אני אוהבת מג'דרה, בעיקר עם המון בצל מטוגן מעל וסלט ירקות טריים בצד.
אבל מה עושים כשמישהו לא אוהב בצל מטוגן ובכלל, כשרוצים מנה קצת יותר רכה שעושה נעים בבטן? הו, טוב ששאלתם. מכינים מג'דרה פתיתים! כי בואו נודה על האמת, אין כמו פתיתים.
בגלל שמדובר במנה שמתאימה מאוד גם לילדים החלטתי להשמיט מכאן את הבצל אבל אין שום בעיה להחזיר אותו. למטה בהערות כתבתי לכם איך מכינים את הבצל ומתי מוסיפים אותו לתבשיל.
ואגב פתיתים, הנה עוד מתכון מעולה שמתאים גם לילדים – פתיתים ורודים עם סלק או כמו שאני אוהבת לקרוא להם – פתיתים של נסיכות.
איפה קונים?
צלחות בצורת מיקי מאוס
המנה הפופולרית בגרסה רכה ומשמחת - מג'דרה פתיתים עם עדשים שחורות שמכינים בקלות ממש. לא רק לילדים
- 1 כוס פתיתים מכל סוג שאוהבים
- 1 כף שמן זית
- 1 ו-3/4 כוסות מים רותחים
- 1/2 כוס עדשים שחורות
- 1/2 כפית בהרט ואפשר גם כמון במקום
- 1/2 כפית מלח
- בסיר בינוני עם מים רותחים ומומלחים מבשלים את העדשים עד ריכוך. חשוב לבשל אותם עד שהן מתרככות אבל לא נעשות סמרטוטיות. זה לוקח בין 12-15 דקות. מסננים מנוזלים.
- בסיר רחב ושטוח מחממים שמן זית ומוסיפים את הפתיתים. מטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך דקה.
- מוסיפים עדשים שחורות מבושלות, מים רותחים ואת התבלינים ומערבבים.
- סוגרים את הסיר ומבשלים עד אש קטנה עד שהפתיתים רכים מאוד. חשוב מדי פעם לפתוח את הסיר ולערבב כדי שלא ידבק לתחתית.
- אגב, זה ממש בסדר אם הפתיתים רכים ויש לכם קצת נוזלים מסביב. זה מה שהופך אותם לרכים והנוזלים האלה יספגו בפתיתים גם לאחר תום הבישול.
הערות ושדרוגים
- אני אוהבת להוסיף לתבשיל גם כפית אבקת מרק בצל שמוסיפה טעם עמוק יותר והיא נהדרת בעיקר בתבשילים מהירים כאלה שלא מספיקים לפתח טעמים חזקים בגלל מהירות הבישול. אבל כמובן שלא חייבים.
- ניתן להוסיף בשלב הוספת הבהרט גם 1/2 כפית כורכום. זה גם צובע את הפתיתים וגם בריא. בכמות כזאת אגב זה כמעט ולא מוסיף טעם. ואפשר גם 1/2 כפית פפריקה מתוקה.
- רוצים להוסיף בצל מטוגן? פשוט – חותכים 1-2 בצלים לבנים וקלופים לרצועות דקות ומטגנים במעט שמן זית, 1/2 כפית סוכר ומלח ע שהבצלים רכים וזהובים. וסבלנות, זה לוקח קצת זמן. את הבצלים האלה מוסיפים לפתיתים לאחר שהם מוכנים ומערבבים.
- כמות המים גם גדולה יחסית ממה שכתוב לכם על גבי שקית הפתיתים וזה בסדר, אני מחפשת כאן תבשיל רך וחוץ מזה, המים האלה נספגים מהר מאוד בפתיתים גם לאחר תום הבישול.
- עוד מתכון מושלם עם פתיתים הוא תבשיל פתיתים עם חזה עוף ודלעת.
8 תגובות
כמה זמן בערך אורך הבישול?
בסביבות 20 דקות. משתנה בין סוגי הפתיתים
היי האם אפשר לעשות עם עדשים ירוקות?
כן, אין בעיה. רק לבשל אותן עד שהן רכות לפני ההוספה.
היי,
עשיתי את המתכון ויצא מעולה.
בישול העדשים מחליף את ההשרייה שלהם?
בהחלט כן, ומזרז עיניינים
שלום רחלי,תודה רבה על המתכונים שלך נטעימים ןהפשוטים כדי להכין אותם.
העוגת תפוזים שלך והמוקפץ ךבגט מככב אצלי בבית.
נטלי
כל חיי הבצל היה מתבשל עם הפתיתים! ניסתי להוסיף אותו רק בסוף! גאוני! תודה