אולי התוספת הכי אהובה שיש. מיד אחרי פירה.
לרוב מכינים את האורז הזה עם אפונה וגזר מקופסת שימורים אבל באמת שאין צורך, לוקח בדיוק 10 דקות להכין את הירקות ובזמן שהאורז מתבשל, עניין של 20 דקות, כל הירקות כבר יהיו מוכנים.
הפעם בחרתי להוסיף לאורז גם קישוא אחד, שנותר במקרר, והוא מוסיף לא רק טעם מעולה אלא נקודות רכות שמאוד מאווררות את האורז.
אם אין לכם קישוא בבית אתם כמובן יכולים להשמיט אותו או להמיר אותו בגרגירי תירס או כל ירק אחר שאתם או הילדים שלכם אוהבים.
ואני מקדימה תשובה לשאלה – אני כמעט ולא קולפת גזר. הקליפה שלו דקה, לא מורגשת אחרי הבישול ויש בה המון ערכים תזונתיים. פשוט שטפו טוב וזהו.
התוספת האהובה בגרסה ביתית - אורז עם אפונה, גזר וקישוא שאפשר לחמם במיקרו ביום שאחרי
- 1 כפית שמן זית
- 1 כוס אורז בסמטי או אורז יסמין
- 1 ו-1/2 כוסות מים רותחים
- 1/2 כפית מלח
- 1 כף שמן זית
- 2 גזרים לא קלופים
- 3/4 כוס אפונה עדינה קפואה
- 1 קישוא לא קלוף
- מכינים את האורז: בסיר רחב מחממים את השמן ומוסיפים את האורז. מטגנים תוך כדי ערבוב במשך 2 דקות. מוסיפים את המים והמלח וסוגרים עם מכסה. מבשלים על אש הכי קטנה שיש במשך 20 דקות, סוגרים את הגז ומשאירים סגור עוד 5 דקות.
- בינתיים מכינים את הירקות: חותכים את הגזר והקישוא לקוביות בגודל 1 ס"מ.
- במחבת רחבה מטגנים את הגזר והקישוא עד שהוא מתרככים. זה לוקח בערך 7 דקות.
- מוסיפים אפונה קפואה ומלח ומטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך 3-5 דקות נוספות. קחו בחשבון שהאפונה כבר מוכנה אז רק צריך לחמם אותה.
- מוסיפים את תבשיל הירקות לאורז, מערבבים היטב ומגישים.
הערות ושדרוגים
- אפשר להוסיף לתבשיל ירקות גם 1/2 כפית כורכום שמוסיף צבע צהבהב והמון בריאות.
- במקום קישוא, או בנוסף, אפשר לשים 1/2 כוס גרגירי תירס.
- אם הילדים שלכם לא בעייתיים עם בצל, אפשר להתחיל את תבשיל הירקות בטיגון של בצל אחד קצות לקוביות קטנות וכאשר הוא מתרכך להוסיף את הגזר והקישוא ולהמשיך כרגיל.
- שומרים במקרר בקופסה סגורה היטב.
1 תגובה
[…] אורז עם אפונה וגזר (וגם קישוא) […]