כשהתיישבתי השבוע כדי לחשוב איזה מתכונים לשתף איתכם, הדבר הראשון שעלה לי לראש זה – משהו בריא. אחרי השנה המשוגעת הזאת שכולנו בבית ומבלים יותר זמן מול המקרר מאשר מול כל דבר אחר, הגיע הזמן לבחור קצת יותר טוב. בטח עבור צוציקים ובטח שבטח עבורנו המבוגרים.
כך נולדו הנאגאטס האלה, שהם חיבור בין חומרי גלם סופר איכותיים ומזינים שהופכים ביחד לארוחה מעולה. כזאת שילדים יכולים לאכול לצד רטבים או ירקות בארוחת צהריים או ערב ומבוגרים יכולים לקחת לעבודה לצד אורז או כתוספת לסלט.
יש כאן גרגירי חומוס מלאים בחלבון וסיבים תזונתיים, והם גם מאוד משביעים. יש פה ירקות טובים שאפשר לשחק איתם גם מבחינת סוג הירק וגם מבחינת הכמות. ויש כאן גם שיבולת שועל שהיא דגן מלא ותורמת לתחושת שובע וגם מתפקדת כאן במקום הקמח.
ואפילו הכורכום במתכון סופר בריא. בקיצור, חגיגה נהדרת.
- אל קהילת הפייסבוק המושלמת שלנו כבר הצטרפתם? אם לא, עכשיו זה ממש הזמן.
- והנה גם עמוד האינסטגרם של צוציקים שם תוכלו לצפות בהכנות מאחורי הקלעים.
- אל תפספסו: מתכונים לארוחות צהריים לילדים.
נאגאטס חומוס וירקות
מצרכים:
1 קופסה גרגירי חומוס מבושלים, ללא הנוזלים (300 גרם לאחר סינון)
1 גזר, לא חייבים לקלוף
1 זוקיני בינוני
1/4 בצל, קלוף
1 כפית מלח
2 שיני שום, קלופות
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה מתוקה
2 ביצים L
2 כפות שמן זית
1/2 כוס שיבולת שועל להכנה מהירה (הדקה)
אופן הכנה:
– בעזרת מזלג מועכים היטב את גרגירי החומוס בקערה. חשוב שהם יהיו ללא נוזלים.
– מגרדים את הגזר, הזוקיני והבצל על החלק העבה בפומפייה או במעבד מזון. מוציאים, סוחטים היטב עם הידיים ומעבירים לקערה עם החומוס (ללא הנוזלים של הירקות כן? 😊).
– מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.
– מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה (אם אין לכם זמן אפשר לוותר על השלב הזה).
– אם התערובת יצאה לכם נוזלית אפשר להוסיף 2 כפות קמח עדשים או קמח חומוס או קמח מכל סוג שרוצים (ואפשר גם עוד קצת שיבולת שועל דקה).
– טיגון: יוצרים קציצות עם ידיים מעט רטובות או משומנות ומטגנים עם מעט שמן זית עד הזהבה יפה משני הצדדים. חשוב לטגן על אש נמוכה כדי שהקציצות תהיינה מוכנות גם מבפנים והן לא ישרפו מבחוץ לפני שהחלק הפנימי מוכן.
– אפייה: מניחים את הקציצות על תבנית תנור עם נייר אפייה משומן ומשמנים מעל עם תרסיס שמן.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות או עד שהקציצות זהובות. מומלץ להפוך אותן באמצע האפייה לקבלת צבע יפה משני הצדדים.
הערות ושדרוגים
– למי שלא אוהב מרקם עדין של גרגירי החומוס בנאגאטס, אפשר לטחון את החומוס במעבד מזון ביחד עם הגזר, הזוקיני והבצל אחרי שהם נסחטו מהנוזלים. הבלילה תצא יותר חלקה וכך גם מרקם הנאגאטס.
– במקום שיבולת שועל אפשר להשתמש בפירורי לחם או בקמח מכל סוג.
– לגרסה נטולת גלוטן משתמשים בשיבולת שועל דקה ללא גלוטן (יש לקוואקר).
– אפשר לוותר על הבצל והשום אבל הם מאוד מוסיפים. גם כאן, למי שמעדיף מרקם חלק יותר, אפשר לטחון את הכל במעבד מזון.
– אם אתם פחות מחבבים טעם של חומוס אפשר להוריד את כמות גרגירי החומוס בחצי.