים לספר שהכנתם אותם לילד 🙂
- 2 תפוחים - מכל זן שאוהבים
- 1 סלק
- מים
- קולפים את התפוחים הסלק. נפטרים מהגרעינים שבתפוחים.
- חותכים את התפוחים לרבעים ואת הסלק לקוביות.
- בסיר בינוני מרתיחים מים ומבשלים את התפוחים והסלק עד ששניהם רכים. בערך 20 דקות.
- מסננים (שומרים את המים) וטוחנים במעבד מזון.
- אם רוצים מרקם נוזלי יותר מוסיפים מהמים שבהם בושלו התפוחים והסלק וטוחנים שוב.
- 2 בננות בשלות
- 1/4 כפית כורכום - עדיף שורש כורכום מגורד דק
- 3 כפות טחינה מלאה - או שקדיה
- מים
- מועכים היטב בננות ומוסיפים כורכום וטחינה. מערבבים היטב. עוד אופציה היא לטחון הכל במעבד מזון.
- מוסיפים מים עד שמגיעים למרקם שרוצים (יותר או פחות סמיך).
- אם רוצים להמתיק מוסיפים תמר אחד, מגולען, וטוחנים אותו ביחד עם שאר המצרכים.
- 2 בננות בשלות
- 1/2 אבוקדו בשל
- 10 עלי תרד - ללא הגבעול
- 2 תמרים מסוג מג'הול - מגולענים
- במעבד מזון טוחנים את כל המצרכים פרט למים.
- מוסיפים מים לפי המרקם שרוצים להגיע אליו (סמיך או נוזלי יותר).
7 תגובות
איזה כיף לגלות את האתר הזה (מכירה את הבלוג הרגיל). בדיוק היום שהתחלתי טעימות לעולל שלי:)
באל אופן, מאיפה הקופסאות אכסון החמודות הללו?
ממקס סטוק ב-2 שקלים :)))
אפשר לשים במקרר ולשמור למחר?
בטח
איך שומרים במקרר? המחית לא משחירה לכן?
המתכונים נראים מעולה רציתי לשאול אם אפשר להקפיא?
האם אפשר להשתמש בפירות קפואים?