אחד הדברים הכי כייפים שיש זה להכין עוגיות בצורות. גם כי מדובר בתרפיה ובפעילות שאהובה מאוד על ילדים וגם כי אפשר ליצור עם העוגיות האלה המון דברים.
אפשר לקרוץ מהבצק עוגיות בצורת באטמן ולקשט ברויאל אייסינג (קונים מוכן) שחור/צהוב, אפשר לקרוץ בצורת לב ולטבול חצי בשוקולד מומס ולהדביק סוכריות ורודות ואפשר גם לחבר 2 עוגיות ביחד עם ממרח שוקולד או ריבה באמצע ולהכין עוגיות מחוברות.
ומה שממש נחמד בסיפור, שאת כל הקורצנים האלה קונים בכמה שקלים בודדים. הנה למשל כמה לינקים שאני קניתי מהם באלי אקספרס – חותכן עוגיות בצורת חתול | חותכן עוגיות בצורת חד קרן | חותכן עוגיות בצורת באטמן.
אמהמה, יש בעיה אחת – רוב המתכונים לבצק חמאה דורשים מיקסר או מעבד מזון וקירור די ארוך במקרר על מנת שהעוגיות ישמרו על הצורה שלהן באפייה ולא יתכווצו. מה שהופך את הפעילות הכייפית הזאת לקצת מתישה.
אז כדי לפתור את הבעיות האלה הבאתי לכם הפעם מתכון לבצק עוגיות שלא דורש שום מכשיר חשמלי וגם לא קירור ארוך. 15 דקות במקרר (וגם זה לא חובה בחורף) וערבוב קצר בקערה והבצק הזה מוכן.
לכם נשאר רק לקרוץ עוגיות בשלל צורות ולהכניס לתנור ל-10 דקות.
איפה קונים?
קורצנים מיוחדים לעוגיות
- 90 גרם חמאה
- 100 גרם סוכר חום כהה
- 1 L ביצה
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 250 גרם קמח לבן
בקערה בינונית שמתאימה למיקרו שמים את החמאה וממיסים במשך 20 שניות. אנחנו רוצים חמאה רכה מאוד אבל לא נוזלית. אם היא נמסה לגמרי זה לא נורא אבל עדיף רכה.
מוסיפים סוכר חום, ביצה ותמצית וניל וטורפים היטב עד שהבלילה חלקה ואין חתיכות של חמאה.
מוסיפים קמח ומערבבים היטב עם כף עד שנוצר בצק. ממשיכים ללוש מעט עם הידיים רק עד שהבצק אחיד.
מעבירים לשקית, מועכים לצורת פיתה ומעבירים למקרר למשך 15-30 דקות (אפשר כמובן גם לכמה שעות או למשך הלילה).
מקמחים היטב את השיש ומרדדים את הבצק, כשהוא מקומח מ-2 הצדדים, לגובה 1/2 ס"מ.
קורצים בכל צורה שאוהבים, מניחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10 דקות. מצננים.
בשלב הזה מחליטים מה רוצים להכין. אפשר לקשט את העוגיות עם רויאל אייסינג (נמכר בשפורפרות בחנויות אפייה), אפשר לטבול בשוקולד מומס ולשמור במקרר, אפשר לזלף עליהן פסי שוקולד ואפשר למרוח מעל ריבה או ממרח שוקולד, לסגור בעוד עוגייה ולפדר באבקת סוכר כמו שעשיתי כאן.
25 תגובות
מהמם. אני טבעונית ורציתי לדעת אם במקום בלי מיקסר אני יכולה בלי קוקוס.
בלוג יפה מוזמנת לשלי
אפשר סוכר לבן?
אפשר 🙂
עשיתי את העוגיות, הן יצאו מעולות, העניין הוא שהבצק ממש התפרק לי, היה לי קשה לרדד אותו, הוא היה לילה שלם במקרר, אולי בגלל זה?
לפעמים זה קורה בגלל עניין של לחות ומזג אויר, פשוט פעם הבאה להפשיר אותו ואז יותר קל לרדד.
הי רחלי, אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמין לבן?
כן, אבל עדיף קמח כוסמין בהיר
היי, כמה זה 250 גרם קמח בכוסות?
היי, העוגיות טעימות אבל משום מה יצאו לי קשות מדי, מה הסיבה? תודה
לאפות כמה דקות פחות
עשיתי עם הילדים ויצא מעולה! מתכון קל וכיפי בלי הרבה כלים ובלאגן. המרקם של הבצק ממש דומה לבצק משחק הצבעוני והם מאוד נהנו להכין עם חותכני צורות. תודה רבה ❤
יש תחליף לחמאה? אם שמן אז סוג מסויים או קנולה פשוט? וכמות?
אפשר להחליף בשמן קוקוס, בדיוק אותה כמות של חמאה. כל שמן נוזלי אחר לא יתן את אותה תוצאה.
היי, נראה טוב.. רק שאלה.. למה סוכר חום? יש לו יתרון פה על סוכר לבן?
הכנתי כבר פעם אחת ויצא מעולה!!!
שאלה – כמה זמן הבצק יכול להיות במקרר לפני רידוד ואפיה?
והאם ניתן בעיקרון להקפיא את הבצק?
אני רוצה להכין כמות גדולה של עוגיות ליום הולדת- כמה זמן מחזיקות העוגיות מעמד. האם אפשר להכין יומיים מראש?
כמה זה 100 גר של סוכר בהמרה לכוסות
וכמה זה 250 גר של קמח בהמרה לכוסות
100 גרם סוכר = חצי כוס (כוס סוכר שווה 200 גרם)
250 גרם קמח = 2 כוסות פחות 3 כפות (כוס קמח שווה 140 גרם)
היי, מתכננת להכין היום, האם אפשר לתת לזה צבע ״שוקולדי״ אולי? עם כף או שתיים של קקאו? זה יעבוד?
היי אני רוצה להכין את העוגיות אסל כמות קטנה אפשרי ?
מעולה! רק שלא הבנתי לכמה זמן זה בתנור,האם 10 דק מספיקות?
הכנתי בלי לשים ממרח, וקישטנו בשוקטלד ציפס. יצא נחמד, אבל מומלץ לא לוותר על שלב המילוי כי בלי זה הם לא מספיק מתוקות.
הי, את הממרח שאני מתכננת לשים בין העוגיות ( ריבה/ חמאת בוטנים) צריך לשים ישר כשיוצאות העוגיות מהתנור או לצנן קודם?
תודה
מאחר והעוגיות מיועדות לילדים, כמות הסוכר מוגזמת. הורדתי ל 50 גרם ועדיין היה מתוק אך סביר.
הבצק היה במקרר לילה שלם. כמה זמן לתת לו להפשיר לפני הכנה? תודה!