יש לאנשים נטייה לחשוב שאוכל אפוי יוצא פחות עסיסי אבל הקציצות האלה מוכיחות בדיוק להיפך, שדווקא האפייה מיטבה איתן ומותירה אותן עסיסיות, רכות ומלאות בטעם והן גם מקבלות את פסי הצריבה היפים שכולנו מאוד אוהבים.
וכן, יש בהן די הרבה ירק. גם כרובית שמתפקדת כאן על תקן המרכיב המרכך, זה שמוסיף נקודות קטנות ורכות, וגם קישואים שמגירים נוזלים ועוזרים לקציצה להשאר עסיסית.
בכלל, הכנסה של כרובית למאפים היא דרך נהדרת להכניס ירק לאוכל בלי להוסיף צבע (למשל לילדים שלא אוהבים ירק באוכל שלהם). הנוכחות שלה גם עוזרת לטעם ולמרקם אבל גם הופכת את הקציצות לבריאות ומשביעות יותר.
עוד בונוס שיש כאן לעומת קציצות מטוגנות זה שאפשר להחזיק אותן ביד, בלי לגלות ידיים שומניות ובגדים מלוכלכים עם כתמי שמן. תודו שרק בשביל זה שווה לאפות 😊
ורק נדמה לכם שבזה תמו הבונוסים – מה לגבי העובדה שאת רוב העבודה עושה התנור? הנה, חסכתי לכם לפחות 30 דקות של עמידה מול המחבת, שגם מעיפה שמן לכל עבר.
בקיצור, עזבו אתכם מטיגון ורוצו לאפות לכם, וגם לילדים, קציצות משגעות שאפשר לשדך לאורז, פירה, ירקות בתנור, סלט ואפילו להכניס לסנדביץ' שווה במיוחד שאפשר לקחת לדרך. הכי אוכל לכל המשפחה.
כל כך רכות ועסיסיות שלא יאמינו לכם שהן אפויות - קציצות עוף עם כרובית וקישואים שאופים בתנור במקום לטגן. הילדים יכולים להחזיק אותן ביד ואתם יכולים לשים אותן בפיתה או לצד פירה
- 1/2 ראש כרובית (שטופה היטב)
- 2 קישואים (או זוקיני)
- 4 שיני שום קלופות
- 500 גרם עוף טחון
- 1 L ביצה
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 2 כפות פירורי לחם (או פרוסת לחם שרויה במים כמה דקות וסחוטה היטב)
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 2 כפות שמן זית (או תרסיס שמן)
1. מגרדים את הכרובית על החלק העבה בפומפייה ואת הקישואים על החלק הדק. מעבירים לקערה גדולה.
2. כותשים את השום ומוסיפים לקערה.
3. מוסיפים את שאר המצרכים ולשים היטב עם הידיים.
4. מניחים נייר אפייה על תבנית התנור ומזלפים שמן זית. מורחים היטב על כל נייר האפייה.
5. עם ידיים מעט משומנות או מעט רטובות יוצרים קציצות, שמנמנות ולא דקות, ומניחים על התבנית עם נייר האפייה.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות ואז הופכים את הקציצות וממשיכים לאפות עוד 10 דקות בערך. עד שהן מקבלות צבע זהוב באמצע שלהן.
- במקום כרובית אפשר לשים 2 גזרים, לא קלופים, מגורדים דק על פומפייה או בטטה אחת קלופה ומגורדת דק.
- לגרסה ללא גלוטן ממירים את פירורי הלחם בפרוסת לחם ללא גלוטן או או פירורי לחם ללא גלוטן. אם רוצים להשמיט לגמרי את פירורי הלחם פשוט סוחטים היטב את הקישואים מנוזלים ומוסיפים אותם לתערובת ללא נוזלים.
- בבקשה אל תשימו יותר מ-1/2 כפית סודה לשתייה, היא אמנם מרככת את הקציצות אבל בכמות גדולה יותר היא עלולה להוסיף טעם מריר וגם להפוך את המרקם קצת לגומי.
- כן, אפשר גם לטגן. אבל באמת שיוצא מושלם באפייה.
- ניתן להקפיא, בשקיות סגורות היטב, ולחמם בתנור/טוסטר אובן/מיקרו כשרוצים.
- אם אתם מכינים אותן לילדים והם בררנים בנוגע לזוקיני הירוק פשוט תמירו בקישואים רגילים (אפשר לקלוף ואז לא יהיה לזה צבע) או להחליף בבצל מגורד שגם לו אין שום צבע.
16 תגובות
נראה מעולה! באיזה חלק של העוף מומלץ להשתמש בהכנת הקציצות?
פשוט עוף טחון, לרוב טוחנים מחזה אבל אפשר גם מפרגיות ואז זה יוצא עסיסי יותר (אבל גם שומני יותר)
יצא מדהים, גם הילד הגדול (32) טרף 😉
ממש ממש שמחה לשמוע <3
האם אני יכולה להכין כמות ולהקפיא? אם כן, להקפיא אחרי או לפני האפייה בתנור?
היי, אפשר גם מהודו או שלא יצא עסיסי?
יצא מעולה <3
חייבת לפרגן.
הבת שלי (בת 10 חודשים) פשוט עפה על זה!!!!!
זאת הילדה השניה שלי, אחותה בררנית דגולה ומעולם לא נהנתה משום דבר שהכנתי לה. לצערי לא מוכנה לטעום.
אבל הקטנה אוכלת את זה בשמחה גדולה! אפילו מעדיפה את זה בארוחה על פני התוספת הפחמימתית שצירפתי!
עסיסי, בריא, מזין ודל קלוריות – מושלם!
מצפה בקוצר רוח לנסות עוד מתכונים מהאתר.
תבורכי!
ממש ממש שימחת אותי! תודה שחזרת לשתף <3
יצא ממש טעים תודה
שלום, אם הבנתי נכון את הקישוא אפשר להחליף בבצל אחד מגורד?
תודה
היי, במה אפשר להחליף את הקישואים?
היי אפשר להקפיא?
במקום קישואים השתמשתי בבטטה בינונית מגוררת,יצא ממש טעים.
האם במקום לגרד את הכרובית אפשר לרסק במעבד? או לבשל ולרסק?
הי אשמח לדעת האם אפשר להשתמש בכרובית קפואה שמוכרים במכרזים ואם כן מה הכמות שצריך לשים?
תודה!