כשהייתי קטנה, הדרך היחידה שהסכמתי לאכול דגים הייתה בצורת שניצל. ובכלל, כל דבר שהיה עטוף בפירורי לחם זהובים התקבל בברכה.
למרות קלות ההכנה, ברוב הפעמים אכלתי שניצל דג שהגיע משקית קפואה במקפיא. גם כי אז, בשנות השמונים, אמא שלי עבדה עד שעות מאוחרות ואני הכנתי לעצמי צהרים, ומה יותר פשוט מלחמם שניצל בטוסטר אובן (טרום הפצעתו של המיקרו) וגם כי נדמה היה שמאכלי דגים היו נחלתם של המקפיאים בסופר.
מאז עברו הרבה שנים והיום אני משתדלת לאכול דגים רק כשהם טריים ומאוד איכותיים. אבל היי – את פירורי הלחם והשניצל לא זנחתי גם בגילי המופלג.
כי בואו נודה על האמת, אין כמו דג עסיסי עטוף בשכבה אקסטרה קראנצ'ית.
ואגב, אם יש לכם ילדים שחוששים מדגים, המתכון הזה שובר מחסומים גם בגלל המרקם וגם בזכות הטעמים שעוטפים את הדג בזמן הציפוי.
- הכנתם? שתפו אותי איך יצא בעמוד האינסטגרם או בפייסבוק של צוציקים.
- והנה עוד מתכונים לארוחות צהריים שמתאימות לילדים (ולמבוגרים).
אצבעות שניצל דג סלמון עם ציפוי אקסטרה קראנצ'י שהכי טעים להגיש לצד פירה. הילדים יתאהבו וגם אתם
- 500 גרם פילה סלמון ללא עור ועצמות
- 3 כפות מיץ לימון
- 2 ביצים L
- 1 כפית רסק עגבניות או קטשופ
- 2 כפות מיונז איכותי
- 1 ו-1/2 כוסות שיבולת שועל דקה או קמח שיבולת שועל או קמח מכל סוג שאוהבים
- 1/2 כפית מלח
- 2 כוסות פירורי לחם או פנקו
- שמן זית או כל שמן אחר שיש בבית
חותכים את הדג לאצבעות בעובי 2 ס"מ ומעבירים בזהירות לקערה. ממלאים במים קרירים ומזלפים מעל מיץ לימון. אחרי 15 דקות מוציאים, מייבשים עם נייר סופג ומניחים בצד.
טוחנים את הקוואקר במעבד מזון עד שנוצר קמח חלק. אפשר גם לקנות קמח שיבולת שועל או להשתמש בכל קמח אחר שאוהבים. מעבירים לקערה, מוסיפים 1/2 כפית מלח ומערבבים.
בקערה שנייה טורפים ביצים, רסק ומיונז ובקערה שלישית שמים פירורי לחם או פנקו.
מצפים כל אצבע דג בקמח ולאחר מכן בביצים ולבסוף עוטפים בפירורי לחם. אם רוצים ציפוי אקסטרה קריספי מעבירים את אצבעות הדג, לאחר הציפוי בפירורי לחם, שוב לביצים ואז שוב לפירורי לחם.
ועכשיו מחליטים: אם רוצים לטגן, מטגנים בשמן זית אוכל שמן אחר שמעדיפים, עד שהאצבעות זהובות מכל הצדדים. עדיף שהשמן יהיה לפחות בגובה 2 ס"מ כדי שיטגן את הדג גם מבפנים.
אם רוצים לאפות, מחממים תנור ל-190 מעלות ובינתיים שמים נייר אפייה על תבנית תנור.
מברישים את נייר האפייה עם שמן זית ומניחים מעל את אצבעות הדגים. מברישים מעל בשמן זית ואופים בתנור במשך 30 דקות, מקפידים מדי פעם להפוך כדי שכל הצדדים יזהיבו.
מגישים עם אורז, פירה או פסטה.
- אפשר להשתמש בכל פילה דג, נטול עצמות ועור, שאוהבים. מנסיכת הנילוס ועד לוקוס.
- למראה שחביב מאוד על ילדים (וגם על רחלי) אפשר להוסיף לפירורי הלחם גם חצי כוס שומשום.
- לגרסה נטולת גלוטן ממירים את פירורי הלחם בפירוי לחם ללא גלוטן או מייבשים בתנור לחם ללא גלוטן ומפוררים לפירורים קטנים. ואפשר גם לצפות בשיבולת שועל דקה ביחד עם פצפוצי אורז שמועכין קצת עם הידיים.
- ניתן להקפיא לאחר הציפוי (ולפני הטיגון) ולטגן/לאפות כשרוצים ארוחה חמה. אין בעיה גם להקפיא אחרי הטיגון אבל אז חשוב לחמם בטוסטר אובן או בתנור עד שזה חוזר להיות שוב קראנצ'י.
3 תגובות
יש איזה טריק איך להימנע מהתפרקות של הדג כשאני חותכת אותו לאצבעות?
אם מטגנים- כמה זמן לטגן מכל צד?
לא כתוב כמה זמן לטגן… אשמח להכוונה איך לא לייבש מדי את הדג, אבל גם שלא ישאר נא באמצע.