רק אחרי שטעמתי שוב את השילוב בין האורז הלבן ובין השעועית הרכה, עטופה ברוטב אדום, הבנתי את מהות הזכרון של כולנו. מדובר באוכל שנולד תחת המונח נחמה.
קוצצים את הבצל והשום לקוביות קטנות.
מחממים שמן זית בסיר גדול ומטגנים את הבצל והשום עד ריכוך.
מוסיפים את שאר המצרכים, כולל השעועית ומבשלים יחד במשך שעה. חשוב לבדוק תיבול לאחר שעה ואם צריך אפשר להוסיף עוד קצת מלח או מעט סוכר למתיקות עדינה.
להכנת האורז: מטגנים את האורז בשמן במשך 3-4 דקות.
מוסיפים את המים והמלח ומערבבים.
מבשלים על האש הכי הכי נמוכה, עם מכסה סגור, במשך 20 דקות. משאירים את המכסה סגור לעוד 10 דקות (כשהגז סגור) ורק אז פותחים ומגישים.