המתכון הזה הוא הדבר הכי מגוון ומודולרי שיש.
אפשר להכין רק את רוטב העגבניות ולהגיש עם פסטה. אפשר להכין רק את כדורי העוף האפויים ולהגיש אותם לצד תוספת שאוהבים (ואפשר כמובן גם לטגן על מחבת פסים). אפשר להכין את רוטב העגבניות, להוסיף את הפתיתים ואז תקבלו פתיתים אדומים טעימים ממש. אפשר להחליף את הפתיתים כאן באורז, בורגול או קינואה ואפשר גם לוותר עליהם ואז תקבלו קציצות עוף ברוטב עגבניות שמגישים ככה לבד או לצד כל תוספת שרוצים.
בקיצור, אתם מחליטים.
רק כמה דברים ממש ממש חשובים:
1. הגזר לא קלוף כי הרבה מהערכים התזונתיים נמצאים בקליפה והיא כל כך דקה שאף אחד לא ירגיש אותה. אז לא חבל על המאמץ לקלף?
2. יש כאן לא מעט ירק בקציצות והוא גם נועד כדי לתת ערך תזונתי אבל גם כדי לרכך את הקציצות ולהוסיף טעם ונקודות רכות. תחליפים תוכלו למצוא למטה בהערות (ביחד עם עוד רעיונות לשדרוגים ותחליפים אחרים).
3. כדי לקצר תהליכים, בעיקר כשאין זמן, אין שום בעיה להשתמש ברוטב עגבניות מוכן בכמות של 2 צנצנות ופשוט להוסיף לזה עוד 2-3 כוסות מים רותחים. זה יקצר משמעותית את זמן ההכנה כי ישאר לכם רק להכין את הקציצות וישר לשים ברוטב.
4. אל תאפו את הקציצות יותר מ-20 דקות גג. הן צריכות לצאת בהירות יחסית. זכרו שהן נכנסות גם לרוטב וימשיכו להתבשל שם. כל היופי כאן זה שהן נשארות רכות ולא מתייבשות.
5. בבקשה בבקשה תשתמשו בעגבניות מרוסקות דק מחברה איכותית. ההבדלים בין החברות כל כך גדולים שכבר יצא שהרסתי אוכל בגלל איכות גרועה של עגבניות שיצאו חמצמצות. אז איך יודעים? בדקו שמדובר בעגבניות איטלקיות, הן לרוב תהיינה טובות יותר. יש כאלה ל-mutti, מאסטר שף סדרת האיטלקיות, putti, גרנד איטליה ועוד המון חברות אחרות. אם אתם לא מוצאים את המרוסקות דק תקנו את החתוכות דק.
ולגבי הקפאה, אין שום בעיה להקפיא את האוכל. פשוט תעבירו לקופסאות לפי גודל המנה שאתם או הילדים שלכם אוכלים ושימו במקפיא. כשתרצו לאכול פשוט תחממו 2-3 דקות במיקרו.
קציצות עוף רכות, עם ירק שמתחבא בפנים, ברוטב עגבניות טעים וקל להכנה ופתיתים רכים רכים שמתבשלים ביחד. וגם: מלא אופציות לשדרוגים ושינויים
- 500 גרם עוף טחון
- 1 גזר לא קלוף
- 1 קישוא לא קלוף
- 1 בצל לבן קלוף
- 1 ביצה
- 1/3 כוס פירורי לחם
- 1/4 כפית מלח
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל לבן קלוף
- 3 שיני שום קלופות
- 2 ו-1/2 כוסות עגבניות מרוסקות דק מחברה איכותית
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כפית שטוחה סוכר חום או סילאן או מייפל
- 1/2 כפית בהרט (לא חובה)
- 1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה (אפשר להוסיף גם קצת חריפה)
- 3 כוסות מים רותחים
- 2 כוסות פתיתים בכל צורה שאוהבים
1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. משמנים היטב עם תרסיס שמן או מברשת ושמן זית.
2. מגרדים את הגזר והקישוא על החלק הדק של הפומפייה ואת הבצל על החלק העבה ומעבירים לקערה.
3. מוסיפים ביצה, פירורי לחם, עוף ומלח ולשים היטב. מעבירים למקרר לחצי שעה עד שמכינים את הרוטב.
4. מכינים את הרוטב: קוצצים את הבצל לקוביות וכותשים את השום.
5. בסיר רחב מטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך.
6. מוסיפים שום, עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, סוכר, בהרט ופפריקה ומערבבים היטב. מבשלים במשך 2-3 דקות.
7. מוסיפים את המים ומערבבים. מבשלים במשך 10-15 דקות ובודקים תיבול. מוסיפים מלח במידת הצורך.
8. בזמן שהרוטב מתבשל יוצרים כדורים מהעוף, עם ידיים רטובות, ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה. אופים במשך 15-20 דקות (זה גם הזמן שיקח לרוטב להיות מוכן).
