אחת השאלות שתמיד שואלים אותי זה איזה עוגה להכין לילד ליום הולדת. או יותר נכון, הרוב פשוט מבקשים המלצה על מישהו שיכין להם. משום מה, הרבה מאוד אנשים בטוחים שרק מישהו שלמד ועוסק בזה יכול להכין עוגה שתקצור מחמאות.
אז זהו, שלא.
זה אמנם מאתגר לחפש בכל פעם מחדש רעיונות שיקחו את העוגה הקלאסית, שבאמת קל להכין, ויהפכו אותה לכוכבת שהילדים ישמחו לראות אבל ברגע שמוצאים את הרעיון הדרך אל הקינוח המשמח קלה ומהירה.
הפעם בחרתי להראות לכם איך מכינים עוגת מיקי מאוס, כי מי לא אוהב את מיקי ומיני.
באמת שכל מה שצריך לעשות כאן זה להכין עוגת שוקולד בחושה, טעימה ורכה, ולקשט. אני מבטיחה לכם מלא חיוכים מסביב.
שימו לב שצריך כאן תבנית בגודל 22 או 20 + 2 תבניות קטנות של 5-8 ס"מ (ואפשר גם 2 תבניות קאפקייקס).
רעיון גאוני לעוגת יום הולדת בצורת מיקי מאוס שממש פשוט להכין בבית. וחכו שתקבלו את כל המחמאות מכולם
- 4 ביצים
- 300 גרם סוכר לבן (1 ו-1/2 כוסות)
- 250 מ"ל שמן (1 ו-1/4 כוסות)
- 250 מ"ל שמנת מתוקה (1 מיכל)
- 200 מ"ל שמנת חמוצה (1 מיכל)
- 120 מ"ל חלב (1/2 כוס)
- 100 גרם קקאו איכותי (1/2 כוס)
- 280 גרם קמח תופח (2 כוסות)
- 130 גרם שוקולד מריר (או חלב)
- 125 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 מיכל)
- 7 חבילות כיף כף
- 3 חבילות כדורי קליק
- סוכריות צבעוניות
- בקערה גדולה שמים את כל מצרכי העוגה וטורפים היטב עד שהקמח נטמע. מעבירים לתבנית עגולה, משומנת, בגודל 22 ואת שאר הבלילה מעבירים ל-2 תבניות בקוטר 5 או 8 או 2 שקעים של מאפינס אבל מהגדולים יותר. חשוב רק שהבלילה תגיע לאותו גובה פחות או יותר.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 30 דקות לתבניות הקטנות ו-45 דקות לתבנית הגדולה. אבל תבדקו לקראת הסוף שהעוגות יציבות וקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
- מכינים רוטב שוקולד (גאנש): שוברים את השוקולד לקוביות ושופכים מעליו את השמנת. ממיסים ביחד במיקרו ומערבבים מדי פעם עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. מצננים במשך 10-15 דקות.
- מרכיבים: מיישרים את העוגות עם סכין לחם (אם הכנתם בתבנית מאפינס רק תיישרו את הצדדים שיראה כמו עיגול ישר) והופכים אותן לצד השני כדי שהצד החלק והישר יהיה למעלה.
- מורחים מעט מהגאנש שוקולד מעל העוגות ואת השאר מורחים על דפנות העוגה (מסביב). זה בסדר אם זה לא ישר, לא יראו את זה.
- מצמידים את 2 העוגות הקטנות לעוגה הגדולה למעלה בצדדים, כמו בתמונה, ומתחילים לקשט.
- חותכים את הכיף כף לחצי ומדביקים מסביב לעוגה כשהצד החתוך כלפי מטה.
- מניחים כדורי קליק בהיקף העוגה למעלה ומפזרים באמצע סוכריות.
- העוגה טעימה כשהיא בטמפרטורת החדר.
- אפשר להשתמש גם בקליק לבן או בסוכריות אחרות שאתם אוהבים.
- אפשר כמובן להכין את העוגה הזאת מכל בלילת עוגה שאתם רוצים, הכי חשוב כאן זה הרעיון.
