אחד הקינוחים שאני הכי אוהבת, אחרי עוגת ביסקוויטים של פעם ועוגת תפוזים בחושה, זה כדורי שוקולד.
כשהייתי ממש קטנה, הרבה לפני שידעתי לבשל או לאפות, ידעתי להכין כדורי שוקולד – עם המון תמצית רום ווניל.
גלגול הכדורים והציפוי שלהם בקוקוס הרגיע אותי אז כמו שהוא מרגיע אותי היום ואני זוכרת שבכל פעם כשקיבלתי ציון לא מזהיר במבחן רצתי הביתה להכין כדורי שוקולד כדי לשמח את ההורים ולאזן את הציון (כבר אז נעזרתי באוכל כדי לשמח).
הפעם בחרתי להביא לכם גרסה קצת יותר מיוחדת, ובואו נודה על האמת, גם קצת יותר מושחתת לכדורי השוקולד של פעם.
יש בהם שוקולד אמיתי שמתקשה אחרי הקירור ושומר על היציבות של הכדורים וגם ציפוי עדין של שוקולד עם סוכריות מסביב מה שמקנה להם מראה שובב וצבעוני.
אפשר, וכדאי, להכין את הכדורים האלה לאירועים חגיגיים כמו ימי הולדת ואפ משתמשים בקשי נייר כמקלות לכדורים אפשר גם להתאים את הצבע שלהם לקונספט של האירוע. יש היום קשים מנייר במיליון צבעים וציורים – מקשים עם כוכבים מוזהבים ועיגולים ורודים ועד קשים עם ציורים של באטמן ולבבות.
גרסה מיוחדת, שובבה וצבעוניות לכדורי שוקולד (עם שוקולד אמיתי) בציפוי שוקולד וסוכריות. מושלם לימי הולדת של ילדים (וילדים בנפשם)
- 500 גרם פתי בר וניל או שוקולד 2 שרוולים
- 200 גרם שוקולד חלב או שוקולד מריר
- 100 גרם חמאה
- 3/4 כוס חלב או שמנת מתוקה
- 200 גרם שוקולד מריר
- 2 כפות שמן
- סוכריות שאוהבים
- מרסקים את העוגיות במעבד מזון או מכניסים לשקית כפולה ומכים בה עם מערוך או קופסת שימורים עד שנוצרים פירורים די דקים.
- בסיר קטן ממיסים שוקולד חלב עם חמאה וחלב/שמנת עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק.
- שופכים את השוקולד המומס על העוגיות הטחונות ומערבבים היטב. מעבירים למקרר למשך שעה.
- בינתיים ממיסים את השוקולד של הציפוי בקערה שמתאימה למיקרו, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב מבריק.
- מוסיפים את השמן ומערבבים היטב עד שהוא נטמע ברוטב.
- יוצרים כדורי שוקולד מהתערובת ומניחים על תבנית או על השיש.
- טובלים קצה של מקל ארטיק או מקל סוכריה (המקלות הלבנים) או 1/2 קש מנייר בשוקולד המומס ומכניסים לתוך כדור השוקולד.
- מעבירים את כדורי השוקולד (כשהמקלות בפנים) למקפיא לשעה לפחות.
- כשהכדורים קפואים, מחממים שוב את השוקולד שהמסנו ובינתיים הספיק להתקרר ומעבירים לכוס קטנה.
- טובלים כל כדור שוקולד קפוא בשוקולד המומס, נפטרים מעודפי שוקולד, ומיד מקשטים בסוכריות לפני שהשוקולד מתקשה.
- שומרים במקפיא במשך כמה חודשים או במקרר למשך שבוע.
- אם רוטב השוקולד שבו אתם טובלים את הכדורים מסמיך אפשר להוסיף עוד כפית שמן ולערבב היטב.
- חשוב שכדורי השוקולד יהיו קפואים כשאתם מצפים אותם ברוטב שוקולד, זה יגרום לציפוי להתקשות ביחד עם הסוכריות.
- יש 3 סוגי מקלות שאפשר להשתמש בהם: מקלות ארטיק שקונים בכל חנות יצירה, מקלות סוכריה לבנות שקונים בחנויות אפייה וקשים צבעוניים מבריסטול שקונים בחנויות חד פעמי וחנויות ימי הולדת. את הקשים מומלץ לחתוך לחצי כי הם ארוכים.
- לשדרוג הטעם של כדורי השוקולד אפשר להוסיף לתערובת 3 כפות ממרח שוקולד שאוהבים.
18 תגובות
היי 🙂 אני רוצה לעשות את הכדורי שוקולד פרווה, אפשר להמיר את החמאה במרגרינה ואת השמנת בקצפת צמחית?
אחרי שמוציאים מהקפאה הסוכריות לא מורידות צבע וזה נראה פחות טוב?
מעולם לא קרה לי, לרוב זה נשמר מעולה.
רחלי כמה ימים לפני ההגשה אפשר להכין את זה ? 🙂
עד שבוע.
בהצלחה וספרי איך יצא <3
[…] כדורי שוקולד על מקל בציפוי שוקולד וסוכריות […]
האם לאחר ההכנה צריך לשמור במקרר או שאפשר לשמור בחוץ ולכמה זמן?
בחורף אפשר מחוץ למקרר. בקיץ במקרר.
היי
חושבת להכין כמשלוח מנות..רעיון מהמם !!
האם חתכת את הקשים בגבהים שונים ?
יש בתוך הכוס משהו שתוקעים אותם עליו ?
תודה 🙂
לא חתכתי אבל אין בעיה לחתוך כמובן. נדמה לי שפה שמתי מלח גס בפנים כדי שלא יזוז אבל אפשר גם סוכריות קטנות מכל סוג שרוצים
היי,
אם אני מכינה ככדורים, בלי מקל ומכניסה למקרר, הסוכריות מוציאות/ מאבדות צבע?
היי, הכנתי את התערובת היום אבל רק מחר אצפה אותם בשוקולד. האם כדאי לחלק לכדורים עכשיו או שאפשר לשמור כתערובת ולחלק מחר? וגם האם ניתן להשתמש בקיסמי שיניים? אני רוצה להכין כדורים קטנים ולכתוב באמצעותם 11 על העוגה. יש לי גם קשים מפלסטיק אבל מניחה שלא כדאי בגלל החום..
שאלה נוספת- האם אפדר להכין את הציפוי עם שוקולד חלב? או לפחות חצי חצי? פחות אוהבים אצלנו שוקולד מריר
אפשר, רק ממש חשוב לשמור במקרר כי שוקולד חלב נוטה להתרכך מהר. בטח עכשיו בקיץ.
האם אפשר להפוך את המתכון לפרווה?
אם כן איך?
הי רחלי
האם אפשר להכין את הכדורים פרווה? אם כן איך עושים את ההחלפה?
[…] כדורי שוקולד על מקל בציפוי שוקולד וסוכריות […]
היי, האם יתאים עם ציפוי שוקולד רובי? הציפוי יהיה ורוד?