לפני 5 שנים בערך, כשעוד עבדתי כעורכת אוכל באתר nana10, פניתי למנהלת המסחרית של האתר והצעתי לה להרים מתחם של אוכל לילדים. למרות שלא הרגשתי את החוסר בעצמי, הבנתי שיש כאן בור עצום שאין לו מענה הולם.
היא אמרה שזה רעיון נהדר, שהיא תחפש ספונסרים ואז במפתיע עזבה.
כמה חודשים אחר כך עזבתי גם אני והרעיון להקים מקום שמתמקד באוכל כזה נגוז ביחד עם העבודה והלחץ של היום יום.
מאז הקמתי אתר אוכל, וגם הספקתי למכור אותו, ואחר כך פתחתי בלוג משל עצמי. עם האוכל שאני הכי אוהבת, המילים שעוטפות ונותנות לי בטחון והזכרונות שצפים ועולים בזכות הריחות והטעמים.
קרוטית, כינוי שדבק בי בגלל שם המשפחה (קרוט), הפך בשנה ב-3 השנים האחרונות מבלוג קטן ולא מתיימר לאחד הדברים הכי גדולים שעשיתי בחיי. למקור כח, לקהילה אדירה – מחבקת, מפרגנת ומעצימה שגורמת לי לדמוע לא פעם בזכות התגובות שאני מקבלת, החיבוק בסופר השכונתי והמילים הכל כך יפות שרבים מהחברים שולחים.
למרות ההצלחה הגדולה של הבלוג והעובדה שאין לי דקה פנויה (באמת שאין) הרעיון להקים אתר שמתמקד באוכל לילדים המשיך להסתובב אצלי בראש ולא נתן לי מנוח.
ניסיתי להקים את האתר הזה כבר כמה פעמים והיו לי מיליון רעיונות עם מי לעשות את זה, איזה ספונסר לקחת וכמה כסף אני צריכה כדי שכל החלומות שלי יתגשמו.
ואז, רגע לפני שקפצתי לבריכה העמוקה, החלטתי לקחת כמה צעדים אחורה ולהקים את המקום הזה כבלוג קטן, לא מתיימר. קצת כמו קרוטית.
קצת כמוני.
אז תכירו את צוציקים – המקום הכי חמוד, צבעוני, טעים ושמח לאוכל שילדים (בנפשם ובגילם) ישמחו לאכול.
אני יודעת שאתם רגילים לקטגוריות של בשר ופסטה, של סלטים ומנות ראשונות, אבל כאן לא תמצאו את זה. בעיקר כי אם יש משהו אחד שהבנתי בתהליך בניית הבלוג, זה שאוכל לילדים מגיע בסיטואציות אחרות לגמרי.
הוא מגיע כשהורים רוצים להכין ארוחת ערב שלוקח בדיוק 5 דקות להכין כי צריך לקלח, לקרוא סיפור ולסדר את הבית ולמי יש זמן עכשיו להרים סירים.
הוא מגיע כשקמים בשבת בבוקר ומחפשים מה לאכול, ארוחה שתתאים לכל המשפחה, כזאת שיהיה כיף לאכול ולהכין ביחד.
הוא מגיע כשצריך להכין סנדביץ' לילד לבית הספר וכבר נמאס מחביתה או גבינה לבנה.
והוא גם מגיע כשרוצים להכין עוגת יום הולדת לגן וחייבים להתחשב בילד שאלרגי לגלוטן וההוא שרגיש ללקטוז ואיך מצליחים ללכת בין הטיפות ועדיין להביא עוגה שווה באמת.
ומה בעצם עושים כשמותר רק בטטה או גזר ואיך מכינים קציצות שהילד יוכל להחזיק ביד בלי ללכלך את כל הבית עם הרוטב?
בקיצור, לפני שאתם נכנסים ונוברים במתכונים, אני ממליצה לכם לשכוח מכל מה שידעתם על אתרי אוכל, כי המקום הזה, הקטן, נבנה קצת אחרת.
והוא באמת נבנה קודם כל בשבילכם ועבור הילדים שלכם.
אין לי ספק שבעוד כמה שנים, כשהם יגדלו ויקימו משפחות משל עצמם, הם יזכרו בעוגת השוקולד עם הסוכריות שהכנתם להם לגן ובקציצות שחיכו להם בארוחת הערב ויחייכו. ויעבירו את זה הלאה גם לילדים שלהם.
רחלי <3
הצטרפו לפייסבוק של צוציקים | הצטרפו לעמוד האינסטגרם של צוציקים
עדכון 13.10.2020