השבוע קיבלתי הודעות מהורים שתהו אם יש לי מתכונים שמתאימים לילדים לל"ג בעומר. האמת היא, שמרוב התעסקות בשבועות שכחתי של"ג בעומר מעבר לפינה.
למזלי, וגם למזלו של כדור הארץ, רוב המדורות בוטלו בגלל מזג האוויר כך שהיה לי מספיק זמן לחשוב על רעיון יצירתי לחג הבא – שבועות!
אז נכון שילדים יכולים לאכול לזניה של מבוגרים וסלמון של דודה שולה, אבל הכי כיף לאכול משהו אישי, קטן יחסית, בלי המון תבלינים, כזה שטומן בתוכו הפתעה (אם הילדים שלכם לא אוכלים דברים ירוקים כתבתי למטה במה אפשר להחליף) ובעיקר משהו שאפשר לקחת גם בשקית לדרך או לגן/בית הספר.
מאפינס הגבינות הזה הוא אחד המתכונים הכי מגוונים שיש. אפשר לשחק עם הגבינות, עם הירק, עם התיבול ואפילו להכין כל מאפינס בתבנית עם תוספת אחרת כך שהם יתאימו לשלל ההעדפות הקולינריות של המשפחה.
אגב, לא מזמן הכנתי אותם לאירוע ואמא של אחד הילדים סיפרה לו שאלה מאפינס שמחביאים בתוכם גינה. כשהילד אכל את המאפינס הוא גילה בפנים עץ חמוד.
ואגב2, אתם יכולים לשים ליד גזע הברוקולי גם קוביות גזר או אפונה ואז בכלל יצא לכם מראה של גינה מלבבת.
מתכון מעולה שעושה שימוש בגבינות שנותרו במקרר - מאפינס גבינות קל להכנה עם הפתעה בפנים - פרח ברוקולי שמתגלה בחיתוך
- 1 קופסה קוטג' או גבינה לבנה
- 1/2 כוס חלב או מים או יוגורט
- 2 ביצים
- 1/3 כוס שמן זית
- 100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
- 100 גרם גבינה צהובה מגורדת דק
- 1 ו-1/2 כוסות קמח תופח
- 1/2 ראש ברוקולי (אופציות נוספות למטה בהערות)
- בקערה גדולה מניחים את כל המצרכים פרט לקמח וטורפים.
- מוסיפים את הקמח וטורפים רק עד שהוא נטמע.
- חותכים את הברוקולי לפרחים קטנים בגובה תבנית השקעים שלכם.
- משמנים היטב תבנית שקעים.
- מניחים בתחתית כל שקע בתבנית כף מהבלילה ועליה מניחים באמצע פרח ברוקולי כשהפרח כלפי מטה. מכסים בעוד 2-3 כפות בלילה, עד לכיסוי הברוקולי או עד 3/4 גובה השקע.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 25 דקות או עד שהמאפינס זהובים. הופכים וחותכים באמצע כדי לגלות את עץ הברוקולי.
- במקום ברוקולי אפשר לשים פטריית שמפניון שלמה או עגבניית שרי או פרח כרובית. ואפשר גם לערבב לתוך הבלילה 3/4 כוס גרגירי תירס או זיתים או קוביות קטנות של גזר.
- במקום בולגרית אפשר גם צפתית או חמד.
- אפשר להמיר את הקמח בכוסמין אבל אז מומלץ להוסיף עוד 1/4 כוס נוזל כמו חלב/מים/יוגורט.
- בכוונה לא כתבתי מלח כי הבולגרית די מלוחה ותמיד אפשר להמליח אחר כך. אם אתם מוותרים על הבולגרית שימו 1/2 כפית מלח.
- והנה גם מתכון למאפינס גבינות ללא גלוטן.
6 תגובות
[…] ירקות מתחבאים – ילדכם יהנו מהיתרונות הבריאותיים של ירקות ופירות גם אם תשלבו אותם בתבשילים, מאפים וחביתות. הרבה ילדים ישמחו לאכול מאפין גזר בזמן שהם מסרבים לגעת בירק בצורתו הטריה. >> מתכון לקציצות כרובית אפויות >> מתכון למיני מאפינס גזר וגבינות – ללא גלוטן >> מתכון למאפין גבינות וברוקולי […]
אפשר במקום בולגריות לשים גבינת חלומי?
[…] מאפינס גבינות מלוח (עם הפתעה) […]
המשפחה התעלפה על המתכון וחיסלו את הכל.. עשיתי כל מיני מתכונים וזה כמה שהוא פשוט ככה היה מדהים!!! תודה!
שלום,
כתבת שאם משתמשים בכוסמין יש להוסיף עוד 1/4 כוס נוזל
אני משתמשת בכוסמין לבן שדומה מאוד לקמח הרגיל. עדיין מומלץ להוסיף נוזל נוסף או שהכוונה הייתה במידה ומשתמשים בקמח כוסמין מלא?
היי, האם ניתן לדעתך להמיר את הקמח בקמח קינואה, יהיה טעים? (שיהיו קצת יותר מזינים)?