מתחשק לכם או לילדים משהו מתוק ואתם לא רוצים להכין קינוח מושחת עם תועפות שוקולד וכוס סוכר? העוגיות האלה בול בשבילכם.
אין בהן המון סוכר ויש בהן קמח כוסמין נהדר וטחינה גולמית שהיא הדבר הכי טעים, בריא ומתמוסס בפה שיש.
ממליצה לכם בחום להכין כמות כפולה ולקחת איתכם בשקית לדרך גם כדי לנשנש עם הקפה של הבוקר בעבודה או בדרך וגם כדי לתת לילדים אחרי הגן אם הם רוצים משהו מתוק.
ומעולה אגב גם להגיש אותן כשמארחים חברים או משפחה. הם יודו לכם על העונג המתוק.
עוגיות טחינה נמסות בפה עם קמח כוסמין ובלי הרבה סוכר. רק לערבב את כל המצרכים, ליצור כדורים וקדימה לתנור
- 3/4 כוס טחינה גולמית (מלאה או רגילה)
- 3/4 כוס שמן צמחי קנולה/סויה/חמניות
- 4 כפות אבקת סוכר
- 2 כפות סילאן או מייפל
- 2 ו-1/2 כוסות קמח כוסמין בהיר או קמח לבן רגיל
- 1 כפית אבקת אפייה
1. בקערה בינונית שמים את כל המצרכים פרט לקמח ולאבקת האפייה. טורפים היטב.
2. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עם כף עד שנוצרת תערובת אחידה.
3. יוצרים כדורים בגודל פינג פונג ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה. עם רווח בין העוגיות.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-165 במשך 10-11 דקות ולא יותר. זה מוכן כמה שניות אחרי שנוצרים הסדקים הקטנים.
5. מצננים היטב ורק אז זוללים.
- ניתן להוסיף לבצק כפית תמצית וניל איכותית.
- אם אתם רוצים מראה חום שמזכיר שוקולד אפשר להמיר 1-2 כפות מהקמח בקקאו.
- העוגיות לא יוצאות מתוקות מדי, אלא במתיקות מאוד עדינה, אם אתם רוצים עוגיות יותר מתוקות אפשר לצפות אותן באבקת סוכר או להוסיף עוד כף אבקת סוכר לבצק.
- למראה מיוחד אפשר לגלגל את כדורי הבצק בשומשום (לפני האפייה). עוד אופציה היא לשים פאקן או שקד באמצע עיגול הבצק ואז לאפות.
- העוגיות מאוד רכות ומתמוססות בפה אך שומרות על צורתן ולא מתפוררות בידיים.
14 תגובות
נראה מהמם!! אפשר קמח כוסמין מלא או שלא יתאים??
אפשר, יעבוד נהדר <3
ותודה גדולה
לי יצא מעולה. אין על המתכונים שלך, רחלי. תודה רבה!
הי רחלי.
ניגשתי למתכון בתקווה גדולה. בסה"כ עוגיות טחינה, האתר נראה מעולה והמתכון פרווה. מפלא. אז הכנתי ויוצאת בלילה. לחלוטין אין אפשרות ליצור ממנה שום כדורים. אני משתמשת בכוסות מידה כך שהיחסים כנראה נשמרו היטב. בנתייים הוספתי עוד כוס קמח וזה עדיין לא עוזר. אשתדל לעדכן כשיצאו מהאפייה אך בנתיים אני מאוכזבת כיון שהמוצרים די יקרים. אשמח לתשובתך.
מירי.
היי, ניסיתי להכין את העוגיות עם קמח כוסמין מלא. בפועל, מתקבלת בלילה / תערובת מימית שלא ניתן ליצור ממנה כדורים. מאכזב….
יצא מדהים! טעים ונימוח! אמנם לא 10 דקות בתנור אלא 15 לפחות אבל יצא מצוין! ממליצה!!
בצורתו המקורית המתכון הזה יוצר בצק דליל מדי ליצירת כדורים… אפשר לקרר אותו קצת לפני האפייה ואולי זה יעזור. מה שהכי בעייתי פה הוא זמן האפייה. כבר הכנתי פעמיים וגם חברותיי הכינו, ולאפות את המתכון הזה מעל 7 עד 8 דקות זה לשרוף את העוגיות.
לי יצא בלילה מצוינת אולי כי השתמשתי בטחינה מלאה ובקמח כוסמין מלא
עוגיות טעימות מאוד. הבצק באמת נדבק לידיים .אבל יש פתרון -עם 2 כפיות יוצרים כדורים ומניחים בתבנית. אל תוותרו באמת עוגיות טובות. והכנתי גם עם קמח כוסמין מלא.ישר כח טעים. מי שאוהב מתוק יותר שיוסיף עוד המתקה
אפשר לשים סוכר רגיל במקום אבקת סוכר?
עשיתי. הבלילה דווקא מצויינת ולא היתה בעיה ליצור ממנה כדורים. ממליצה להרטיב טיפה את הידיים שעושים את הכדורים.
יצא נפלא! תודה
אפשר להשתמש בקמח חיטה מלא?
תודה רבה על המתכון!! ממש טעים!!
הכנתי את המתכון ויצא נוזלי מידיי, והוספתי עוד 3 כפות אבקת סוכר ועוד כף קמח, ולא הצלחתי ליצור כדורים. למזלי בן זוגי הוא קונדיטור והוא הציעה ולתת לבצק לשבת במקרר שעה, אחר כך שמתי לעוד לחצי שעה במקפיא ורק אז הייתי יכולה לעשות צורה כלשהי בעזרת כפית. בקיצור אז יצא ממש ממש טעים!! אכלנו הכל באותו יום..
לדעתי הבעיה זה במרקם של הטחינה, צריך לשים לב למרקם. אם הטחינה שומנית ונוזלית זה רצוי מאוד להוריד מכמות השמן.
אני אכין אותם שוב זה בטוח!
יצאו נוגיות מאוד טובות.טיפ קטן אני שיטחתי אותן ואז לא יוצאות דחוסות