כשאחיינית שלי נולדה, יפה כמו מלאך קטן, תהיתי כמה מהר יעבור הזמן עד שהיא תוכל לדבר ואני אוכל לזרוק אותה באויר ולשמוע אותה מצחקקת.
שנתיים וחצי עברו מאז היום ההוא ומתינוקת קטנטנה היא הפכה לילדה הכי יפה, קסומה, חכמה, שובבה ומתוקה שיש. כן, אני יודעת שכל הילדים כאלה, אבל היא במיוחד. והצחוק המתגלגל שלה זה הדבר הכי ממכר בעולם.
מעבר לתלתלים הזהובים, העיניים הכחולות והכל כך שובבות והחיוך הענק, יש לה גם עוד בונוס גדול – היא אוהבת לאכול כמעט הכל. בעיקר שוקולד כמו דודה.
כששואלים אותה מה היא רוצה היא עונה "תנההההה" שזה קיצור של מתנה – מילה נרדפת אצלה לשוקולד. לא בובה חדשה ולא פאזל. פשוט משהו מתוק.
מעיין, שהיא אמא של שי וגיסתי, משתדלת מאוד לתת לה מתוקים במידה, בכל זאת ילדה קטנה, ובכל פעם כשאני מגיעה עם עוגת שוקולד לארוחה המשפחתית אני יודעת שעדיף שאכניס אותה מהר למקרר לפני ששי תראה אותה.
באחת השבתות, כשחשבתי מה להכין למפגש המשפחתי שלנו, נזכרתי בפנקייק האהובים עלי וכדי להוסיף להם בריאות ולא רק תועפות סוכר וקמח, החלטתי לשנות לגמרי את המצרכים ולהכין פנקייק שמתבסס בעיקר על בננה, שיש לה מתיקות טבעית והיא מביאה איתה המון אנרגיה, שיבולת שועל משביעה ומלאה בערכים תזונתיים וממש מעט קמח כוסמין שהוא גם טוב יותר מאחיו הלבן וגם מוסיף יציבות ושובע.
יצאו פנקייקים נהדרים ששי שון זללה ביחד עם מייפל ותותים מתוקים.
- למטה תמצאו המרות לפנקייק ללא גלוטן ו/או טבעוני.
הרבה יותר בריאים, משביעים וטובים לבטן - פנקייק בננות ושיבולת שועל בלי טיפת סוכר. מגישים עם מייפל, תותים או כל תוספת אחרת שאוהבים
- 2 בננות רכות ובשלות
- 1 L ביצה
- 4 כפות שיבולת שועל דקה להכנה מהירה (יש ללא גלוטן)
- 1 כף קוקוס לבן (לא חובה אבל מוסיף)
- 2 כפות קמח תופח (או קמח כוסמין + כפית אבקת אפייה)
- 1/2 כוס חלב קוקוס (או: חלב סויה/אגוזי לוז/אורז/רגיל/מים/תפוזים)
- תרסיס שמן
- 1/3 כוס סירופ מייפל אמיתי
- 10 תותים (או כל פרי אחר שאוהבים)
1. מועכים את הבננות בקערה בינונית עד שנוצרת מחית.
2. מוסיפים את שאר המצרכים, לפי הסדר ברשימה, ומערבבים היטב.
3. מניחים לתערובת לעמוד במשך חצי שעה בחוץ. בזמן הזה השיבולת מתרככת. שימו לב – אם התערובת לא מספיק נוזלית (היא צריכה להיות כמו טחינה סמיכה), אפשר להוסיף עוד כמה כפות חלב.
4. במחבת נון סטיק, משומנת במעט שמן או חמאה, מניחים 2-3 כפות גדושות מהבלילה ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה. מגישים עם מייפל ופירות חתוכים.
- לתוספת של בריאות מוסיפים 1 כף זרעי צ'יה לבלילה.
- במקום קמח לבן אפשר לשים קמח אורז, קמח כוסמין, קמח טפיוקה. ואפשר גם לטחון קצת שיבולת שועל ולשים 2 כפות מזה במקום הקמח או להגדיל את כמות השיבולת שועל בעוד 2 כפות.
- במקום ביצה אפשר לשים 2 כפות טחינה + 1/2 כפית סודה לשתייה.
- הפנקייקים עדינים ומעט רכים וזה בסדר. מומלץ להכין אותם קטנים או בינוניים ולא גדולים מדי.
- כן, מרגישים בטעם של הבננה. וכן, זה טעים מאוד. אם אתם לא אוהבים עדיף להכין מתכון אחר של פנקייקים.
- בכוונה לא שמתי ממתיק כלשהו בבלילה כי גם ככה מגישים את זה עם סירופ (מייפל/דבש/סילאן/שוקולד).
18 תגובות
נהדרות! תודה על המתכון
באהבה רבה
יצא מצוין! תודה רבה
אפילו לא הוספנו מייפל, אכלנו ככה בכיף
טעים מאוד! אין צורך בסוכר או סירופ אפילו 🙂
מסכימה איתך 🙂
טעים מאוד
יצא לי דליל אז הוספתי קמח וקוואקר וגם טיפה וניל.
מתכון משובח.
אפשר להקפיא ?
הכנתי (לגדולים אמנם) ויצא מושלם!! טעים טעים והטעם של הבננה מדהים
אפשר להשתמש בשיבולת שועל עבה?
פעם מיליון שאני מכינה את המתכון לבן שלי שמאוד אוהב אותו.
יש תחליף לביצה שהוא לא טחינה? כלומר משהו עם טעם פחות דומיננטי?
פעם מיליון שאני מכינה את המתכון לבן שלי שמאוד אוהב אותו.
יש תחליף לביצה שהוא לא טחינה? כלומר משהו עם טעם פחות דומיננטי?
תודה!
מכינה את הפנקייקים כבר כמה פעמים, אין כמו לפתוח את השבת עם בריאות וטעם נפלא של קוקוס בננה. המון תודה על המתכון הפשוט ואם זאת הכל כך טעים!
הקלוריות שמצויינות הן לכל ה 8 פנקייקים או ליחידה ?
הם יצאו לי קצת ״מושיים״ מדי ורטובים בפנים. למה? חוץ מזה – טעימים מאוד
הטעם של הבננה דומיננטי?
המממ לא מאוד אבל עדיין מרגישים אותה
אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום קמח רגיל?