כשאני צריכה להכין קינוח קטן וכייפי, אבל כזה שיקצור מחמאות, אני מכינה מוס בכוסות. גם כי ממש קל להכין את זה וגם כי אפשר לשדרג את הנראות במיליון אופציות.
קחו למשל את המוס הזה, שהכנתי לשי-שון האחיינית האהובה שלי, ליום הולדת. אפשר לעטר את המוס ברוטב שוקולד, חלבה או ריבת חלב כמו שעשיתי פה (פשוט מערבבים את הממרח עם קצת שמנת מתוקה), אפשר לעטר עם ממתקים כמו שברי מקופלת, קליק, קוביות פסק זמן, שערות חלבה וכדומה ואפשר גם להוסיף בתחתית הכוס עוגיות שבורות דק כמו אוראו או פתי בר.
ומה שהכי כיף, שאפילו לא צריך ג'לטין. השוקולד מייצב את הקרם והוא נשאר רך אבל יציב.
הפעם גם בחרתי לקשט את המוס בדמויות של מיקי ומיני, כי כל יום ההולדת עסק בעכברים החמודים ששי-שון הכי אוהבת בעולם. שמתי לכם פה לינק איפה אפשר לקנות דמויות כאלה (עולה דולר וקצת למארז שלם) – כאן תוכלו למצוא את המארז
מחכה לראות ולשמוע איך יצא לכם. שתפו בתמונות בעמוד האינסטגרם ובעמוד הפייסבוק
מוס שוקולד לבן שמכינים ממש בקלות ובלי טיפת' ג'לטין. וגם: אינספור אופציות לקישוט ושדרוג. מושלם לימי הולדת של ילדים
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
- 1 כף אבקת סוכר
- 1 כף אינסטנט פודינג וניל
- 150 גרם שוקולד לבן
- 4-5 כפות שמנת מתוקה או חלב
- 2 כפות ממרח שוקולד או ממרח חלבה או ריבת חלב
- 6 כפות שמנת מתוקה
- ממתקים שאוהבים
- שערות חלבה
- שוברים את השוקולד הלבן לתוך קערה ומוסיפים 5 כפות שמנת מתוקה. ממיסים במיקרו, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. מניחים בצד ל-10 דקות.
- בינתיים מקציפים מיכל שמנת מתוקה ביחד עם אבקת סוכר ואינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה אבל יחסית רכה. זה אומר שצריך להיות שפיץ על וו הקצפה אבל לא להקציף עד שזה מגיע למרקם חזק מדי.
- מוסיפים פנימה את השוקולד המומס ומקציפים, על מהירות בינונית, במשך דקה. מערבבים בעדינות עם לקקן כדי לוודא שכל השוקולד התערבב בקצפת.
- מעבירים לכוסות אישיות עד 3/4 גובה ומכסים בניילון נצמד. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות או לשעה למקפיא.
- מכינים את הרוטב שרוצים: מערבבים 2 כפות ממרח שאוהבים עם 6 כפות שמנת מתוקה עד לקבלת רוטב חלק ומבריק. מניחים שכבה דקה יחסית מעל מוס השוקולד שבינתיים התייצב ומקשטים בשערות חלבה, קליק או כל ממתק אחר שרוצים.
- אפשר להמיר את השוקולד הלבן בשוקולד חלב.
- ניתן להקפיא את המוס במקפיא (רק חשוב לסגור היטב בניילון נצמד) ולהפשיר במקרר כמה שעות לפני שרוצים להגיש.