Go Back
+ servings
הדפס

אורז עם שעועית רכה רכה ברוטב אדום

רק אחרי שטעמתי שוב את השילוב בין האורז הלבן ובין השעועית הרכה, עטופה ברוטב אדום, הבנתי את מהות הזכרון של כולנו. מדובר באוכל שנולד תחת המונח נחמה.

זמן הכנה 15 דקות
זמן בישול/אפייה 20 דקות
זמן כולל 35 דקות
מנות 6 מנות

מצרכים

  • 2 קופסאות שעועית לבנה מבושלת (לא ברוטב)
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים לבנים קלופים
  • 5 שיני שום קלופות
  • 1 ו-1/2 כוסות עגבניות מרוסקות דק של חברה איכותית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית בהרט (כפית שטוחה)
  • 2 כפות רסק עגבניות ללא תוספת סוכר
  • 1 ליטר מים

לאורז לבן

  • 2 כוסות אורז לבן בסמטי או יסמין או עגול
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 3 ו-1/2 כוסות מים רותחים

אופן הכנה

  1. קוצצים את הבצל והשום לקוביות קטנות.

  2. מחממים שמן זית בסיר גדול ומטגנים את הבצל והשום עד ריכוך.

  3. מוסיפים את שאר המצרכים, כולל השעועית ומבשלים יחד במשך שעה. חשוב לבדוק תיבול לאחר שעה ואם צריך אפשר להוסיף עוד קצת מלח או מעט סוכר למתיקות עדינה.

  4. להכנת האורז: מטגנים את האורז בשמן במשך 3-4 דקות.

  5. מוסיפים את המים והמלח ומערבבים.

  6. מבשלים על האש הכי הכי נמוכה, עם מכסה סגור, במשך 20 דקות. משאירים את המכסה סגור לעוד 10 דקות (כשהגז סגור) ורק אז פותחים ומגישים.

הערות ושדרוגים

  • את השעועית אפשר לאכול גם כמרק, פשוט מוסיפים עוד 2 כוסות מים רותחים ויש לכם מרק שעועית. ואגב, ניתן טגן ביחד עם הבצל גם 2-3 שוקי עוף או 3 נקניקיות חתוכות ואז להמשיך כרגיל ויצא לכם תבשיל עוף ושעועית נהדר.
  • אם רוצים להכין עם שעועית יבשה צריך להשרות אותה לילה קודם בהמון מים ואז למחרת לבשל במשך שעתיים עד ריכוך ורק אז להמשיך עם המתכון כפי שהוא כתוב כאן.
  • בכל הנוגע לילדים, אני תמיד ממליצה להתחיל עם תיבול עדין ולטעום לקראת סוף הבישול (ורק אז) ואם צריך אפשר כמובן להוסיף עוד קצת מלח או פלפל. אין טעם לטעום כבר באמצע כי הטעמים טרם התגבשו.
  • בעקרון התבשיל מוכן כבר אחרי חצי שעה אבל אם מבשלים אותו קצת יותר הוא מסמיך והשעועית נעשת עוד יותר רכה וטעימה.
  • אפשר להקפיא את התבשיל בקופסאות ולחמם כשרוצים ארוחה חמה.