איך אני אוהבת מרקים! מכל סוג, בכל מרקם, בכל עונה בשנה.
עזבו שהם קלים להכנה ומייצרים ארוחה ענקית שמספיקה לכולם, מרק תמיד מביא איתו גם תחושה של בית. של חום ושל רוגע.
הפעם הבאתי לכם את אחד המרקים שאני הכי אוהבת בעולם – מרק עדשים כתומות שממש נמסות בבישול ומסמיכות את המרק (תקפידו לבשל עד שהן נמסות לגמרי) ביחד עם גריסי פנינה ואפונה עדינה שמסמיכים אף הם את המרק ומוסיפים לו מרקם נגיס ורך.
כשהגשתי את המרק הזה לפני שבועיים למשפחה הראשונים לסיים את הצלחת היו אחיינים שלי – שי ומיכאל, שלאחרונה מסתפקים בעיקר בפסטה בלי רוטב. והנה, גם הם התאהבו.
- אל קהילת הפייסבוק המושלמת שלנו כבר הצטרפתם? אם לא, עכשיו זה ממש הזמן.
- והנה גם עמוד האינסטגרם של צוציקים שם תוכלו לצפות בהכנות מאחורי הקלעים.
- אל תפספסו: מתכונים לארוחות צהריים לילדים.
מרק עדשים כתומות, גזר ואפונה עדינה
מצרכים:
3 כפות שמן זית
2 בצלים, קלופים
4 שיני שום, קלופות
2 ענפי סלרי, כולל העלים
2 גזרים גדולים, לא חייבים לקלוף
2 ס"מ שורש כורכום או 3/4 כפית כורכום
3/4 כפית בהרט
1 כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כוס גריסי פנינה
3/4 כוס עדשים כתומות שלמות (אפשר גם כוס)
3/4 כוס אפונה עדינה קפואה (לא צריך להפשיר)
אופן הכנה:
– קוצצים את הבצלים, השום והסלרי לקוביות קטנות. חותכים את הגזר לקוביות בגודל 1 ס"מ.
– בסיר בינוני/גדול מטגנים את הבצל, השום והסלרי עד ריכוך.
– מוסיפים גזר ומתבלים בבהרט, מלח ופלפל שחור. מטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך 5 דקות.
– מוסיפים 7-9 כוסות מים רותחים (תלוי כמה סמיך אתם אוהבים) ומערבבים. לרוב אני מעדיפה לשים פחות ואז להוסיף בהמשך במידה וחסר כי המרק גם ככה מסמיך עם הבישול.
– מוסיפים גריסי פנינה ומבשלים במשך 20 דקות.
– מוסיפים את העדשים הכתומות ומבשלים במשך 40 דקות.
– מוסיפים את האפונה העדינה ומבשלים 10 דקות. בשלב הזה מומלץ לטעום ולתקן תיבול בהתאם להעדפות שלכם. תשתדלו לא לטעום לפני זה כי רק בשלב הזה העדשים הכתומות נמסות ונותנות את הטעם למרק.
– ואם המרק סמיך? אפשר להוסיף עוד קצת מים רותחים. ואם הוא דליל מדי? אפשר להוסיף לו חופן אטריות דקות למרק ולבשל ביחד עד שהם מתרככות.
הערות ושדרוגים:
– במקום או בנוסף לגזר אפשר לשים 1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות או קישוא/זוקיני.
– אל תוותרו על הבהרט והסלרי, הם אלה שמוסיפים פה מלא טעם מעולה. אם לא שמים, כדאי לשים 1 כף אבקת מרק.
– תטעמו את המרק אחרי שהעדשים התרככו לגמרי, רוב הסיכויים שתצטרכו עוד קצת מלח.
– לא חייבים לשים אפונה עדינה אבל היא מוסיפה למרקם ולטעם כמובן. ובכל מקרה בשום אופן לא אפונה משימורים, יש לה טעם אחר לגמרי והיא לא מתאימה לפה.
6 תגובות
עדשים שחורות במקום כתומות גם הולך?
אם אין לי גריסים עדיין להשתמש במתכן הזה?
היי, נראה מתכון מעולה!
אצלי בבית לא אוהדים של גריסים, האם אפשר לוותר עליהם?
המרק עשיר והבייבי הקטנה התלהבה ממנו מאוד. הערכה קטנה, במרכיבים רשום כורכום, אך חסר באופן ההכנה את הוספתו כך מי שעוקב עשוי לשכוח להוסיף אותו (כך קרה לי ♀️)
האם צריך להשרות את הגריסים?
אפשר להשתמש בגריסים רגילים? במקום פנינה?