ילדים מאוהבים בקציצות האלה גם בגלל הרכות שלהן וגם בזכות הטעם העדין של תפוחי האדמה והכרובית.
ואפרופו כרובית היא כאן גם כדי לרכך ולהוסיף ערכים טובים של ירק, אבל גם כי היא חסכונית מאוד בקלוריות ומוסיפה נפח לקציצות בלי להוסיף תועפות קלוריות ופחמימות שזה תמיד טוב.
והנה גם בונוס נוסף – הקציצות האלה אפויות אז הן לא משאירות ידיים שמנוניות וילדים קטנים יכולים לאחוז בהן ביד ולאכול בלי בעיה.
קציצות כרובית אפויות בתנור שילדים ממש ממש אוהבים. אפשר להגיש בארוחת צהריים או ערב
- 2 תפוחי אדמה קלופים
- 1 כרובית שטופה היטב
- 2 ביצים
- 1/3 צרור עירית - לא חובה
- 1 כפית שטוחה מלח
- 100 גרם גבינה צהובה מכל סוג שאוהבים
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 4 כפות קמח תופח
– מבשלים את תפוחי האדמה והכרובית (עדיף לחתוך לקוביות) עד שהם רכים ומסננים היטב מכל המים. אפשר גם לרכך אותם במיקרו במשך 8 דקות.
- אם משתמשים בעירית פורסים אותה לטבעות.
– בקערה גדולה מועכים את תפוחי האדמה והכרובית לפירה. זה בסדר אם נשארים קצת פרחי כרובית או חתיכות של תפוחי אדמה.
– מוסיפים את שאר המצרכים, לפי הסדר ברשימת המצרכים, ומערבבים היטב.
– יוצרים קציצות די עבות עם ידיים רטובות ומניחים על תבנית עם נייר אפייה משומן בתרסיס שמן. מרססים שוב מעל הקציצות עם תרסיס השמן ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות בערך. תלוי מאוד בגודל הקציצות שיצרתם. מה שכן, חשוב להפוך אותן לצד השני אחרי 20 דקות כדי לקבל צבע זהוב גם בצד השני.
– במקום עירית אפשר לשים פטרוזיליה, בזיליקום, כוסברה או פשוט לוותר.
– אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמין.
– אפשר להוסיף לתערובת ירק קשה אחד כמו קישוא או גזר, מגורד על החלק הדק בפומפייה.
– אל תדלגו על שלב שימון התבנית ושימון הקציצות למעלה אחרת זה יצא יבש ולא טעים.
13 תגובות
הי
ברכות על הבייבי החדש. נראה מדהים.
שאלה קטנה: האם אפשר לוותר על הגבינה ?
אפשר. שימי עוד קצת פירורי לחם
מקסים אחלה רעיון. אוהבת מאוד את המתכונים שלך … הכי טעימים
תודה רבה רבה!
אתר מהמם! לגבי הקציצות- תפוחי האדמה אחראים על היציבות? אפשר להחליף אותם במשהו?
תתחדשי על האתר! הולך לשרת אותנו נאמנה!
אפשר לשמור את התערובת במקרר ליום יומיים, אם צריכים להכין בשתי נגלות? (התנור שלנו קצת מוגבל)
תודה רבה!
אפשר. אם התערובת נעשת קצת יותר רכה אפשר להוסיף מעט פירורי לחם כדי לחזק אותה טיפה.
איזה אתר מקסים! הקציצות יצאו מעולות. למרות ששכחתי לשים קמח והורדתי את הגבינה, עדיין היו יציבות וטעימות. תודה!
איזה כיף לשמוע! ויאאא זה עובד גם בלי קמח, ממש משמח לשמוע 🙂
[…] מאפין גזר בזמן שהם מסרבים לגעת בירק בצורתו הטריה. >> מתכון לקציצות כרובית אפויות >> מתכון למיני מאפינס גזר וגבינות – ללא גלוטן >> […]
[…] עם מה להגיש את הבורגול: קציצות בטטה ועדשים כתומות קציצות כרובית אפויות קציצות עוף אפויות עם כרובית וקישואים קציצות קישואים […]
היי
(בתקוה לזכות למענה )
האם כרובית קפואה תתאים פה ?
ואם כן האם לבשל אות הכמו הכרובית הטריה?
תתאים. אין צורך לבשל.