יונתן נולד לפני 9 חודשים. חופשת הלידה הארוכה מאד שלי הסתיימה. הילד החמוד שלי בדיוק מסיים הסתגלות בגן – לפי כל הסימנים, אני כבר אמורה להיות מאורגנת ומאופסת על החיים החדשים שלי, החיים בהם אני האחראית הבלעדית (כלומר סמי בלעדית, בכל זאת יש גם בעל/אבא בתמונה) על היצור הקטן וחסר הישע הזה, על להאכיל אותו ולהלביש אותו ובאופן כללי, לדאוג לזה שהוא יגדל ויתפתח ומתישהו יהפוך ליצור גדול, בתקווה קצת פחות חסר ישע.
אבל עם כל הכבוד לסימנים, ולמה שאמור לקרות, יש עדיין ימים בהם אני יושבת עם יונתן על הרצפה, אנחנו משחקים, צוחקים ופתאום הוא מתהפך עלי. בכי, צרחות, היסטרי כאילו הרגע סיפרו לו שהספייס גירלז התאחדו והתפרקו מחדש. בימים האלה, ברגעים ההו-כה-קסומים האלה, אני מסובבת את ראשי לכל הכיוונים ותוהה איפה אמא של הילד הזה, מתי היא כבר תגיע ותשחרר אותי, כדי שאוכל ללכת לנוח קצת ולחזור לשגרה הקלה והכיפית שלי, נטולת הדאגות והאחריות.
ואז הוא מפסיק לבכות לרגע, מחייך, זוחל ומטפס עלי, כולו מלמולים מאושרים של "אמא אמא אמא" (אם כי, בינינו, רוב הפעמים זה "אבא אבא אבא", כי ילדים הם כפויי טובה ותמיד ימצאו דרכים קטנות ומרושעות לפגוע בך. נניח לקרוא לך "אבא").
אה נכון, אני האמא של הילד הזה.
הילד שבעודו מטפס עלי שמח וטוב לבב, נזכר לפתע שהוא עדיין לא סיים לבכות, ומיד מתחיל סבב נוסף של דמעות. להאכיל אותו ולהלביש אותו ולדאוג לו – זו השגרה הקלה והכיפית שלי. אפילו שלפעמים זה עדיין מרגיש כמו חלום או חיים של מישהו אחר, אלו החיים שלי.
בשלב הזה תכננתי לדבר קצת על ההאכלה של יונתן – על זה שהוא היה על הנקה מלאה במשך חודשים ואז התחלנו לתת לו ארוחות של מוצקים. על זה שטפו טפו, חמסה חמסה, הילד מעולם לא אמר, ועדיין לא אומר, לא לאוכל. שום סוג של אוכל (איזה כיף שהוא לא יצא דומה לאמא, הבחורה שנרתעת עד כדי צרחות של אימה מרוב הירקות בעולם!).
רציתי לדבר על זה שבגיל חצי שנה התחלנו לשלב לו ארוחת פירות וארוחת ירקות בתפריט היומי, ושלקראת גיל 9 חודשים החלטנו להוסיף לו גם ארוחה שלישית, ארוחת ערב, ופה זה כבר נהיה קצת יותר מאתגר.
אבל אז, תוך כדי כתיבה, יונתן נהיה חולה. בפעם הראשונה מאז שהוא נולד, לתינוק שלי יש חום, ופתאום שום דבר כבר לא משנה. לא הארוחות המסודרות והמגוונות שניסינו לעבוד איתו עליהם, לא הדיון האינסופי בינינו לגבי "אולי נשלב לו תמ"ל? אולי זה יגרום לו לישון יותר משעתיים וחצי רצוף כל לילה?", לא שברון הלב הקל שלי כשגיליתי שהוא טעם כבר עוגת שוקולד בגן, אפילו שחלמתי בהתרגשות על הרגע בו אכין לו את העוגה הראשונה שלו, ביום הולדת שנה.
אז בימים הקרובים, עד שהוא יבריא, אני הולכת לפנק את יונתן במיני פנקייקים. לארוחת בוקר, לארוחת ערב, מה שיתחשק לו. כן, יש ארוחות בריאות יותר, אבל הוא כל כך אוהב את הפנקייקים הקטנטנים האלה, שלא באמת אכפת לי.
הפרצוף שלו כשהוא לועס אותם עם שתי השיניים הקטנטנות שלו, כולו מאושר – סליחה על הקלישאה, אבל באמת שזה שווה הכל.
חוץ מזה, כשאני מחליפה את הקמח הלבן בקמח כוסמין מלא, את הסוכר הלבן בסירופ מייפל ואפילו את החמאה מגוונת לפעמים עם שמן קוקוס — אני משכנעת את עצמי שאולי זה לא כזה נורא. אם אני מצליחה לגרום לו לחייך ולשמוח קצת ולרגע לשכוח מזה שהוא בוער מחום, אני מבחינתי עשיתי את שלי.
