מי שביקר פעם באורנה ואלה וודאי טעם את לביבות הבטטה המושלמות שלהן. הייתה תקופה, לפני די הרבה שנים, שבכל שישי הגעתי לשם ביחד עם חברה וזללנו צלחת מלאה בלביבות האלה. הכי געגועים.
הספק לביבות ספק קציצות בטטה שלפניכם הם גרסה שונה כמובן מזאת של אורנה ואלה אבל מגיעות מאותו מקום – אוכל שאפשר להחזיק ביחד, קצת מתקתק בזכות הבטטה, קצת מלוח בזכות הסויה ויותר יציב בזכות תוספת של עדשים כתומות שיש להן המון ערכים תזונתיים אבל גם טעם נפלא. והן גם משביעות.
שימו לה שלא שמתי בפנים עשבי תיבול, בעיקר כי יש ילדים שיעוותו פניהם למראה העלים הירוקים, אבל אם אין לכם בעיה כמובן שהם יתקבלו כאן בברכה. למטה בהערות כתבתי איזה עשבי תיבול יעבדו כאן ואיזה שדרוגים אפשר לעשות.
קציצות בטטה ועדשים כתומות שאפשר לאפות או לטגן. מושלם כארוחה לצד סלט או כנשנוש קטן בין הארוחות
- 1 ו-1/2 כוסות עדשים כתומות
- 2 בטטות קלופות
- 1 בצל לבן קלוף
- 1/3 כוס פירורי לחם או קמח תופח
- 2 L ביצים
- 1/2 כפית מלח או כף סויה
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כפית שמן זית
שוטפים היטב את העדשים במים.
בסיר רחב עם מים רותחים מומלחים מבשלים את העדשים עד ריכוך מוחלט. זה לוקח בערך 15 דקות. מסננים היטב היטב, אנחנו רוצים כמה שפחות מים.
חותכים את הבטטות לקוביות ומכניסים למיקרו, עם מכסה, למשך 7 דקות או עד שהבטטה רכה. אופציה שנייה היא לאפות את הבטטות עד ריכוך (המיקרו פשוט חוסך זמן) ובכל מקרה עדיף לא לבשל כי הבטטה סופחת המון נוזלים.
מגרדים את הבצל על פומפייה וסוחטים מנוזלים. מעבירים לקערה גדולה.
מוסיפים את הבטטות הרכות ומועכים היטב.
מוסיפים עדשים, ביצים, תבלינים, שמן זית ופירורי לחם ומערבבים היטב. אפשר קצת למעוך כדי שהעדשים ישתלבו טוב יותר עם הבטטה אבל אני כדאי להשאיר גם עדשים יותר שלמות בשביל המרקם העדין שלהן.
אם מטגנים: מחממים שמן עד לגובה 1/2 ס"מ במחבת רחבה ומניחים כף גדושה מהתערובת. משטחים מעט ומטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה.
אם אופים: מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומשמנים אותה עם ספריי שמן או מברישים בשמן זית. מניחים כף גדושה מהתערובת ומשטחים מעט. אופים ב-180 מעלו עד הזהבה מ-2 הצדדים.
- אפשר להוסיף לתערובת גם 1/2 כפית פפריקה מתוקה. היא מוסיפה צבע עדין.
- אני אוהבת להוסיף לתערובת גם כפית מייפל/סילאן ו-1/2 כפית צ'ילי גרוס. זה לא יוצא מאוד חריף אלא טיפל'ה פיקנטי.
- מומלץ להוסיף גם עשב תיבול שאוהבים קצוץ דק. למשל: כוסברה, עירית או פטרוזיליה.
- חשוב להפטר מכמה שיותר נוזלים. אם בכל זאת התערובת יצאה לכם מאוד נוזלית אפשר להוסיף עוד 1-2 כפות פירורי לחם או קמח לבן/תופח.
45 תגובות
היי האם ניתן לוותר על הקמח/פירורי לחם?
לצערי לא. אבל אפשר להמיר בקמח ללא גלוטן כמו קמח תמי או לטחון שיבולת שועל.
