מה אני הכי אוהבת בפתיתים? חוץ מהריח שמזכיר לי את הגן וממהירות ההכנה – את הנקודות הרכות של הבצל, שמוסיפות גם מתיקות עדינה וגם רוך כזה שמתמוסס בפה.
אבל מה הבעיה? שלא משנה כמה בצל אני שמה זה אף פעם לא מספיק, וחוץ מזה, נסו אתם לחתוך 4 בצלים לקוביות קטנות או שזה רק אני שבוכה מבצל?
בכל מקרה, השבוע מצאתי את עצמי עם 3 ראשי כרוב בבית, אל תשאלו איך זה קרה, טעות שכזאת 🙂
אז הכנתי את סלט הכרוב והעוף והכנתי כרוב חמוץ, ועדיין נשאר כרוב.
טוב, חשבתי לעצמי, אני אכין גם תבשיל כרוב ברוטב עגבניות. זה שאמא שלי לימדה אותי להכין לפני מיליון שנה.
חתכתי ראש כרוב שלם לרצועות, והתחלתי לטגן-לאדות את הכרוב בסיר. כשהתחיל ריח של קרמול, שמזכיר ממש בצל מטוגן, קלטתי שבעצם יש לי פה סיר שממש מזכיר בצל מקורמל והחלטתי להוסיף לו את 1/2 שקית הפתיתים הפתוחה. איך אני אוהבת לסיים שקיות פתוחות!
יצא סיר פתיתים עם מיליון נקודות רכות, מקורמלות, של כרוב. ולא רק שיצא טעים ברמות, גם מנה שלרוב לא מספיקה לי לגמרי הפעם השביעה אותי יותר. בכל זאת היה שם מלא מלא כרוב.
בקיצור, מהטעות של הכרוב ושקית הפתיתים הפתוחה שרציתי לסיים יצאה ארוחת צהריים שהדיפה ריח מחבק.
ואגב, אל תבהלו מכמות הכרוב בסיר זה קטן בטירוף אחרי הבישול, וגם אל תנסו לזרז את זמן הטיגון-אידוי שלו, זה לוקח זמן עד שהוא מתרכך ונעשה זהוב וזה שווה כל דקה שחיכיתם. קחו בחשבון שהצבע המקורמל של הכרוב גם יוצא כמובן למי הבישול של הפתיתים כך שגם הפתיתים יקבלו את הצבע והטעמים המופלאים האלה.
וחוץ מזה, הנה, בשנייה הוספתם ירק לאוכל <3
הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא בעמוד האינסטגרם. מחכה לכם שם.
אל תפספסו – מתכונים עם פתיתים.
הילדים (או אתם) לא אוהבים בצל? קבלו את השוס – פתיתים רכים רכים עם המון רצועות כרוב רכות וזהובות שמתקרמלות בבישול. לא יאמן כמה טעים וגם דרך נהדרת להכניס ירקות לאוכל
- 2 כפות שמן זית
- 1 כרוב לבן גדול ושטוף
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור או לבן
- 1 כפית סוכר חום כהה או סילאן או מייפל או חום דמררה
- 1 ו-1/2 כוסות פתיתים מכל סוג שאוהבים
- 1 כף אבקת מרק בצל – לא חובה
- 3 כוסות מים רותחים
חותכים את הכרוב לרצועות דקות.
בסיר רחב ונמוך (סוטאז') מחממים שמן זית ומוסיפים את
הכרוב. מטגנים על אש בינונית במשך 2 דקות.מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות עד שהכרוב מתרכך
ויורד לחצי מנפחו. מערבבים מדי פעם.פותחים את המכסה ומוסיפים מלח, פלפל וסוכר חום.
מערבבים ומטגנים עד שהכרוב מזהיב. בשלב הזה צריך סבלנות ולערבב מדי פעם עד
שהנוזלים מהבישול מתאדים והכרוב מתחיל לקבל צבע משגע. זה לוקח בערך 15 דקות על אש
בינונית.רק כשהכרוב רך רך וזהוב מוסיפים פתיתים וא. מרק בצק
ומערבבים 2 דקות.מוסיפים מים רותחים, סוגרים את הסיר עם מכסה ומנמיכים
את האש לנמוכה.מבשלים במשך 10-15 דקות או עד שהפתיתים רכים. משאירים
סגור עם המכסה עוד 5 דקות וזוללים.
– נשארו לכם פתיתים ואתם רוצים לחמם שוב? הדרך הכי טובה היא להוסיף כמה כפות מים רותחים לצלחת עם הפתיתים ואז לחמם במיקרו. או להעביר את כל הפתיתים שנותרו לסיר, מים רותחים בגובה ס"מ של הסיר ולערבב בעדינות עד שהם חוזרים למרקם רך ופחות גושי.
– רוצים לשדרג? בשלב הוספת הפתיתים מוסיפים 1 כוס אפונה עדינה (אבל עדינה ולא הרגילה שזקוקה ליותר בישול מהעדינה). אין צורך לבשל או להפשיר קודם, פשוט להוסיף כשזה קפוא. עוד אופציה זה להוסיף גזר גמדי קפוא או אפונה וגזר קפואים.
– רוצים לשדרג2? מוסיפים 1/2 כפית בהרט בזמן הוספת המלח.
– רוצים לשדרג3? מוסיפים גזר מגורד בזמן טיגון הכרוב.
– למרות שיש פה כרוב גדול שבעקרון זקוק ליותר שמן, אין צורך לשים יותר מ-2 כפות כי רוב הזמן הכרוב מתאדה מהאדים בתוך הסיר ופחות מטגן בשמן.
– אל תוותרו על הפלפל השחור/לבן גם אם אתם מכינים את זה לילדים, זה מאזן את המתיקות של הכרוב המקורמל והסוכר החום.
2 תגובות
בוקר טוב,
איזה כיף שפרסמת באינסטוש את הבלוג! כל כך התלהבתי ששלחתי לכל חברותי האימהות שכבר מכירות אותך מהבלוג הרגיל.
אז הכנתי אתמול את הפתיתים, הכנתי 3/4 כרוב גדול, יש לי סיר רגיל (רחב יחסית) ולא סוטאז' לצערי. האידוי אכן ארך חצי שעה, אך הקרמול ארך למעלה משעה (שיחקתי בין להבה גדולה לבינונית). בסופו של דבר לקח לי שעתיים להכין סיר פתיתים (תכנון לקוי עבורי לארוחת ערב), פשוט לא הייתי מוכנה לזה וחששתי שעשיתי משהו לא תקין.
יצא מאוד מאוד מאוד טעים! שווה את הטרחה, רק אהיה מתוכננת להבא 🙂
תודה רבה רבה רבה!
היי,
מתכון מעולה! לגמרי יוצא רך וטעים.
תודה