כל כך רכות ועסיסיות שלא יאמינו לכם שהן אפויות - קציצות עוף עם כרובית וקישואים שאופים בתנור במקום לטגן. הילדים יכולים להחזיק אותן ביד ואתם יכולים לשים אותן בפיתה או לצד פירה
1. מגרדים את הכרובית על החלק העבה בפומפייה ואת הקישואים על החלק הדק. מעבירים לקערה גדולה.
2. כותשים את השום ומוסיפים לקערה.
3. מוסיפים את שאר המצרכים ולשים היטב עם הידיים.
4. מניחים נייר אפייה על תבנית התנור ומזלפים שמן זית. מורחים היטב על כל נייר האפייה.
5. עם ידיים מעט משומנות או מעט רטובות יוצרים קציצות, שמנמנות ולא דקות, ומניחים על התבנית עם נייר האפייה.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות ואז הופכים את הקציצות וממשיכים לאפות עוד 10 דקות בערך. עד שהן מקבלות צבע זהוב באמצע שלהן.
- במקום כרובית אפשר לשים 2 גזרים, לא קלופים, מגורדים דק על פומפייה או בטטה אחת קלופה ומגורדת דק.
- לגרסה ללא גלוטן ממירים את פירורי הלחם בפרוסת לחם ללא גלוטן או או פירורי לחם ללא גלוטן. אם רוצים להשמיט לגמרי את פירורי הלחם פשוט סוחטים היטב את הקישואים מנוזלים ומוסיפים אותם לתערובת ללא נוזלים.
- בבקשה אל תשימו יותר מ-1/2 כפית סודה לשתייה, היא אמנם מרככת את הקציצות אבל בכמות גדולה יותר היא עלולה להוסיף טעם מריר וגם להפוך את המרקם קצת לגומי.
- כן, אפשר גם לטגן. אבל באמת שיוצא מושלם באפייה.
- ניתן להקפיא, בשקיות סגורות היטב, ולחמם בתנור/טוסטר אובן/מיקרו כשרוצים.
- אם אתם מכינים אותן לילדים והם בררנים בנוגע לזוקיני הירוק פשוט תמירו בקישואים רגילים (אפשר לקלוף ואז לא יהיה לזה צבע) או להחליף בבצל מגורד שגם לו אין שום צבע.