מושלמים לארוחת ערב, למסיבה או לאירוח - מיני מאפינס גזר וגבינות עם שיבולת שועל שמוסיפה אקסטרה בריאות והופכת את המאפינס האלה למשביעים וטעימים
1. מגרדים את הגזר והגבינה הצהובה על החלק הדק בפומפייה ואת הבצל על החלק העבה. מניחים בקערה בינונית.
2. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.
3. מעבירים למנז'טים, עדיף מפלסטיק או סיליקון, עד כמעט לסף הגובה של המנז'ט. המאפינס לא תופחים מאוד אז אל תפחדו למלא.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 30 דקות או עד שהמאפינס זהובים.
5. ממתינים עד שהמאפינס טיפה יתקררו ומשחררים מהמנז'טים.
- אתם בטח תשאלו אז אני מקדימה תשובה: אני תמיד משתמשת בגזר לא קלוף. קודם כל כי הקליפה שלו סופר דקה ואחרי אפייה היא לא מורגשת בכלל ושנית כי המון מהערכים התזונתיים נמצאים בקליפה. ובכלל, לא חבל על המאמץ והלכלוך כשהקליפה אפילו לא מורגשת?
- במקום אחד הגזרים אפשר לשים קישוא או זוקיני.
- במקום גבינה בולגרית אפשר לשים גבינת חמד (תפוררו אותה היטב או תגרדו על פומפייה) או גבינת פטה מפוררת.
- במקום קוטג' אפשר ריקוטה, גבינה לבנה, גבינת שמנת (ואז הקלוריות כמובן ישתנו) או שמנת חמוצה.
- במקום גבינה צהובה אפשר מנצ'גו, פרמזן, קשקבל או כל גבינה קשה אחרת שאוהבים.
- במקום שיבולת שועל אפשר לשים קמח תופח.