בכל פעם כשאני מכינה עוגת שוקולד, שזה אומר כל שבוע בערך, אני נשארת עם לא מעט שאריות של עוגה. גם כי אני חותכת את החלק העליון שנוטה לקבל צורה של הר ולא נוח לי לצפות עוגה לא ישרה, וגם כי לעיתים נשארות 2-3 פרוסות.
את השאריות האלה אני מעבירה לשקית סנדביצ'ים ושמה במקפיא. ואז, כשצריך להכין כדורי שוקולד או קינוחי כוסות שאני רוצה לפזר בהם פירורי עוגה, אני מוציאה שקית אחת, מפשירה כמה דקות על השיש והופ, יש לי עוגה מוכנה שהופכת בשנייה לקינוח חדש.
אז קודם כל, מהיום, בכל פעם כשאתם מכינים עוגה בחושה (שוקולד, וניל תפוזים) ונשארות לכם שאריות, אתם מיד מעבירים אותן לשקית ולמקפיא.
ומה אם אין לכם כרגע עוגה במקפיא ואתם בכל זאת רוצים להכין את כדורי השוקולד האלה? הו, טוב ששאלתם. פשוט משתמשים בעוגה קנויה. אפשר לקנות עוגת שוקולד או עוגת בראוניז (יש בכל סופר) או להמיר בפתי בר. למטה בהערות כתבתי כמה ואיך.
נשארה לכם עוגה בחושה? זה הזמן להכין ממנה כדורי שוקולד בציפוי קוקוס או סוכריות שזוללים ישר מהמקרר
- 2 כוסות עוגת שוקולד מוכנה או קנויה
- 120 גרם שוקולד מריר או חלב
- 30 גרם חמאה
- 2 כפות ממרח שוקולד
- 10 עוגיות פתי בר או אוראו
- קוקוס או סוכריות צבעוניות
- מפוררים את העוגה ושוברים את העוגיות לפירורים דקים בעזרת מערוך (שמים את העוגיות בשקית ומכים עליהן) או במעבד מזון. מעבירים לקערה.
- ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרו, בפולסים של 30 שניות, ומערבבים עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. מוסיפים לפירורי העוגה והעוגיות.
- מוסיפים ממרח שוקולד ומערבבים היטב.
- מעבירים למקרר לשעה לפחות.
- יוצרים כדורים מהתערובת ומגלגלים בקוקוס או סוכריות צבעוניות. שומרים במקרר.
- ואם אין עוגה? ממירים בשרוול פתי בר שבור לפירורים דקים ומוסיפים 1/3 כוס חלב בנוסף לשאר המצרכים.
- אם התערובת רכה מדי אחרי הקירור אפשר להוסיף עוד עוגיות מפוררות. ואם היא קשה? פשוט ממתינים חצי שעה והיא תתרכך ואז יהיה קל לגלגל.
8 תגובות
אוי זה רעיון מעולה לדחוף שאריות עוגה לפריזר. זה בדיוק מה שאני הולכת לעשות עכשיו עם עוגה ניסיונית שהכנתי אתמול והתקבלה בקרירות בקרב דיירי הבית שטענו שהיא חסרת עומק מצד אחד ו/או לא אוורירית מצד שני. כן יש פה דרישות שונות מסביב…
ושוב, בהצלחה!
תודה אהובה שאת
תתחדשי על האתר! מקסים וטעים גם לא לצוציקים בלבד אני חייבת לדעת מאיפה הצלחת.. מהממת!
היי רחלי 🙂
כמה זמן עוגת שוקולד אפויה יכולה להישמר במקפיא?
נשמע טוב,
האם אפשר להמיר חמאה בשמן?
אפשר שמן קוקוס
יעבוד גם עם שאריות עוגת גזר?
נשמע נהדר. יש לי עוגה בת שבוע במקרר. בתי אפתה ולא היה לי נעים לזרוק…האם היא עדיין ניתן להשתמש בה?