כשאני צריכה להכין לעצמי או למשפחה אוכל, לרוב זה יהיה סיר אחד שיש בו הכל. גם פחמימה או קטניות, גם חלבון (עוף/בשר/טופו) וגם ירקות.
קשה לי עם אוכל שזקוק לכמה סירים כדי להיות מוכן, גם כי זה מוציא אותי מריכוז וגם כי המחשבה על כל הכלים בכיור משגעת אותי.
זאת הסיבה שאני מאוד אוהבת להכין מג'דרה בסיר אחד או תבשיל אורז עם עוף.
הסיר שלפניכם נולד מכל מה שנשאר לי במקרר ובעיקר מחשק עז לפתיתים. אבל רכים. כאלה שעטופים ברוטב סמיך שנוצר מהירקות והעמילן של הפתיתים עצמם.
הפעם גם כתבתי לכם מלא הערות למטה שממש חשוב לי שתקראו. בעיקר כי המתכון הזה מאוד ורסטילי ואפשר לשנות אותו בהמון דרכים וגם לקצר מאוד את זמני ההכנה.
אגב, אני הוספתי בסוף הבישול גם חופן עלי תרד – גם כי הם בריאים, גם כי הם מוסיפים צבע מהמם וגם כי יש להם טעם מעולה.
ארוחה שלמה בסיר אחד - פתיתים רכים עם קוביות חזה עוף, דלעת מתקתקה וקצת תרד בשביל הבריאות
- 1 כף שמן זית
- 2 שיני שום קלופות
- 1 חתיכה דלעת - הציצו למטה בהערות
- 8 רצועות פילה עוף - הציצו למטה בהערות
- 1/4 כפית מלח (וגם קצת פלפל)
- 1 כוס פתיתים רגילים או מלאים
- 1 ו-1/2 כוסות מים רותחים - הציצו למטה בהערות
- חופן עלי תרד - לא חובה
- קולפים את השום וחותכים לקוביות קטנות. מורידים את הקליפה העבה של הדלעת וחותכים לקוביות קטנות.
- חותכים את העוף לקוביות.
- מניחים את קוביות הדלעת בצלחת ומזלפים מעל 3-4 כפות מים. מעבירים למיקרו, סוגרים עם המכסה של המיקרו, ומפעילים ל-4 דקות או עד שהדלעת מתרככת.
- בסיר רחב מטגנים את השום בשמן במשך דקה. מוסיפים את העוף ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהעוף משנה את צבעו.
- מוסיפים קוביות דלעת ומתבלים במלח ופלפל מערבבים במשך דקה. זה בסדר אם הדלעת נמעכת וסיבים שלה יוצאים החוצה (אצלי זה לא קרה כי השתמשתי בדלעת מוכנה – הסבר למטה).
- מוסיפים כוס פתיתים ומים רותחים, מערבבים וסוגרים את המכסה. מבשלים על האש הכי קטנה עד שהפתיתים רכים. הזמן מאוד תלוי בסוג הפתיתים. חשוב חשוב – אם המים נעלמים והפתיתים עדיין קשים אין בעיה להוסיף עוד 1/2 כוס מים, אבל רותחים.
- קוצצים גס את עלי התרד.
- כשהפתיתים מוכנים פותחים את הסיר, מפזרים מעל את עלי התרד וסוגרים את המכסה ל-10 דקות. התרד צריך רק חימום קצר אחרת הוא מאבד את הצבע היפה שלו ואת הטעם האדמתי והכייפי.
- במקום שיני שום אפשר גם בצל אחד קטן, קצוץ דק. ולא לשכוח לטגן אותו קודם עד ריכוך.
- במקום לחתוך דלעת לקוביות ואז לבשל אותה במיקרו אפשר להשתמש בקוביות דלעת מבושלות שנמכרות בסופר. זה במקררים ושייך לטעם הטבע של שטראוס (גילוי נאות: למרות שהמתכון הזה ממש לא מסחרי, אני מפתחת לשטראוס מתכונים עם המוצר הזה לאתר שלהם). ובגלל שאני עושה המון טסטים עם המוצר אני יכולה להגיד לכם בלב שלם שהוא אדיר וסופר מעולה כאן וחוסך מלא זמן.
- במקום קוביות דלעת אפשר גם קוביות בטטה או דלורית או גזר מגורד על החלק העבה בפומפייה. את שניהם אפשר פשוט לטגן יחד עם השום בהתחלה עד ריכוך ולא צריך לבשל במיקרו. אגב, את הדלעת צריך לבשל קודם כי היא מתפוררת בטיגון.
- פילה עוף זה האמצע של החזה עוף שנראה כמו רצועות עוף. במקום זה אפשר להשתמש בחזה עוף 1 שלם ולחתוך לקוביות או לבקש מהמוכר שיביא לכם 300 גרם קוביות חזה עוף. עוד אופציה היא להשתמש כאן בפרגית – פשוט קונים קוביות פרגית או קונים 4-5 פרגיות משוטחות וחותכים לקוביות.
- מאחורי השקית של הפתיתים כתוב כמה מים צריך. ההמלצה שלי היא להוסיף עוד 1/4 כוס מים רותחים על הכמות שכתוב לכם.
- לשדרוג הצבע והטעם אפשר להוסיף, בשלב הוספת המלח והפלפל, גם 1/2 כפית כורכום.
- הנה עוד מתכונים עם פתיתים: פתיתים צהובים עם גזר | פתיתים עם כדורי עוף ברוטב עגבניות
1 תגובה
[…] הערות ושדרוגים- אני אוהבת להוסיף לתבשיל גם כפית אבקת מרק בצל שמוסיפה טעם עמוק יותר והיא נהדרת בעיקר בתבשילים מהירים כאלה שלא מספיקים לפתח טעמים חזקים בגלל מהירות הבישול. אבל כמובן שלא חייבים.- ניתן להוסיף בשלב הוספת הבהרט גם 1/2 כפית כורכום. זה גם צובע את הפתיתים וגם בריא. בכמות כזאת אגב זה כמעט ולא מוסיף טעם. ואפשר גם 1/2 כפית פפריקה מתוקה.- רוצים להוסיף בצל מטוגן? פשוט – חותכים 1-2 בצלים לבנים וקלופים לרצועות דקות ומטגנים במעט שמן זית, 1/2 כפית סוכר ומלח ע שהבצלים רכים וזהובים. וסבלנות, זה לוקח קצת זמן. את הבצלים האלה מוסיפים לפתיתים לאחר שהם מוכנים ומערבבים.- כמות המים גם גדולה יחסית ממה שכתוב לכם על גבי שקית הפתיתים וזה בסדר, אני מחפשת כאן תבשיל רך וחוץ מזה, המים האלה נספגים מהר מאוד בפתיתים גם לאחר תום הבישול.- עוד מתכון מושלם עם פתיתים הוא תבשיל פתיתים עם חזה עוף ודלעת. […]