9. מוסיפים את כדורי העוף לרוטב ומבשלים במשך 10 דקות.
10. מוסיפים את הפתיתים, מערבבים וסוגרים את הסיר ל-10 דקות או עד שהפתיתים רכים. עדיף שישאר קצת רוטב כי הוא יספג בצ'ק אחרי שתכבו את האש. אז אם לא נשאר, אפשר להוסיף עוד קצת מים רותחים ולערבב.
- במקום גזר אפשר להשתמש בבטה או להמיר בעוד קישוא או להיפך – להשתמש ב-2 קישואים במקום הגזר.
- אפשר לוותר על הבצל בקציצות אם לא אוהבים.
- במקום פירורי לחם אפשר להשתמש ב-2 פרוסות לחם שמשרים במים ל-10 דקות, סוחטים היטב מנוזלים ומוסיפים לתערובת. לגרסה נטולת גלוטן פשוט ממירים בפירורי לחם נטולי גלוטן.
- בזמן הוספת הפתיתים לרוטב אפשר להוסיף גם כוס אפונה קפואה או שעועית עדינה ואפילו קוביות קישואים קטנות (אבל לחתוך קטן כי אין הרבה זמן בישול מרגע שמוסיפים את הפתיתים).
11 תגובות
טעיייייים!!!
את הפתיתים הכנתי בנפרד. חלק לבנים ולחלק גנבתי רוטב מהקציצות ובישלתי בו.
הילדים טרפו וגם אני ובעלי נהננו.
תודה על מתכונים טעימים ומדוייקים!
ממש שמחה לשמוע. כל כך אוהבת פתיתים 🙂
ובשמחה רבה.
מה הכוונה שתי צנצנות? אני חושבת להשתמש בבקבוק של פסאטה, כלומר שנים כאלו או אחד?
ותודה… המתכון נראה מושלם
היי,
אפשר להחליף את העוף בהודו?
נראה מעולה!
רק שני תיקונים קטנים: במצרכים לא כתוב כורכום ובהוראות כן, כמו בן לא כתוב בהוראות לערבב את העוף יחד עם שאר מרכיבי התערובת…
צודק :))) סודר. תודה רבה
[…] – במקום שיני שום אפשר גם בצל אחד קטן, קצוץ דק. ולא לשכוח לטגן אותו קודם עד ריכוך. – במקום לחתוך דלעת לקוביות ואז לבשל אותה במיקרו אפשר להשתמש בקוביות דלעת מבושלות שנמכרות בסופר. זה במקררים ושייך לטעם הטבע של שטראוס (גילוי נאות: למרות שהמתכון הזה ממש לא מסחרי, אני מפתחת לשטראוס מתכונים עם המוצר הזה לאתר שלהם). ובגלל שאני עושה המון טסטים עם המוצר אני יכולה להגיד לכם בלב שלם שהוא אדיר וסופר מעולה כאן וחוסך מלא זמן. – במקום קוביות דלעת אפשר גם קוביות בטטה או דלורית או גזר מגורד על החלק העבה בפומפייה. את שניהם אפשר פשוט לטגן יחד עם השום בהתחלה עד ריכוך ולא צריך לבשל במיקרו. אגב, את הדלעת צריך לבשל קודם כי היא מתפוררת בטיגון. – פילה עוף זה האמצע של החזה עוף שנראה כמו רצועות עוף. במקום זה אפשר להשתמש בחזה עוף 1 שלם ולחתוך לקוביות או לבקש מהמוכר שיביא לכם 300 גרם קוביות חזה עוף. עוד אופציה היא להשתמש כאן בפרגית – פשוט קונים קוביות פרגית או קונים 4-5 פרגיות משוטחות וחותכים לקוביות. – מאחורי השקית של הפתיתים כתוב כמה מים צריך. ההמלצה שלי היא להוסיף עוד 1/4 כוס מים רותחים על הכמות שכתוב לכם. – לשדרוג הצבע והטעם אפשר להוסיף, בשלב הוספת המלח והפלפל, גם 1/2 כפית כורכום.- הנה עוד מתכונים עם פתיתים: פתיתים צהובים עם גזר | פתיתים עם כדורי עוף ברוטב עגבניות […]
כמה גרם זה יוצא העגבניות מרוסקות? זה מגיע בגרמים חבל ללכלך כוסות בשביל זה 🙂
היי רחלי
מתכונים טעימים!!!!
האם אפשרי להחליף לבשר בקר במקום עוף?
היי רחלי, נראה ממש טעים! יש אפשרות לדלג על אפיית הקציצות ופשוט לבשל אותן ברוטב?
היי
אפשרי פתיתי שיבולת שועל במקום פירורי הלחם דקים או עבים?
ואם כן האם להשרות והאם באותה כמות של פירורי הלחם?
תודה