כשחושבים על גזר תמיד חושבים על בריאות, אבל האמת היא, שמעבר לבריאות גזר הוא אחד הירקות הכי טעימים שיש כשיודעים מה לעשות איתו. יש לו טעם מתקתק שמזכיר בטטה רק בלי המתיקות הגבוהה מדי, הוא נשאר יציב אבל מתרכך מהר וכמעט כל טעם שתשדכו אליו יתקבל בברכה.
הפעם בחרתי לשדך אותו לגבינות ושיבולת שועל שביחד הופכים לארוחה מאוזנת, משביעה (אבל קלילה), בריאה וטעימה שמתאימה לכל המשפחה.
אם אתם מכינים את המאפינס האלה לארוחת ערב אפשר להכין אותם גם בתבנית שקעים גדולה יותר אבל אם המאפינס מיועדים למסיבת יום הולדת או כל מסיבה/אירוח אחר, אני ממש ממליצה שתשתמשו במנז'טים קטנים גם כי יהיה הרבה אוכל על השולחן ולרוב אנשים לא יגמרו גודל מלא מכל מאפה, וגם כי זה יראה טוב יותר על השולחן ויתאים גם למבוגרים וגם לילדים. את המנז'טים שאני השתמשתי בהם, שלא דורשים שימון, אפשר לרכוש כאן והם עולים רק 15 ש"ח ל-50 יחידות.
מושלמים לארוחת ערב, למסיבה או לאירוח - מיני מאפינס גזר וגבינות עם שיבולת שועל שמוסיפה אקסטרה בריאות והופכת את המאפינס האלה למשביעים וטעימים
- 3 גזרים לא קלופים
- 1 בטטה קלופה (או גזר נוסף)
- 1 בצל לבן קלוף
- 2 כפות שמן זית
- 3 L ביצים
- 1/3 כוס גבינה בולגרית רכה 5%
- 3 כפות קוטג' (או ריקוטה)
- 1/2 כוס גבינה צהובה לייט 9%
- 1/2 כוס שיבולת שועל דקה להכנה מהירה ללא גלוטן
- 1/4 כפית מלח
- קמצוץ פלפל שחור
1. מגרדים את הגזר והגבינה הצהובה על החלק הדק בפומפייה ואת הבצל על החלק העבה. מניחים בקערה בינונית.
2. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.
3. מעבירים למנז'טים, עדיף מפלסטיק או סיליקון, עד כמעט לסף הגובה של המנז'ט. המאפינס לא תופחים מאוד אז אל תפחדו למלא.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 30 דקות או עד שהמאפינס זהובים.
5. ממתינים עד שהמאפינס טיפה יתקררו ומשחררים מהמנז'טים.
- אתם בטח תשאלו אז אני מקדימה תשובה: אני תמיד משתמשת בגזר לא קלוף. קודם כל כי הקליפה שלו סופר דקה ואחרי אפייה היא לא מורגשת בכלל ושנית כי המון מהערכים התזונתיים נמצאים בקליפה. ובכלל, לא חבל על המאמץ והלכלוך כשהקליפה אפילו לא מורגשת?
- במקום אחד הגזרים אפשר לשים קישוא או זוקיני.
- במקום גבינה בולגרית אפשר לשים גבינת חמד (תפוררו אותה היטב או תגרדו על פומפייה) או גבינת פטה מפוררת.
- במקום קוטג' אפשר ריקוטה, גבינה לבנה, גבינת שמנת (ואז הקלוריות כמובן ישתנו) או שמנת חמוצה.
- במקום גבינה צהובה אפשר מנצ'גו, פרמזן, קשקבל או כל גבינה קשה אחרת שאוהבים.
- במקום שיבולת שועל אפשר לשים קמח תופח.
14 תגובות
אם שמים בטטה, מגרדים אותה עם הגזרים או שמבשלים?
תודה! את אלופה!!! אתר מדהים!!!
מגרדים עם הגזר 🙂
ותודה ענקית!
רחלי יצא אש ונטרף על ידינו וגם על ידי הילדים
איזה כיף לשמוע! <3
היי רחלי, האם ניתן לוותר על הבצל? או להחליפו במשהו אחר?
כן, אפשר לוותר
[…] – במקום ברוקולי אפשר לשים פטריית שמפניון שלמה או עגבניית שרי או פרח כרובית. ואפשר גם לערבב לתוך הבלילה 3/4 כוס גרגירי תירס או זיתים או קוביות קטנות של גזר. – במקום בולגרית אפשר גם צפתית או חמד. – אפשר להמיר את הקמח בכוסמין אבל אז מומלץ להוסיף עוד 1/4 כוס נוזל כמו חלב/מים/יוגורט. – בכוונה לא כתבתי מלח כי הבולגרית די מלוחה ותמיד אפשר להמליח אחר כך. אם אתם מוותרים על הבולגרית שימו 1/2 כפית מלח.- והנה גם מתכון למאפינס גבינות ללא גלוטן. […]
היי מה אפשר במקום גבנצ?
יצא מצויין תודה (חשוב להקפיד על כמות המלח כמו במתכון שלך – אחרת יוצא מלוח – למדתי לפעם הבאה:) )
[…] בצורתו הטריה. >> מתכון לקציצות כרובית אפויות >> מתכון למיני מאפינס גזר וגבינות – ללא גלוטן >> מתכון למאפין גבינות […]
[…] מיני מאפינס גזר וגבינות – ללא גלוטן […]
[…] עוד מתכונים עם גזר: מאפינס גזר וגבינות ללא גלוטן | מרק ירקות כתומים | קציצות קישואים […]
אין לי בכלל גבנצ. כמה נורא אם פשוט אוותר עליו ?
מתכון מעולה, חוסל במהירות!