Go Back
+ servings
הדפס

פתיתים צהובים עם גזר

רכים רכים, מלאים בבריאות שמגיעה מהגזר והכורכום, וטעימים ממש - פתיתים צהובים שמכינים בראשון ומחממים בצ'יק באמצע השבוע כשאין זמן לבשל

זמן הכנה 10 דקות
זמן בישול/אפייה 10 דקות
זמן כולל 20 דקות
מנות 4 מנות
קלוריות 110 קק"ל

מצרכים

  • 1 כף שמן זית
  • 2 גזרים לא קלופים
  • 1 כוס פתיתים בכל צורה שאוהבים
  • 1.5 כוסות מים רותחים
  • 1/2 כפית כורכום אבקת או 1/2 ס"מ שורש מגורד דק
  • 1/4 כפית בהרט
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית מלח

אופן הכנה

  1. 1. חותכים את הגזר לקוביות קטנות או מגרדים על החלק העבה בפומפייה.

  2. 2. מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הגזר עד הזהבה. מומלץ לסיר את מכסה הסיר, זה מקצר את קצר הריכוך של הגזר.

  3. 3. מוסיפים פתיתים ומטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך דקה.

  4. 4. מוסיפים תבלינים ומים רותחים, מערבבים וסוגרים את המכסה.

  5. 5. מבשלים על אש קטנה במשך 8-10 דקות או עד שהפתיתים רכים.

הערות ושדרוגים

- במקום גזר אפשר להשתמש בבטטה, קישואים ואפילו פרחי כרובית קטנטנים.
- אם יש לכם בבית שורש כורכום טרי הוא לחלוטין יכול להחליף את אבקת הכורכום. פשוט שמים 1/2 ס"מ שורש כורכום, קלוף ומגורד על החלק הדק בפומפייה.
- לטעם קצת יותר מתקתק אפשר להוסיף כפית רסק עגבניות.

Nutrition Facts
פתיתים צהובים עם גזר
Amount Per Serving
Calories 110 Calories from Fat 27
% Daily Value*
Fat 3g5%
Carbohydrates 18g6%
Protein 3g6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.