הקציצות האלה נולדו מאלתור במטבח.
לקראת הפקה שלקחתי בה חלק עשיתי טסטים בבית על מתכונים כשאחד מהם היה דלורית במילוי קינואה.
אפיתי 6 חצאי דלורית, מילאתי חלק בקינואה ואז נשארתי עם השאר ולא ידעתי מה לעשות איתן.
כדי שלא יתפסו מקום במקרר הוצאתי את הבשר הכתום והיפה שלהן החוצה, שמתי בקופסה וקיוויתי שלמחרת יעלה לי רעיון מה לעשות עם זה.
האמת שהתכוונתי להכין מזה ניוקי, אבל עצלנית אנוכי ולא התחשק לי קמח על כל השיש ולכן הרעיון נגנז והגיע רעיון חדש – קציצות.
גם כי אני אוהבת אוכל שאפשר להחזיק ביד ולאכול גם בצהריים וגם בערב, כזה שאפשר להקפיא ולאכול גם אחרי חודש וגם כי נורא כיף לקחת אותן לעבודה בקופסה ולאכול ביחד עם סלט.
הטעם של הדלורית מזכיר אמנם בטטה אבל היא הרבה פחות מתוקה וגם יותר עדינה ולכן חשוב להוסיף אליה טעמים כמו שום וסילאן.
ממליצה לכם בחום להכין כמות כפולה, לארוז בשקיות סנדביץ' במקפיא ולחמם לכם או לילדים כשאין זמן להכין ארוחה.
איפה קונים?
סכו"ם בצורת מיקי מאוס
צלחת בצורת מיקי מאוס
קציצות דלורית אפויות בתנור שמכינים ממצרכים שיש בבית. בריאות, טעימות, משביעות וקלות מאוד להקפאה ולחימום
- 1 דלורית גדולה
- 1 בטטה (או 2 גזרים או 1/2 דלורית נוספת)
- 1 L ביצה
- 3/4 כוס קמח תופח
- 2 שיני שום קלופות
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית מייפל (או סילאן)
1. מרככים את הירקות – 3 אופציות: 1. קולפים את הירקות, חותכים לקוביות ומכניסים למיקרו למשך 6-8 דקות עם מכסה סגור. 2. קולפים את הירקות, חותכים לקוביות ומבשלים בסיר עם מים רותחים ומומלחים עד שהירקות רכים. מסננים מכל הנוזלים. 3. חוצים את הדלורית לחצי, נפטרים מהגרעינים. חוצים את הבטטה לחצי ואת הגזר משאירים שלם. משמנים וממליחים מעט ואופים בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות עד שכל הירקות רכים. אם ירק אחד מוכן קודם פשוט מוציאים אותו.
2. מועכים את הירקות לפירה חלק ומקררים מעט.
. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב. מעבירים למקרר לחצי שעה.
4. מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומשמנים בעזרת תרסיס שמן. לא להתקמצן עם ההתזות.
5. מניחים תלוליות של תערובת בעזרת כף על נייר האפייה ומשמנים בעזרת תרסיס שמן.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות ואז הופכים לצד השני ואופים עד הזהבה.
- אפשר להמיר את הבטטה/גזר בקישוא.
- במקום לבשל את הירקות אפשר גם לגרד אותם דק על פומפייה אבל זה מאוד קשה כשזה נוגע לדלורית.
- תבלינים שאפשר להוסיף: 1/4 כפית כורכום, 1/4 כפית צ'ילי גרוס, פטרוזיליה או עירית – קצוצות דק.
- ניתן להוסיף לתערובת גם 2 כפות שיבולת שועל דקה או כף צ'יה.
- ניתן להמיר 1/3 מכמות הקמח בפירורי לחם.
- ניתן להמיר את הקמח בקמח עדשים או אורז או בקמח נטול גלוטן כמו קמח תמי למשל.
7 תגובות
הכנתי וכולנו טרפנו – יצא ממש, ממש טעים!
שאלה קטנה – השתמשתי בדלעת כי לא הייתה דלורית – בישלתי בסיר עד שהתרככה. אחכ יצאו ממנה המון נוזלים והרגשתי שצריך קצת לסחוט כי אחרת הכל היה יוצא נורא נוזלי – זה הגינוי?
כן, הגיוני. לדלעת יש הרבה מאוד נוזלים לעומת דלורית. אבל היא טעימה אז שווה את המאמץ <3 וממש שמחה שיצא טעים!
אפשר במקום קמח תופח, קמח רגיל ואבקת אפייה? אם כן, מה הכמויות?
כן, אין בעיה. אותה כמות קמח ו-1/2 כפית אבקת אפייה
היי
עכשיו עכשיו אפיתי
והקציצות נדבקות לנייר אפייה גם בתום רבע שעה (רציתי להפוך )
מה הסיבה ?
אני רק הוצאתי נוזלים על ידי המסננת
ולא סחטתי בידיים אולי זו הסיבה ?
מה ניתן לעשות עכשיו שיצא כמו שצריך?
תודה וחג שמח לך.
תודה רבה לך .
הבן שלי בררן בירקות .
טרף ומבקש עוד ועוד.
אפשר להכניס את הבלילה לתבנית מאפינס קשיחה?