בכל פעם כשכנרת, חברה שלי, מתקשרת לשאול אותי מה להכין למסיבת יום הולדת של אחד הילדים אני שולחת אותה להכין את השבלולים האלה שמשלבים בצק עלים מוכן עם רוטב עגבניות, מוכן אף הוא, גבינה צהובה ותוספות שיש תמיד בבית. גם כי הם הכי קלים בעולם להכנה, גם כי ילדים מטורפים עליהם וגם כי הם נחטפים בשנייה על ידי המבוגרים.
ומה שממש נחמד בהם, שאפשר לגוון עם התוספות ממש כמו פיצה.
אפשר לשים זיתים או תירס, פטריות או בצל, בולגרית או עגבניות מיובשות. ואולי בכלל גם וגם?
ואגב, הנה עצה חשובה – הכינו כמה גלילים כאלה של בצק ממולא ושימו במקפיא. בפעם הבאה כשתרצו להכין ארוחת ערב לכל החברים של הילד או לאירוח של המשפחה או למסיבת יום הולדת כל מה שישאר לכם לעשות זה לחתוך לפרוסות ולאפות. טאדאם!
והנה גם סוד – למרות שזה מתכון שאני מכינה המון פעמים, זאת פעם ראשונה שהחלטתי לצלם אותו ואז גיליתי שכל השבלולים נפתחו ובמקום להראות כמו שבלול הם נראים כמו אוזני פיל. זה קרה כי השתמשתי בבצק עלים על בסיס חמאה שקניתי בקונדיטוריה ממש שווה. זה אמנם אומר שיצאו מאפים סופר טעימים, אבל בגלל שיש בהם המון המון שכבות של בצק דקיק הם נפתחו מאוד באפייה.
כשהם יצאו מהתנור התבאסתי על המראה המוזר והחלטתי לגנוז את העלאת המתכון, אבל אז החלטתי בכל זאת לעלות גם כי המראה בסוף התחבב עלי והצורה המוזרה הפכה למיוחדת וגם כדי שתראו שזה אחלה גם אם זה לא יוצא עגול לגמרי.
מארחים ילדים בבית? מחפשים מה להכין לארוחת ערב שכולם יאהבו? הכירו את שבלולי הפיצה הכי טעימים שיש. כל מה שצריך זה בצק עלים מוכן, רוטב עגבניות מהסופר וגבינה צהובה. אה, וכמובן, תוספת שאוהבים
- 1 חבילה בצק עלים מופשר על פי הוראות היצרן
- 1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן
- 250 גרם גבינה צהובה מגורדת דק
- זיתים פרוסים
- תירס
- פטריות פרוסות
- בצל חתוך לרצועות דקות מאוד
- גבינה בולגרית
- ביצה טרופה
- שומשום - אופציונלי
- פותחים את הבצק ומורחים רוטב עגבניות, נזהרים לא להגיע לקצוות כי בגלגול זה עלול לנזול החוצה.
- מפזרים שכבה אחידה של גבינה צהובה על כל הרוטב ומפזרים מעל את התוספות.
- מגלגלים לרולדה די הדוקה, עוטפים בניילון נצמד או רדיד אלומיניום ומעבירים למקפיא לשעה לפחות. אפשר גם לכמה שבועות.
- חותכים את הרולדה לפרוסות בעובי 2 ס"מ ומניחים את פרוסות הבצק על תבנית תנור עם נייר אפייה משומן קלות עם ספריי שמן (לא חובה).
- מברישים בביצה טרופה ואם רוצים מפזרים מסביב שומשום.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25-35 דקות או עד שהשבלולים זהובים.
- זמן האפייה תלוי בגודל השבלולים שחתכתם אז פשוט תבדקו כבר אחרי 20 דקות מה קורה איתם. הם צריכים להיות זהובים אבל לא מדי.
מחפשים עוד מתכון לארוחת ערב זריזה לכל הילדים שמגיעים עכשיו?
3 תגובות
נראה מעולה! שאלה – רשמת שאפשר לשמור את הרולדה המוכנה במקפיא גם שבועות – אפשר להקפיא בצק עלים שכבר הופשר? תודה
אפשרי בהחלט. ספרי לנו איך יצא אחר כך
[…] או שבלולי פיצה ב-5 דקות […]