אחד המרקים הראשונים שלמדתי להכין בבית היה מרק כתום.
אני זוכרת שהופתעתי כמה סמיך ומתקתק הוא יצא וכמה הוא שונה מהמרק ירקות של אמא שלי – עד לאותו רגע המרק הזה היה היחיד שהכרתי.
במקור, שזה אומר במתכון שהשמשתי בו לפני המון שנים, היה גם שמיר אבל מאז אני ושמיר לא ממש חברים ולכן הוא נעדר מכאן. אם, לעומתי, אתם דווקא מחבבים שמיר אפשר להוסיף 1/3 צרור ממנו למרק בזמן הוספת התבלינים.
ואגב, אל תוותרו על הכורכום גם אם נדמה לכם שאתם לא אוהבים את הטעם. הוא גם צובע את המרק בצבע צהוב/כתום משגע, גם מוסיף ניחוח מעולה ובעיקר מוסיף המון בריאות.
מרק ירקות כתומים עם בטטות, גזר ודלעת שמכינים בקלות. מלא ערכים תזונתיים, מתקתק בזכות הבטטה ומשביע כמו ארוחה
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל לבן קלוף
- 3 שיני שום קלופות
- 3 בטטות קלופות
- 1 חתיכה דלעת או דלורית (קלופה)
- 1 גזר לא קלוף
- 1 ו-1/2 ליטר מים רותחים
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית בהרט
- 1 כפית שטוחה מלח אם מכינים לתינוקות אפשר לוותר
- 1/4 כפית אגוז מוסקט - לא חובה
- קוצצים את הבצל והשום לקוביות.
- בסיר בינוני מטגנים את הבצל והשום על אש נמוכה-בינונית עד שהם מתרככים.
- בינתיים חותכים את הבטטה, הגזר והדלעת/דלורית לקוביות בגודל זהה ומוסיפים לבצל והשום. מערבבים.
- מוסיפים מים רותחים ותבלינים ומבשלים עד שכל הירקות רכים מאוד.
- טוחנים בבלנדר מוט או בבלנדר רגיל ומגישים.
- לטעם עשיר וסמיך יותר ניתן להוסיף, אחרי הטחינה, 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה או 1/2 קופסת קרם קוקוס ולערבב 5 דקות על אש בינונית.
- אם אוהבים, ניתן להוסיף 1/4 כפית קינמון.
- אם יש לכם שורש כורכום במקום אבקה עדיף להשתמש בו ולגרד 1 ס"מ שורש קלוף לתוך המרק.
- אם אין לכם בטטה או גזר או דלורית פשוט שימו יותר מהירק שיש לכם.
- אפשר להוסיף למרק גם קישוא אחד, חתוך לקוביות, בשלב הוספת הירקות הכתומים.
- גם אם המרק מיועד לילדים אני ממש ממליצה שלא תוותרו על השום. הוא מאוד עדין כאן ומאזן את המתיקות של הירקות.
- ואם אוהבים מרק יותר מתקתק? פשוט מוסיפים כף סילאן או מייפל אמיתי.
- ניתן להקפיא את המרק בקופסאות סגורות ולחמם כשרוצים לאכול.
3 תגובות
איזה קערה וכפית מתוקותתתתת!
היי, אתר מהמם!
לא הבנתי את הכוונה – מוסיפים ליר רותחים? זאת טעות?
תודה!
מה, לא ידעת שליר זה אח של מים? 🙂 אכן טעות, תיקנתי.
ותודה!