חוץ מזה, אני בטוחה שבגן נותנים לו מלא ירקות. נראה לי. לא יודעת. לא שאלתי, אני מעדיפה לא לדעת. רחוק מהעין, רחוק מהלב. ואם אתם מצקצקים עכשיו בלשונכם, מנידים את הראש מצד לצד וממלמלים לעצמכם "מה זו שנאת הירקות הזו, לא יכול להיות, איזו מין דוגמה היא נותנת לילד שלה" — מה אני אגיד לכם, אתם צודקים. אבל היי, לפחות אני מכינה לו פנקייקים ממש טעימים.
מיני פנקייקים שאפשר להגיש עם מייפל, סירופ שוקולד, אבקת סוכר או פירות טריים. למטה תמצאו גם אופציות לשדרוג וגיוון
- 1 כוס קמח כוסמין מלא (125 גרם)
- 2 כפות קמח לבן (20 גרם)
- 2 כפיות אבקת אפייה (שקית)
- קורט מלח
- 1/4 כפית קינמון טחון - לא חובה
- 1 כף סירופ מייפל אמיתי
- 3/4 כוס חלב או: חלב שקדים / אורז / סויה / קוקוס
- 1 ביצה
- 2 כפות שמן קוקוס - מומס
- 1/2 כפית תמצית וניל
- שמן או חמאה - לטיגון הפנקייקים
- מנפים שני סוגי קמח לקערה בינונית ומוסיפים אבקת אפייה, מלח וקינמון.
- טורפים פנימה סירופ מייפל, חלב, ביצה, שמן קוקוס ווניל. מערבבים עד לקבלת בלילה חלקה. מניחים בצד ל-5-10 דקות.
- מחממים מעט שמן/חמאה במחבת. מניחים כפיות מהתערובת במחבת. מטגנים כדקה, עד שמופיעות בועות על פני הפנקייקים. הופכים על הצד השני (אני עושה את זה בעזרת מזלג וכפית, אבל אפשר להשתמש בכל כלי שנוח לכם), מטגנים עוד כחמש עשרה-שלושים שניות, ומעבירים לצלחת. חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה.
- אפשר לוותר על הקמח הלבן או להמירו בעוד קמח כוסמין – המטרה שלו היא פשוט להקליל טיפה את הבלילה, אבל זה לא חובה. לחילופין, אפשר לגם להשתמש רק בכוס אחת (140 גרם) של קמח לבן.
- הפנקייקים עצמם לא מתוקים – מי שאוהב מתוק יכול להוסיף כף נוספת של מייפל, אבל אני ממליצה להכין אותם נייטרליים ואחר כך להמתיק עם סירופ מייפל מעל הפנקייקים המוכנים ו/או פרוסות בננה, חמאת בוטנים/שקדים, ממרח שוקולד, מה שבא לכם.
- במקום סירופ מייפל אפשר להשתמש בדבש או סילאן.
- את החלב אפשר להמיר בחלב סויה/שקדים.
- את שמן הקוקוס אפשר להמיר ב-25 גרם חמאה מומסת.
- אם רוצים פנקייקים מעט יותר אחידים בגודלם וצורתם, אפשר להשתמש במחבת פופרטייס (מיני פנקייקים הולנדיים) – זה מה שאני עשיתי, אבל סתם כי גם ככה יש לי תבנית כזו בבית. ממש אין צורך לקנות במיוחד.
- אפשר ורצוי להקפיא את הפנקייקים, ולאחר מכן להפשיר כמה בכל פעם שמתחשק נשנוש טעים וכיפי.
מור כהן היא בעל הבלוג Morcake ואמא של יונתן.
10 תגובות
תתחדשי על הטור החדש!
איזה כיף לנו, לקבל ממך גם בבלוג וגם כאן:)
ואו נראה מושלם! וזה בערך התינוק הכי מתוק שקיים! מאוד אוהבת את הכתיבה שלך והמתכונים היסטריים
תודה רבה רבה 🙂 ממני וגם מיונתן!
האם אפשר לאפות אותם?
היי מירב, מודה שמעולם לא ניסיתי. לא לגמרי בטוחה שזה יעבוד, אבל אם בא לך לנסות, את יכולה "להקריב" כמה כפיות מהבלילה, לאפות אותן ולראות איך יוצא. מקסימום, אם לא עובד, תטגני את כל השאר 🙂 אם את עושה את זה באמת, אשמח לשמוע איך יצא!
עשיתי כבר פעמיים יצא מעולה!
איזה כיף, אני ממש שמחה לשמוע!
הגיסה שלי אלופה!
הכי אלופה! <3
[…] מיני פנקייקים […]