כל אחד רגיל ואוהב את השניצל שלו קצת אחרת. יש כאלה שמעדיפים אותו עבה ויש דק, יש מי שאוהב אותו בצורת שניצלונים או כשניצל אחד גדול. אבל על דבר אחד אין עוררין – כולם אוהבים את הציפוי הקראנצ'י והזהוב.
אז הפעם הבאתי לכם רעיון לציפוי שהופך את השניצלונים (או השניצל, תלוי איך תכינו) לאקסטרה פריכים. אז מה הפתרון? מוסיפים לפירורי לחם שברי תפוצ'יפס!
יש לתוספת הזאת כמה יתרונות – קודם כל התפוצ'יפס כבר מתובל ומלוח, שנית, השברים הקטנים זהובים וקראנצ'יים עוד קודם מה שמגביר את הכיף בביס ודבר אחרון – הם דקים ומייצרים שפיצים קטנים שבטיגון (או האפייה הופכים לאקסטרה פריכים).
ואגב אפייה, אין שום בעיה לאפות אותם. נהפוכו, זאת הזדמנות נהדרת לאפות כי גם ככה יש את תוספת הקראנץ' מהחטיף.
אל כל אלה תוסיפו את ההנאה של הילדים למעוך תפוצ'יפס בתוך השקית ויש לכם פעילות אחר הצהריים והרגשת מסוגלות שהם עזרו בהכנת הארוחה.
מחכה לשמוע איך יצא לכם.
אל תפספסו:
מה להגיש ליד השניצל? פירה כתומים
איך מכינים שניצלונים בקלות בלי ללכלך מלא כלים? ככה: שניצלונים בציפוי פירורי לחם ושומשום
רוצים את הגרסה הצמחונית?נגיסי תירס אפויים בציפוי פירורי לחם ושומשום
והנה גם שניצל משודרג
שניצלונים אקסטרה קראנצ'יים בזכות תוספת כיפיית של תפוצ'יפס
- 500 גרם חזה עוף (חתוך לרצועות או לשניצלים)
- 1 כוס קמח
- 2 ביצים
- 1 כוס פירורי לחם
- 1 שקית תפוצ'יפס
- שמן קנולה
מועכים את התפוצ'יפס בתוך השקית עד שיש שברים יחסית דקים. מערבבים ביחד עם פירורי הלחם.
מצפים את חזה העוף בקמח ומנערים עודפים.
טובלים את חזה העוף בביצה ואז בתערובת התפוצ'יפס עם פירורי הלחם.
מחממים מחבת עם שמן בגובה כ-1 ס"מ. מטגנים את השניצלים כשתי דקות מכל צד. מוציאים לנייר סופג ואוכלים חם.
- אפשר להחליף את היחס בין פירורי הלחם לתפוצ'יפס ולשים קצת יותר או פחות מכל אחד, לפי הטעם.
- אוהבים תפוצ'יפס בטעמים? תגוונו - קלאסי לילדים, חריף למבוגרים.
- אפשר לתבל את בלילת הביצים עם מעט חרדל שמוסיף קיק משגע.
2 תגובות
נראה מעולה! לאופציה אפויה, כמה זמן ובאיזה מעלות אופים שניצלים?
מחממים תנור ל-200 מעלות, אופים 10 דקות, הופכים ואופים עוד 5 דקות גג