האם ניתן להקפיא?
לא ניתקלתי אף פעם בריכוך במיקרוגל.
מכניסים בטטה מקולפת לכלי סגור במכסה, בלי מים ובלי כלום ופשוט מפעילים את המיקרוגל ל7 דקות???
בדיוק 🙂
ומה זה המטבל בצד?(:
אל תגלי, אבל אלף האיים 🙂
מה גודל הבטטטת?
הכנתי חצי כמות ויצאו לי 28 קציצות 🙂
מתכון מאוד מוצלח וכיפי, חסר לי מליחות והעדשים השתלטו על טעם הבטטה אז אני מקוה שהקטנטנים יזרמו…
בהחלט אכין שוב ושוב! תודה!
חח את רומזת שאני מכינה קציצות שמנמנות וגדולות? 🙂
כן, לעדשים יש כאן נוכחות לא קטנה, ובכוונה לא כתבתי הרבה מלח, בעיקר כי זה לילדים אבל אפשר כמובן להוסיף.
ושמחה לשמוע!
יש אופציה להפוך לללא גלוטן? מה ממליצה במקום הקמח? 🙂
יש לך אופציה לטחון שיבולת שועל? או להשתמש פשוט בקמח ללא גלוטן כמו קמח תמי למשל?
אפשרי אולי להמיר את הקמח הלבן בקמח מלא/כוסמין?
אפשר לגמרי <3
איך ממירים?
יצאה לי כמות ענקית.. ויצא נורא יבש…
בכל אופן הצוציק נישנש
האם אפשר להכין מדלעת במקום בטטה?
עדיף דלורית כי יש בה פחות מים
אם יש לי אופציה לטחון שיבולת שועל במקום קמח…? אז באותה כמות..?
יצא מעולה! איך יעבור הקפאה לדעתך?
הקטנה שלי אלרגית כרגע לביצים. במה ניתן להחליף? תודה!
הכנתי מטוגן ויצא מושלם, תודה!
[…] עם קציצות בטטה ועדשים כתומות או כל דבר אחר […]
היי,
הייתי בטוחה שיש לי מלא עדשים כתומות בבית ובסוף מסתבר שהן ירוקות. את חושבת שאפשר להשתמש בהן במתכון?
תודה!
יצאו לי ממש טעימות! אחלה מתכון 🙂
יעבוד עם סולת?
מה היית רוצה להחליף לסולת?
הי, באיזה גודל הבטטות צריכות להיות?
תודה!
הבטטות צריכות להיות בינוניות
בשביל גרסא נטולת גלוטן אפשר לטחון את העדשים הכתומות היבשות לכדי קמח (או פשוט לקנות קמח עדשים כתומות)
לא ניסיתי, אבל בטוחה שיצליח לך. ספרי לנו איך יצא
היי. אפשר להקפיא?
זה מתאים ל 8 חודשיים
היי
רציתי לשאול אם יש אפשרות להכין את הקציצות ללא ביצים?
היי, מתכון מעולה תודה!
איך זה עובר הקפאה? יצא לי המון והילדים שלי לא כאלה אכלנים….,
קרוטית, עשית זאת שוב! הכנתי – יצא מעולה, ההוראות מאוד ברורות.
אפשר להקפיא לאחר אפייה בתנור ?
והאם ניתן להוסיף שיבולת שועל ?
הכנתי ויצא מעולה
אפשר עם עדשים שחורות (בלוגה)? ואם כן, מה הוראות ההכנה איתן? תודה
המרקם שלהן מטורףףףףףףף והן עבדו עם ילד מאוד סרבן!
מי שיש לה בעיה עם ביצה. אפשר במקום ביצה להשתמש בקמח חומוס. הוא המחליף את הביצה. בתקופת הצנע לא היו ביצים השתמשו בקמח חומוס.
אם עושים עם בטטות שרוככו קודם בתנור, למרוח עליהם מעט שמן זית לפני האפייה? תודה.
היי, אפשר להקפיא?
היי האם ניתן לאדות את הבטטה ?
בהחלט אפשר