כשנשאר לאמא שלי עוף טחון מהקציצות, היא תמיד מכינה בולונז עוף. למרות שהמרכיבים שלו רחוקים מהבולונז המקורי הוא לא פחות טעים ממנו (ואל תגלו, בעיני הוא עולה על הגרסה המקורית) בעיקר כי העוף קליל יותר ויש לו טעם פחות דומיננטי.
אז נכון, אמא שלי מכינה את הרוטב מפפריקה, מים וקצת רסק, אבל אני מעדיפה את הגרסה הקצת יותר משודרגת שמזכירה יותר את הרוטב הקלאסי.
וכן, יש כאן גזר ושורש פטרוזיליה (או סלרי) והם כאן כדי לתת עומק של טעמים כי הרוטב לא מתבשל שעות, אז אם יש לכם בבית אל תוותרו אל זה. מצד שני, אם אין, זאת ממש לא סיבה לא להכין ואפשר לבשל את הרוטב קצת יותר כדי לקבל טעמים יותר חזקים.
ואגב, אל תפחדו להוסיף מים רותחים אם הרוטב סמיך מדי. התבשיל הזה מאוד סלחני ואפשר לשחק עם התיבול שלו כמו גם עם הירק שיש בפנים.
ודבר אחרון – אני ממש אוהבת פסטה רכה. אין לי מושג מי המציא את זה שצריך פסטה אל דנטה. אז אחרי שאתם מוסיפים את הספגטי לתוך הרוטב תנו לו להתבשל בפנים כמה דקות. גם כדי שיספוג את הרוטב וגם כדי שיתרכך עוד קצת 🙂
רק אל תגלו לשפים שככה המלצתי לעשות.
ארוחת צהריים מעולה שגם ילדים וגם מבוגרים ממש ישמחו לאכול - ספגטי רכים ברוטב בולונז עוף. גרסה יותר קלילה ופשוטה להכנה למנה הפופולרית
- 1/2 חבילה ספגטי
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל לבן קלוף
- 5 שיני שום קלופות
- 1 גזר לא קלוף
- 1 שורש פטרוזיליה קלוף (תחליפים למטה)
- 500 גרם עוף טחון
- 2 עגבניות אדומות ומתוקות
- 4 כפות רסק עגבניות
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית פפריקה אדומה
- 10 עלי בזיליקום או קובייה בזיליקום קפוא
- קוצצים את הבצל, השום, הגזר ושורש הפטרוזליה לקוביות קטנות וזהות בגודלן.
- בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל, השום, הגזר ושורש הפטרוזיליה עד שהם מתרככים.
- מוסיפים עוף טחון ומטגנים, תוך כדי ערבוב ומעיכה, עד שהעוף משנה את צבעו ומתפורר לחתיכות קטנות.
- מגרדים את העגבניות על החלק הגס בפומפייה או חותכים לקוביות קטנות ומוסיפים.
- מוסיפים רסק עגבניות, מלח, פפריקה ועלי בזיליקום קרועים גס.
- מכסים במים רותחים (חשוב שיהיו רותחים) עד ס"מ אחד מעל התבשיל שבסיר ומערבבים היטב. מבשלים על אש נמוכה במשך 30 דקות.
- בזמן הזה מחממים הרבה מים בסיר אחר וממליחים. מבשלים את הספגטי עד ריכוך. מסננים.
- מעבירים את הספגטי לסיר עם העוף והרוטב ומבשלים ביחד במשך 10 דקות נוספות כדי שהספגטי יספגו את הרוטב כמו שצריך. קחו בחשבון שהרוטב מצטמצם אחרי שסוגרים את הגז כי האטריות ממשיכות לשתות את הנוזלים אז עדיף שיצא קצת יותר נוזלי מאשר סמיך מדי.
- במקום רסק עגבניות אפשר לשים עגבניות מרוסקות דק של חברה טובה. במקרה הזה תטעמו את הרוטב אחרי הוספת העוף, אם חסר טיפה מתיקות אפשר להוסיף כפית מייפל או סילאן.
- אפשר לוותר על שורש הפטרוזיליה או להחליף אותו ב-2 ענפי סלרי קצוצים דק. גם שורש הפטרוזיליה וגם הסלרי מוסיפים טעם עמוק, כמו של מרק ירקות ממש טוב.
- אפשר לוותר על הבזיליקום אם אין בבית או שלא אוהבים את הטעם.
- אפשר להכין את תבשיל העוף ברוטב עגבניות ולהגיש אותו מעל אורז, קינואה או בורגול. ממש לא חייבים דווקא פסטה.
- אם המנה לא מיועדת לילדים מומלץ להוסיף גם 1/2 כפית פפריקה חריפה.
- ואם אין גזר? מכינים בלי. יצא מעולה גם ככה.
- ואם לא אוהבים בצל או שום? פשוט משמיטים.
4 תגובות
באמת מי המציא את הפסטה אל דנטה אנחנו בעד שהפסטה תהיה רכה
נכון! 🙂
הי נשמע מעולה.
אפשר להקפיא? (בלי הפסטה כמובן. .)
אנחנו ההפך מצוציקים וממש ממש נהנו! עשינו עם הרבה סלרי, מאוד מוסיף.
תודה רבה!!