ט"ו בשבט הגיע חג לאילנות. ולפירות. לירקות. לתוצרת החקלאית ולעצים.
האמת היא, שהמון שנים אנחנו לא חוגגים בבית את ט"ו בשבט, בעצם מאז שגדלנו קצת וסבתא כבר לא הביאה שקית עם משמשים מיובשים כמתנה לחג.
אבל החג הזה נותר אחד הימים האהובים עלי. בעיקר בגלל הסיבה בגינה חוגגים.
אז נכון שכולם מתמקדים בפירות יבשים, אבל האמת היא שמה שחשוב באמת זה להלל ולכבד את הטבע ואת התוצרת החקלאית שלו. ובעיקר את הפירות והירקות העונתיים.
את הגזר הבריא והאהוב, את התפוחים העסיסיים שנמצאים עכשיו בשיאם, ואת הבננה שגם מוסיפה אנרגיה וגם מתיקות טבעית.
אפשר להכין את המאפינס האלה לילדים לגן, לבית הספר, כארוחה קטנה ומתוקה שמחזירה אנרגיה כשיורדים לשחק בגינה (פשוט תקחו איתכם בשקית בתיק) והם כמובן נהדרים גם למבוגרים לצד הקפה או התה.
מה שכייפי בהם זה שאין כאן הרבה סוכר, וגם הוא מושתת על סוכר חום, ולכן אלה שמוסיפים את המתיקות הם התפוח והבננה שכל ביס ממנה היא כמו זריקת אנרגיה ושמחה.
וכן, אפשר להקפיא את המאפינס בשקית במקפיא ולהוציא שעה לפני שרוצים לאכול.
אל תפספסו:
קאפקייקס שוקולד עם הפתעה שוקולד לבן
מאפינס גזר וטחינה מלוחים
פנקייק בננות ושיבולת שועל
מאפינס רכים עם גזר, תפוחים ובננה. בלי הרבה סוכר ועם מתיקות שנשענת בעיקר על הפירות. מושלם כארוחה מתוקה ומלאת אנרגיה אחרי הגן או בית הספר
- 1 גזר (1 גדול או 2 בינוניים)
- 1 תפוח (מכל סוג שאוהבים)
- 2 ביצים (גודל L)
- 1/2 כוס סוכר חום כהה (אפשר גם קצת פחות) - 100 גרם
- 1/2 כוס שמן קוקוס (100 גרם)
- 1 כוס קמח תופח (140 גרם)
- 1/2 כפית קינמון
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 2 בננות בשלות
בקערה גדולה שמים ביצים, סוכר חום, שמן קוקוס, קינמון ותמצית וניל וטורפים היטב.
מוסיפים קמח תופח ומערבבים רק עד שהקמח נטמע.
מגרדים לתוך התערובת, על החלק הדק בפומפייה את הגזר ועל החלק העבה את התפוח ומערבבים.
מעבירים את התערובת למנז'טים. אם משתמשים במנז'טים מנייר שמים אותם בתוך תבנית שקעים.
חותכים את הבננות לפרוסות ומניחים פרוסה מעל כל מאפינס.
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 25-35 דקות או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
- לא חייבים לקלוף את הגזר ולא את התפוח. שוטפים היטב וזה מספיק. זה גם לא מורגש באפייה וגם חבל על הכלים והמאמץ.
- במקום גזר אפשר לשים עוד תפוח ובמקום תפוח אפשר עוד גזרץ אפשר גם להחליף גזר או תפוח בקישוא אחד קטן מגורד דק.
- את הגזר חשוב לגרד על החלק הדק כי הוא יותר קשה ובגלל שהאפייה קצרה חייבים שהוא יהיה דק כדי שיספיק להתרכך.
- רוצים לשדרג? מוסיפים 1/4 כפית גינג'ר טחון ו/או מעט אגוז מוסקט מגורד דק.
- רוצים לשדרג2? מוסיפים 1/2 כוס שוקולד צ'יפס.
- במקום קמח תופח אפשר לשים קמח לבן + כפית אבקת אפייה או קמח כוסמין לבן + 1 כפית אבקת אפייה.
- במקום שמן קוקוס אפשר לשים חמאה או שמן אחר שאוהבים.
20 תגובות
נראה כמו משהו שהבת שלי תאהב!
מה אפשר לשים במקום ביצה?
את יכולה להחליף את הביצה בחצי בננה מעוכה ו1/2 כפית אבקת אפיה.
נשמע טעים!
לא הבנתי לגבי הבננות, הן לא בבלילה?
רק לחתוך מעל?
היי
נשמע מצוין
אין לי בננות מה אפשר לשים במקום ?
אפשר לוותר עליהן לחלוטין ולהוסיף עוד 2 כפות סוכר לבלילה, או לוותר גם עליו
[…] מתכננים גם פיקניק? קחו איתכם מאפינס גזר ותפוחים עם בננות […]
היי, אפשר להחליף בקמח מלא או כוסמין?
אפשר לבחליף באותה כמות פחות כף של קמח כוסמין. עם קמח מלא עוד לא ניסיתי
אם מחליפים לחמאה, מה הכמות ששמים?
משתמשים באותה כמות חמאה (100 גרם)
יצא מעולה!! לא היה לי קמח רגיל ובננות אז השתמשתי בקמח שקדים ודילגתי על הבננות, אמנם קצת יותר דחוס אבל טעם מעולה. קצת מזכיר קיגל של סבתא בגלל הגזר והתפוח מגורר אבל בגרסא בריאה יותר! תודה על המתכון!
איזה כיף לשמוע! ובאהבה <3
יצא טעים בטירוף! שמתי כמחצית מהסוכר ויצא ממש מתוק.
אהלן
מה גודל המנז'טים?
האם אפשר להקפיא?
האם אפשר להוסיף בננה מרוסקת?
הי רחלי,
כמו כל המתכונים שלך זה נראה מעולה…
האם אפשר במקום לגרד את הגזר לבשל קלות ולטחון?
איך יהיה השינוי במרקם?
(אולי לאפות?)
האם אפשר לגרד בטטה במקום גזר?
מתכון מעולה, הכנסתי 2 תפוחים קטנים ואפרסק מגוררים על פומפיה דקה, מעולה!
פשוט ואוו..
האם אפשר לעשות את זה בתור עוגה? כלומר ברינג? או תבנית פאי?