יש לך מתכון לשעועית ברוטב אדום כמו בגן? היא שאלה אותי. מחזירה אותי המון שנים אחורה, לימים בהם את רוב האוכל אכלתי בגן.
עד היום אני זוכרת את הריח שהתחיל להתפשט בגן משעות הבוקר ואת המרקם של האוכל – רך. כמה שיותר רך. היו שם פתיתים אדומים ודייסה, מרק עוף וקציצות בקר וגולת הכותרת – שעועית לבנה רכה רכה שהתבשלה בתוך רוטב אדום.
ההתרפקות הנוסטלגית על הימים האלה הולידה המון שיחות שבהן הבנתי כמה הילדים שיצאו עכשיו לחופש מתגעגעים לאוכל של הגן או בית הספר. זה שמלווה אותם בצהרון והם מקווים למצוא גם בבית.
אז במיוחד בשבילם, וגם בשבילי ובשבילכם – מתכון לשעועית רכה רכה ברוטב אדום שהכי טעים להגיש עם אורז או פירה. ארוחת צהריים שתגרום לכם ולילדים שלכם להתיישב ליד השולחן ולהזכר כמה כיף זה אוכל רך שיש בו חיבוק.
- אל קהילת הפייסבוק המושלמת שלנו כבר הצטרפתם? אם לא, עכשיו זה ממש הזמן.
- והנה גם עמוד האינסטגרם של צוציקים שם תוכלו לצפות בהכנות מאחורי הקלעים.
- אל תפספסו: מתכונים לארוחות צהריים לילדים.
רק אחרי שטעמתי שוב את השילוב בין האורז הלבן ובין השעועית הרכה, עטופה ברוטב אדום, הבנתי את מהות הזכרון של כולנו. מדובר באוכל שנולד תחת המונח נחמה.
- 2 קופסאות שעועית לבנה מבושלת (לא ברוטב)
- 3 כפות שמן זית
- 2 בצלים לבנים קלופים
- 5 שיני שום קלופות
- 1 ו-1/2 כוסות עגבניות מרוסקות דק של חברה איכותית
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית בהרט (כפית שטוחה)
- 2 כפות רסק עגבניות ללא תוספת סוכר
- 1 ליטר מים
- 2 כוסות אורז לבן בסמטי או יסמין או עגול
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 3 ו-1/2 כוסות מים רותחים
קוצצים את הבצל והשום לקוביות קטנות.
מחממים שמן זית בסיר גדול ומטגנים את הבצל והשום עד ריכוך.
מוסיפים את שאר המצרכים, כולל השעועית ומבשלים יחד במשך שעה. חשוב לבדוק תיבול לאחר שעה ואם צריך אפשר להוסיף עוד קצת מלח או מעט סוכר למתיקות עדינה.
להכנת האורז: מטגנים את האורז בשמן במשך 3-4 דקות.
מוסיפים את המים והמלח ומערבבים.
מבשלים על האש הכי הכי נמוכה, עם מכסה סגור, במשך 20 דקות. משאירים את המכסה סגור לעוד 10 דקות (כשהגז סגור) ורק אז פותחים ומגישים.
- את השעועית אפשר לאכול גם כמרק, פשוט מוסיפים עוד 2 כוסות מים רותחים ויש לכם מרק שעועית. ואגב, ניתן טגן ביחד עם הבצל גם 2-3 שוקי עוף או 3 נקניקיות חתוכות ואז להמשיך כרגיל ויצא לכם תבשיל עוף ושעועית נהדר.
- אם רוצים להכין עם שעועית יבשה צריך להשרות אותה לילה קודם בהמון מים ואז למחרת לבשל במשך שעתיים עד ריכוך ורק אז להמשיך עם המתכון כפי שהוא כתוב כאן.
- בכל הנוגע לילדים, אני תמיד ממליצה להתחיל עם תיבול עדין ולטעום לקראת סוף הבישול (ורק אז) ואם צריך אפשר כמובן להוסיף עוד קצת מלח או פלפל. אין טעם לטעום כבר באמצע כי הטעמים טרם התגבשו.
- בעקרון התבשיל מוכן כבר אחרי חצי שעה אבל אם מבשלים אותו קצת יותר הוא מסמיך והשעועית נעשת עוד יותר רכה וטעימה.
- אפשר להקפיא את התבשיל בקופסאות ולחמם כשרוצים ארוחה חמה.