למרות שאוטוטו אני חוגגת 40 (סתם, לא ממש אוטוטו, עוד שנתיים) אני עדיין אוהבת את האוכל שאהבתי בילדות. אני עדיין מעדיפה שניצלונים על שניצל, פירה או צ'יפס על אורז ועוגת שוקולד עם מלא סוכריות על פני אקלר או קינוח מפונפן.
יש משהו באהבות הראשונות שלנו שקשה מאוד להשתחרר מהן. גם כי הן טעימות אבל גם כי הן מזכירות רגעים תמימים וחוויות טובות. הן מזכירות לנו שבתוך תוכנו כולנו עדיין ילדים, גם אם הגיל מראה קצת אחרת.
השניצלונים האלה הם מסוג הארוחות שאני לא יכולה לעמוד בפניהן, ואם תשימו ליד גם פירה או צ'יפס אני בכלל אהיה מאושרת.
ולמרות זאת, הרבה שנים שלא הכנתי אותם בבית והעדפתי לאכול אותם בחוץ, בעיקר בגלל שאין לי סבלנות לעמוד שעות ולטבול רצועה רצועה בקמח ואז בביצים ואז בפירורי לחם ומשם לטיגון. כל ההתעסקות הזאת לא בשבילי.
ביום שישי אחד, כשממש התחשק לי שניצלונים ולא היה לי כח לנסוע למסעדה הקרובה, החלטתי לנסות ולמצוא קיצור דרך שיקל עלי. כך נולדה שיטת העבודה הזאת שלא דורשת ציפוי בקמח ואז בביצים אלא רק טבילה של כלללל הרצועות ביחד בבלילה ומשם לפירורי לחם.
זה גם מקצר את העבודה וגם פחות מלכלך. ממש פחות. בעיקר אם תעבדו לפי הכללים שכתבתי לכם בשלבי ההכנה.
ואם אתם תוהים בשביל מה יש מייפל וחרדל במצרכים, אז הם שם כדי להסמיך את הבלילה ולרכך את העוף ואם תציצו למטה בהערות תגלו גם אופציות להחליף אותם במקרה ואתם לא רוצים או שאין לכם בבית. ואגב, ממש לא מרגישים אותם. לא את המייפל ולא את החרדל, אז אל דאגה בהקשר של ילדים.
ואפרופו ילדים, כשאתם מכינים את השניצלונים האלה, והילדים שלכם ירוצו לצלחת ויגנבו אחד או שניים, תזכרו שבעוד כמה שנים, כשהם יהיו גדולים, הם יכינו בעצמם את האוכל הזה ויזכרו בכם. בריח שהתפשט בבית, בארוחה המשפחתית וברגעים האלה שמישהו היה שם כדי לדאוג ולשמח אותם.
ואגב, אם אין לכם זמן להכין את כל השלבים האלה באמצע שבוע, אפשר להכין הכל ולצפות ואז להעביר לקופסה, עם נייר אפייה בין השכבות, ולשים במקפיא. כשרוצים לטגן פשוט מוציאים את הכמות הרצויה, ממתינים שעה עד שהשניצלים מפשירים ומטגנים.
איך להכין שניצלונים בציפוי פירורי לחם ושומשום במינימום עבודה ועם שיטת עבודה שחוסכת זמן ולכלוך. באמת שאין דבר שיותר קשה לעמוד בפניו מהאוכל הזה
- 500 גרם חזה עוף (משוטח לשניצלים)
- 2 ביצים
- 2 כפות קמח לבן
- 1 כפית מייפל
- 1/2 כפית חרדל חלק
- 1 ו-1/2 כוסות פירורי פנקו או פירורי לחם
- 1/3 כוס שומשום
- מלח
- שמן לטיגון (קנולה, סויה, חמניות)
חותכים את חזה העוף לרצועות.
בקערה בינונית טורפים 2 ביצים ומוסיפים קמח, מייפל וחרדל. טורפים היטב עד שנוצרת בלילה אחידה. מוסיפים אל הבלילה את רצועות העוף ומערבבים היטב. מניחים בצד.
בקערה נוספת מערבבים פירורי פנקו ושומשום עם קצת מלח.
מחממים שמן בגובה 1 ס"מ במחבת רחבה (על אש בינונית).
עם מזלג ביד ימין (במידה ואתם ימניים) מוציאים רצועת חזה עוף מהבלילה ומניחים בקערה עם פירורי הלחם. מנערים קצת כדי שיתכסה ועם היד השנייה מצפים את העוף בציפוי.
מעבירים למחבת, כשהשמן כבר חם, ומטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה. לא לשכוח לשים את השניצלונים על נייר סופג אחרי הטיגון כדי שיספוג קצת מהשמן.
- למי שלא אוהב או אין בבית, אין בעיה לוותר על השומשום.
- אם אין לכם חרדל או מייפל אפשר להחליף את שניהם בכף קטשופ.
- במקום מייפל אפשר לשים רוטב צ'ילי.
- כן, זה יעבוד נהדר גם באפייה. רק חשוב ממש לשמן היטב את נייר האפייה ואת השניצלים עצמם עם תרסיס שמן אחרת הם יתייבשו.
- ואם לא רוצים בכלל חרדל/צ'ילי/מייפל/קטשופ. פשוט מוותרים.
14 תגובות
מעולים!!!
תודה ענקית
הכנתי היום! באפייה ולא בטיגון וחוסל! קראנצ׳ים ועסיסיים. מתכון מעולה!
ממש כיף לשמוע. תודה שכתבת <3
שניצלונים זה חלום! אגב יש לי מקדם עצלנות במקום חזה עוף אני מכינה עם פילה עוף, חוסך לי את החיתוכים וגם יוצא משמעותית עסיסי יותר… אפילו בתנור!
אוי, רעיון נהדר!
אפס לכלוך! תענוג 🙂
יש!!!
[…] הדרך שלי להכין שניצל במהירות ובלי לכלוך – שניצלונים בציפוי פירורי לחם ושומשום […]
[…] איך מכינים שניצלונים בקלות בלי ללכלך מלא כלים? ככה: שניצלונים בציפוי פירורי לחם ושומשום רוצים את הגרסה הצמחונית?נגיסי תירס אפויים בציפוי […]
אין מתכון שלך שלא מתחסל באותו היום. גאון
שלום
האם ניתן להקפיא?
רחלי מתכון מושלם. יצא מדהים!
תודה גדולה
יצא מדהים!