פופקורן עוף, אוכל אצבעות מושלם לילדים! זו גרסה טעימה ופריכה לנאגטס ושניצלונים שכולם כבר מכירים. קוביות קטנות של חזה עוף, רך מבפנים ומצופה בפרורי לחם קראנצ'ים מבחוץ. הכי כיף לאכול אותו עם הידיים, ואם תחליטו לאפות במקום לטגן תחסכו גם את הניקיון.
זו מנה מושלמת שקל ממש להכין. הילדים יעופו על ארוחה שלמה שאפשר לאכול בלי מזלג, תוסיפו ליד תפוחי אדמה אפויים וירקות חתוכים וסגרתם ארוחה שלמה. יש רק סכנה אחת, הם נוטים להחטף מהמגש עוד לפני שהם מגיעים לשולחן, אז כדאי להכי מנה כפולה מראש.
אני ממש ממליצה לכם לנסות גם את הגרסה האפוייה, תופתעו לגלות שבנוסף לחסכון בזמן עבודה, שניצלוני העוף יצאו סופר קריספיים ובינינו גם הרבה יותר בריאים.
- 2 חזה עוף שלמים (פרפר אחד)
- 1 כוס קמח לבן או כוסמין
- 1/2 כפית מלח
- 2 ביצים L
- 1 כפית קטשופ או חרדל או חמאת בוטנים
- פרורי לחם מכל סוג שאוהבים
- שמן קנולה במידה ומטגנים
חותכים את העוף לקוביות בגודל 2 ס"מ.
בקערה אחת שמים קמח ומלח, בשנייה ביצים וקטשופ/חרדל/חמאת בוטנים שטורפים היטב ביחד ובשלישית פירורי לחם.
מעבירים כמה קוביות עוף לקמח ומצפים היטב. נפטרים מעודפי קמח.
מעבירים לקערה עם הביצים הטרופות ומצפים בביצים.
מעבירים לקערה עם פירורי הלחם ומצפים היטב. אם יש עדיין חורים בלי פירורי לחם מחזירים את קוביות העוף שוב לביצים ואז שוב לפירורי לחם.
מטגנים במחבת עם 1 ס"מ שמן עד הזהבה מכל הצדדים.
אם רוצים לאפות: מתיזים תרסיס שמן על תבנית עם נייר אפייה ומניחים את קוביות העוף המצופות. מתיזים שוב שמן למעלה בנדיבות כדי שלא יתייבש ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 עד שהעוף זהוב.