לפני כמה שבועות ישבה לידי בארוחת צהריים נעה, הבת של שרון שהיא החברה הכי טובה שלי.
נעה, כמו הרבה ילדים אחרים, לא מחבבת ירקות. עזבו לא מחבבת, גם קוביות של בצל רך שכמעט ולא רואים מפריעות לה בצלחת והיא מוציאה אותן אחת אחת.
בתור מישהי שחשוב לה להכניס ירקות לתפריט, שלי ושל אחרים, ובעיקר בתור אחת שלא סבלה ירקות, ובטח לא בצל, עד גיל מאוד מאוחר, אני מנסה למצוא דרכים יצירתיות להכניס כמה שיותר ירקות לאוכל. גם לעצמי וגם לכם ולמשפחה שלכם.
אז נכון שעדיף להנגיש לילדים את הירקות כמו שהם, שיכירו ולא ירתעו מהם, לשים אותם תמיד על השולחן ולהוות דוגמה אישית כשאוכלים אותם לידם. אבל לא תמיד זה עובד ולא תמיד החיים הם אידיאל. אז הנה דרך אחת להוסיף קצת בריאות לאחת המנות הכי פופולריות.
הפעם בחרתי להשתמש בגזר, שהוא הירק האהוב עלי ביותר. יש בו מתיקות טבעית נהדרת, הוא משתלב בהמון מאכלים ואפשר להגיע איתו גם למרקם קרמי כמו פה וגם לקראנצ'י כשהוא טרי.
הנה עוד מתכונים עם גזר: מאפינס גזר וגבינות ללא גלוטן | מרק ירקות כתומים | קציצות קישואים וגזר
כאן למשל, הוא הוסיף מתיקות כל כך כיפית שהרוטב ממש דומה בטעמו לרוטב רוזה. כאילו הוסיפו לעגבניות שמנת מתוקה.
אתם כמובן יכולים להשתמש בפסטה מקמח מלא ואפילו להכניס עוד ירק לרוטב. העיקר שבסוף הוא יצא בצבע אדום כמו רוטב עגבניות שכולם אוהבים ושהמרקם יהיה רך וקרמי. כזה שעוטף באהבה את הפסטה.
דרך נהדרת להכניס ירקות לתפריט של הילדים (וגם שלכם) - פסטה ברוטב חלק של עגבניות ומלא גזר בריא ומתקתק. חכו שתגלו כמה טעים זה יוצא
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל לבן קלוף
- 3 גזרים קלופים
- 3 כפות רסק עגבניות (איכותי וללא סוכר)
- 1 כפית מלח (אפשר גם פחות)
- 2 כוסות מים רותחים
בסיר קטן שמים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. חותכים את הגזר לקוביות ומבשלים בתוך המים עד לריכוך. אם תחתכו קטן יחסית זה יקח פחות זמן בישול ובזמן הזה ממשיכים הלאה בהכנה.
חותכים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים, בסיר בינוני, בשמן זית. אל תטגנו במחבת כי חבל על הכלים, תיכף נשתמש באותו סיר גם לרוטב כולו.
כשהבצל רך וזהוב מוסיפים את הגזר שהתרכך (עם המים – יש בהם מלא ויטמינים מהבישול של הגזר), רסק עגבניות ומלח. מערבבים וטוחנים לרוטב חלק. אפשר בעזרת בלנדר מוט או להעביר לבלנדר ולטחון בתוכו. בשלב הזה טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לטעם שלכם.
ועכשיו לגבי הפסטה. אפשר להכין אותה בנפרד ואז לשדך לרוטב ולערבב (בשיטה הזאת אפשר להקפיא את הרוטב במנות במקפיא ולהפשיר בכל זמן שרוצים להכין פסטה ברוטב טעים. עוד אופציה היא להוסיף לרוטב שנוצר לכם 2 כוסות מים רותחים שידללו את הרוטב ולהכניס פנימה בערך 1/2 חבילה פסטה יבשה ולבשל אותה בתוך הרוטב – מומלץ עם מכסה סגור. זה יחסוך לכם עוד סיר כך שהכל יתבשל באותו סיר. ותמיד אפשר להוסיף עוד קצת מים רותחים אם צריך.
- אפשר להוסיף, בשלב טיגון הבצל, גם 1-2 ענפי סלרי חתוכים לקוביות קטנות.
- רוצים להוסיף עוד ירקות? אפשר להוסיף, בשלב בישול הגזר, גם קישוא אחד חתוך לקוביות.
- אפשר גם לא לקלוף את הגזר, רק לשטוף היטב, הקליפה גם ככה לא תורגש כי היא מבושלת וגם טחונה.
- אם החלטתם להוסיף מים רותחים לרוטב ולבשל בפנים את הפסטה, חשוב לערבב אותה בפנים מדי פעם כי הרוטב נוטה לעלות למעלה. אגב, בשיטה הזאת הפסטה סופגת הכי טוב את הרוטב.
15 תגובות
פשוט וטעים! בת השנה ובת ה-4 אכלו בהתלהבות! (לרוב דורשת פסטה בלי כלום)
תודה על מתכון קליל ובריא!
גם אני אכלתי בהנאה כמובן (:
אגב, מאיפה הצלחת והסכו"ם המהממים?
היי,
אפשר להשתמש בפחמימה או קטניה אחרת לדעתך? נגיד, אורז, בורגול, קינואה? עם מה יעבוד?
תודה!
אפשר עם כל מה שכתבת אבל אז לערבב את הרוטב והפחמימה אחרי ששניהם מוכנים ולא לבשל את הפחמימה בתוך הרוטב
היי, אם אני רוצה להכין את זה על חבילת פסטה שלמה, יש צורך להכפיל את כמויות הרוטב? תודה!
מה זה רסק איכותי ? יכולה לתת דוגמא
הכי פשוט לבדוק שהעגבניות איטלקיות או שזה יהיה ללא סוכר וללא חומרים משמרים
היי
אם אשתמש במקום ברסק עגבניות אשתמש בעגבניות טריות שאבשל מעט האם זה ייתן אותו טעם?
תודה .
לצערי לא, ברסק יש מתיקות שקשה להשיג עם עגבניות רגילות. אפשר להוסיף 1/2 כפית סוכר או סילאן או מייפל
היי
מה דעתך יכול להתאים גם לפתיתים מקמח מלא הרוטב?
יתאים בול. שימי קצת יותר מים
שכחת לכתוב במצרכים פסטה…
היי
אם במקום ברסק עגבניות אשתמש בעגבניות מרוסקות (מבקבוק קנוי ) יש גם מאיטליה .
זה יהיה טעים גם?
בתודה מראש על העזרה.
הוספתי גם קישוא, שום וסלרי כי חשבתי שיהיה יותר עשיר בטעמים אבל נראה לי שנכנסתי יותר מידי ועכשיו יש חזה קצת טעם של מרק ירקות.. יש איך לתקן..?
הוספתי גם קישוא, שום וסלרי כי חשבתי שיהיה יותר עשיר בטעמים אבל נראה לי שנכנסתי יותר מידי ועכשיו יש לזה קצת טעם של מרק ירקות.. יש איך לתקן..?