הלחמניות האלה הן הדבר הכי רך וממכר שיש. כשהכנתי אותך בפעם הראשונה לא האמנתי שאפשר ליצור בבית לחמניות כל כך רכות ממש כמו במאפייה, אבל מסתבר שאפשר.
מה שהופך אותן לרכות זה החלב והגבינה וגם הקפדה על תפיחה שנייה כמו שצריך (זה כתוב בהוראות).
והבונוס הגדול? משתמשים בכל גבינה שנשארה לכם במקרר – גבינה לבנה, קוטג', גבינה עם זיתים, גבינת שום שמיר. מה שתרצו יעבוד כאן.
רק קחו בחשבון שאם אתם משתמשים בגבינה מלוחה (כמו שום שמיר למשל) הלחמניות לא יתאימו לממרחים מתוקים.

אפשר ליצור קשר (כמו כאן בתמונה) או לעצב לצורת עיגול או לחמניית שמינייה
ואני מקדימה תשובה לשאלה – אי אפשר להכין אותן פרווה. זאת אומרת אפשר, אבל צריך מתכון אחר עם יחסי נוזלים אחרים. אני מבטיחה לעלות גם כזה בקרוב.

מושלמות להכנת סנדביצ'ים
לחמניות גבינה רכות בטירוף שהכי כיף להכין איתן סנדביצ'ים לילדים (או לקחת לפיקניק ולעבודה). הגרסה הכי קרובה שתמצאו ללחמניות האווריריות של המאפיות
- 500 גרם קמח לבן או קמח לחם
- 180 מ"ל חלב (3/4 כוס)
- 10 גרם שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
- 1 גביע גבינה לבנה או קוטג' או גבינה לבנה בטעמים
- 2 כפות סוכר או מייפל
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1 חלמון
- 1 כפית מים
- קמצוץ מלח
- שומשום או פרג
-
- בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל המצרכים לפי הסדר, פרט למלח, ולשים במשך 3 דקות.
-
- מוסיפים את המלח ולשים על מהירות בינונית במשך 10 דקות נוספות. מכסים במגבת ומתפיחים במשך שעה.
-
- קורצים מהבצק 10 חתיכות במשקל 100 גרם כל אחת, מועכים לצורת פיתה ומגלגלים לרולדה. מניחים לבצק המגולגל לנוח במשך 10 דקות על השיש, מכוסה במגבת.
-
- מרדדים כל רולדה כזו לגליל/רצועה באורך 20 ס"מ בערך וקושרים לצורת קשר רגיל. אפשר כמובן גם לקלוע לכל צורה שאוהבים או פשוט ליצור עיגול.
-
- מניחים בתבנית תנור עם נייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים עד שהלחמניות מכפילות את נפחן. בערך שעה. זה השלב הכי חשוב אז לא לקצר כאן כי אחרת הן לא תצאנה רכות.
-
- מברישים בחלמון שטורפים ביחד עם מים ומעט מלח ומפזרים שומשום בנדיבות.
-
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות או עד שהלחמניות זהובות.
- כן, אפשר להקפיא את הלחמניות אחרי שהן מתקררות. עדיף בתוך שקית אטומה או קופסה. מפשירים בטמפרטורת החדר והכי טעים לחמם בתנור אבל גם מיקרו יעשה את העבודה.
- אפשר להשתמש בכל גבינה 5% שיש לכם בבית. אפילו גבינת שום שמיר או גבינה עם זיתים.
- אם אין לכם חלב אפשר לשים 1/2 כמות שמנת מתוקה ו-1/2 כמות מים.
- ניתן להמיר חצי מכמות הקמח בקמח כוסמין בהיר.

תראו כמה רכות ואווריריות הן!
31 תגובות
מגרה ביותר!
הולכת לנסות ::))
נראה מעולה! כמה זה בערך 10 גרם שמרים יבשים, כף ?
בול כף. ותודה!
בוקר טוב נהנית מצוציקים כי גם אני ילדה בנפש.
אפשר להכין עם קמח שמרים?
זה בצק מושלם! ממש דומה לבצק שאני מכינה בית לזית. אחת הסטיות שלי
אויש, בית לזית זה שם מושלם! <3
אפשר עם קמח כוסמין? תודה
אפשר עם קמח כוסמין בהיר או להמיר רק חצי ואז אפשר גם קמח כוסמין מלא <3
הכנתי ויצא טעים מאוד מאוד!!
האתר מקסים, נגיש ונעים- כיף גדול! תודה רבה על השיתוף ובהצלחה
כיף מאוד שאהבת! <3
אפשר להתפיח לילה במקרר?
איזה גודל של גביע גבינה ?
250 גרם
מושלמות גם ימים אחרי!
איזה כיף לשמוע!
מה הכוונה לגלגל לרולדה?
פשוט לגלגל לצורת נקניק-רצועה שמנמנה
היי! נראה מדהים!
אפשר להמיר את כמות הקמח לקמח מלא או קמח כוסמין מלא?
מתכננת להכין אותם עם גבינת פילדלפיה עם הלפיניו, שמכילה הרבה יותר מ 5% שומן. מקווה שהשומן לא יפריע.
היי, כמה זה 500 גר קמח בכוסות ?
שלום, הכנתי והלחמניות יצאו טעימות, חוץ מהצבע, שאלה מה לעשות כדי שיצא צבע כמו בתמונה? קבוע לא יוצא לי הצבע השחום בלחמניות, עשיתי לפי כל ההוראות, הצבע חיור, תודה
הן פשוט מושלמות רכות ונימוכות מתחסלות בציק
השתמשתי בגבינה שפג התוקף ויצא מעולה ,אגב אני שומרת מוצרי חלב שפג תוקפם במקפיא ומפשירה לצורך הלחמניות ויוגורטים לעוגת יוגורט שלך ,יוצא נהדר .
מה את חושבת . אפשר לדחוף בפנים קוביית גבינה ולגלגל ?
לא הייתה גבינה או קוטג. השתמשתי בשתי שמנות קטנות, כל אחת 100 גרם. השלמתי ל 250 גרם עם סימפוניה זיתים ( לפי העין) אחרי התפחה ראשונה חילקתי ל 24 חלקים . אני ובת השנתיים וחצי רידדנו כל חלק ושמנו ריבוע צדר (העדפה שלה ) יצא מושלם . נכנס להקפאה . כל בוקר היא תקבל לחמניה. ארוחת בוקר לחודש הקרוב מסודרת.
אפשר להשתמש בקמח שמרים??
אשמח לקבל עידכונים
אתר מקסים ומועיל! תודה לך על הפירוט .
ויופי לנו-הדור הממשיך של יוצאי הונגריה וכד' שאת מביאה את המתכונים לפירסום.
לצערי לא הצלחתי ללמוד אותם מהורי כי נפטרו בהיותי נערה ונשאר רק זכרון הטעם עם הגעגועים.
את חלקם שיחזרתי, אבל עדיין יש חוסר….
תודה רבה רבה.
Hmm is anyone else having problems with the pictures
on this blog loading? I'm trying to figure out if its a problem on my end or if it's the
blog. Any feedback would be greatly appreciated.
לחמניות טעימות ויפות, קוצרות מלא מחמאות
ממש משמח לשמוע!
מעולה!!!