הן מזינות, בריאות, אפויות בתנור וממש ממש טעימות – קציצות טונה שאפשר להגיש לצד סלט, בתוך סנדביץ' או לצד תוספת שאוהבים. והכי כיף? אפשר לקחת לעבודה ולחמם ב-3 דקות
מסננים את הטונה מהשמן ומעבירים לקערה בינונית.
מגרדים את הבצל על החלק העבה בפומפייה ואת הגזר על החלק הדק ומוסיפים לקערה.
כותשים את השום דק דק ומוסיפים לקערה.
פורסים את העירית לטבעות דקות ומוסיפים לקערה.
מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב. מעבירים למקרר לחצי שעה, מכוסה בניילון נצמד.
בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומתיזים ספריי שמן.
יוצרים קציצות שמנמנות עם ידיים משומנות או רטובות ומניחים על נייר האפייה המשומן.
מתיזים שמן גם מעל ואופים בתנור במשך 30 דקות או עד שהן זהובות ויציבות. מומלץ להפוך אותן אחרי 20 דקות כדי לקבל צבע יפה מ-2 הצדדים.
- אפשר להשתמש גם בטונה במים אבל אז צריך להוסיף לתערובת 2 כפות שמן זית.
- במקום קמח אפשר להשתמש בפירורי לחם.
- לגרסה יותר רכה אפשר להוסיף 1/2 כפית סודה לשתייה.
- לגרסה ללא גלוטן אפשר להמיר את הקמח בשיבולת שועל טחונה דק או פירורי לחם ללא גלוטן.
- אוהבים קציצות פיקנטיות? מוסיפים 1/2 כפית צ'ילי גרוס או 1/2 צ'ילי טרי קצוץ דק מאוד.