- לגרסת פרווה: במקום שמנת מתוקה משתמשים בקרם קוקוס. במקום חלב משתמשים במים או חלב אורז/סויה/שקדים. במקום שמנת חמוצה משתמשים בקרם קוקוס.
- שימו לב רק שהממתקים בחלקם חלביים אז אם רוצים את כל העוגה פרווה חשוב לבחור ממתקים לא חלביים.
- שומרים את העוגה במקרר אבל זוללים בטמפרטורת החדר.
25 תגובות
העוגה יוצאת מספיק מתוקה לילדים? אני תמיד מכינה עם שוקולית….
יוצא מתוק מתוק!
יצא מעולה! קישטנו במלא עדשים, ומרשמלואים קטנים. נחטף על ידי טף וגדולים.
למי ששאלה יצא בהחלט מספיק מתוק
הי רוצה להכין את העוגה היום, האם זה כיף כיף מיני או גודל רגיל??
[…] הערות ושדרוגים – סוכריות בצורת עיניים אפשר להשיג בחנויות אפייה. עוד אופציה היא לצייר עיגול לבן ועיגול שחור קטן בעזרת רויאל אייסינג שנמכר בשפורפרות קטנות עם פיה דקה (גם את זה אפשר למצוא בחנויות אפייה). ואפשר גם להדביק 2 עדשים צבעוניות קטנות במקום העיניים. – כמובן שאפשר להשתמש כאן בכל בלילה של עוגה בחושה או קאפקייקס שאתם אוהבים, הרעיון פה הוא בעיקר הקישוט המגניב . – ואם לא רוצים קרם חמאה? משתמשים בגאנש שוקולד מוקצף כמו במתכון הזה. – אגב, אם נשאר לכם קליק, אתם יכולים להכין גם עוגת מיקי מאוס! […]
איך מגדילים כמות? אני עושה בתבנית גדולה יותר של 26. תודה
הי רחלי,
יש לי רינג בקוטר 26. איך לשנות כמויות?
[…] פה תמצאו מתכון לעוגת שוקולד מיקי מאוס […]
[…] פה תמצאו מתכון לעוגת שוקולד מיקי מאוס […]
לכמה ילדים העוגה מספיקה
היי רחלי!
מתכננת להכין את העוגה למסיבת יומולדת של הבת שלי בשבת!
על מה את אופה את העוגה, טורבו?חימום עליון תחתון?
תודה מראש ושבוע טוב:)
הי טל
ממליצה לאפות את העוגה על טורבו
היי !
אשמח לדעת מאיפה קונים תבניות לעשות את האוזניים של מיקי
תודה 🙂
מדובר בתבניות מאפינס גדולות רגילות. אני קניתי פה
http://s.click.aliexpress.com/e/bO3QOmRA
האם אפשר להכין את העוגה כולל הציפוי עם הקליק והכיף כיף גם יומיים לפני ההגשה? או שהם מתייבשים במקרר?
היי, האם מקשטים את העוגה מיד לאחר האפיה או לפני הגשה? אני מכינה את העוגה יום קודם.
תודה!
כמה סמיך צריך להיות הגנאש?
וכמה זמן מראש אפשר לקשר מבלי שיפגע בטעם?
שלום רחלי,
אני רצה להכין עוגה גדולה יותר (תבנית 26") האם יש לך מתכון מומלץ
האם מדובר בשמנת לבישול או שמנת מתוקה להקצפה?
היי
האם ריץ' במקום השמנת מתוקה גם יתאים כאן? (לגרסת פרווה), ומה לגבי ריץ בעוגה ולציפוי קרם קוקוס? או שזה מיקס לא קשור? תודה
היי האם אפשר להמיר לקמח כוסמין 80 אחוז? כמה אבקת אפייה צריך? תודה!!
אם אני רוצה אותה למחר מתי עדיף להכין היום או מחר בבוקר
היי,
יש לי תבנית 23.5 () ואני לא רוצה לעשות בצורה של מיקי מאוס, בכמה להגדיל את הכמויות? תודה רבה!!
ויקי
הכנתי ויצא מושלם וטעים ברמותתתתתתת
תודה ענקית על שלמות של עוגה!!!
ממש שמחה לשמוע!