אני בעייתית באוכל. מאד בעייתית באוכל. אמא שלי ודאי תעיד שכילדה קטנה עוד אכלתי גבינה וכמעט את כל הירקות, אבל מאז שאני זוכרת את עצמי, התשובה שלי ל"רגע, אז מה את לא אוכלת, בעצם?" היא "עזבו, יהיה יותר קצר לפרט מה אני כן אוכלת".
בגדול, סלט הוא מילת גנאי מבחינתי. אני לא אוכלת את רוב הירקות. חלקם מגעילים אותי ממש. אם תניחו לידי עגבניה – שלמה, חתוכה, זה לא באמת משנה – יש סיכוי סביר שאתחיל לצרוח (אם אנחנו לא מכירים כל כך טוב, ייתכן שאתאפק ואצרח רק בלב. בכל זאת, צריך לשמור על הפאסון).
אני לא מבינה למה צריך גבינות ויוגורטים בעולם, ומיותר לציין ששבועות הוא ממש לא החג שלי. עם זאת, שימו לב לטוויסט בלתי צפוי בעלילה: המאכל האהוב עלי בעולם הוא פיצה. רגילה, בלי תוספות, בלי יותר מדי גבינה, ושחלילה לא יהיו חתיכות של עגבניות ברוטב, כן?
כשהייתי צעירה יותר, שאלו אותי לא פעם "אבל מה יקרה כשיהיו לך ילדים? את לא באמת מתכננת לתת להם שניצל, פיצה וגלידה כל היום, נכון?" אחרי פעם-פעמיים שהשבתי כן והבנתי שזו ככל הנראה לא התשובה הנכונה, התחלתי לענות שלילדים שלי, בבוא העת, בתקווה, יהיה גם אבא. הוא כבר יאכיל אותם.
ואז התחתנתי עם בחור רק טיפה פחות בעייתי ממני באוכל.
נכון, אסף אוכל סלט (כמה ביסים, פעם בכמה זמן, כשהוא נזכר שהוא צריך להיות קצת בריא). הוא אפילו סבבה עם רוב הגבינות. אבל גם הוא, כמוני, חושב שהעולם היה טוב יותר אם לא היו בו טונה וקוטג' ופטריות. ובכל זאת, יש לנו ילד. השמועות אומרות שהוא לא יכול לחיות על שוקולד. אז אנחנו מנסים כן לתת לו אוכל בריא עד כמה שאפשר. על הדרך, אנחנו מנסים גם לחנך קצת את עצמנו.
אסף נושם עמוק ומצליח, חרף סלידתו העזה, לערבב לו חמאת בוטנים לתוך מחית הפירות (איך אפשר לא לאהוב חמאת בוטנים?! אה כן, בנוסף להיותי בעייתית באוכל, אני גם צבועה ממש ולא מבינה איך אנשים מסוגלים לא לאכול דברים שאני ממש אוהבת). אני פותחת את המכסה של גביע הגבינה או היוגורט בשיא הזהירות, כדי לא ללכלך את עצמי בטעות ב.. דברים האלה, ומאכילה אותו בכמה כפיות.
וכשהייתי אמיצה ממש, הכנתי לו מאפינס עם בננות (טעים!) ורסק תפוחים (טעים!) ואבוקדו (למה זה קיים, אלוהים, למה?!). יותר מזה, טעמתי מהמאפינס האלה.
עוד יותר מזה, אסף טעם. והוא שונא אבוקדו אפילו יותר ממני.
להגיד לכם שהתהלבנו במיוחד? בכנות – לא. בואו נגיד שזה לא אחד מהדברים האלה שכשאני מאכילה את יונתן, נוצר מצב של "ביס אחד לו, שניים לי" (ע"ע דייסת שיבולת שועל, מחית פירות). אבל השובב הקטן אהב וזה מה שחשוב.
המאפינס הירקרקים האלה מתקבלים דביקים וכמעט עיסתיים. לא מרקם אידאלי לאדם מבוגר, אבל אחלה דבר לילד שבדיוק לומד לאכול וללעוס ומאד נהנה להחזיק את המאפין ביד ולפרק אותו לגורמים. נקי ומסודר זה לא, טעים וכיפי ותורם מאד לעצמאות של הילד – לגמרי.
ומה שבאמת חשוב: אסף ואני טעמנו משהו עם אבוקדו. אז אם אתם הורים לילדים בעייתיים, אל ייאוש! לכו תדעו, אולי הם עוד יפתיעו אתכם ויסכימו לטעום דברים חדשים – בגיל שלושים פלוס.
הנשנוש המושלם לילדים שלומדים לאכול וללעוס - מאפינס בננה ואבוקדו טעימים, מזינים וקלים מאוד להכנה. בלי מוצרי חלב
- 1 כוס קמח לבן
- 1 כוס שיבולת שועל עבה - אפשר גם דקה
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
- 2 בננות בשלות
- 1 אבוקדו בשל
- 3/4 כוס רסק תפוחים
- 1 ביצה
- 1/4 כוס חלב שקדים או חלב אורז/סויה/קשיו/קוקוס
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית שקעים במנז’טים (לחילופין, מכינים עטרות נייר קשיחות).
2. מניחים קמח, שיבולת שועל, אבתק אפיה וסודה בקערה גדולה. מערבבים קלות.
3. בקערה נפרדת מועכים בננות ואבוקדו.
4. מוסיפים רסק תפוחים, ביצה וחלב. מערבבים היטב.
5. מוסיפים את תוכן קערת הרטובים לקערת היבשים. מערבבים עם מטרפה או לקקן, או אפילו כף, רק עד לקבלת בלילה אחידה.
6. מחלקים את הבלילה לתבנית/עטרות נייר (הכי נוח עם כף גלידה קפיצית, אבל לא חובה). אופים 20-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז כל מאפין יוצא נקי, או עם מעט פירורים לחים עליו. מצננים מספר דקות בתבנית ולאחר מכן מעבירים לרשת לטובת צינון מלא.
- אני השתמשתי בשתי בננות בינונית, בשלות מאד, ויצאו לי מאפינס מאד לחים, אפילו דביקים. זה כן מרקם נוח לילד שבדיוק לומד לאכול, אבל למי שפחות מתחבר, אפשר להשתמש בבננה אחת ו/או להוסיף מעט קמח לבלילה.
- הילד שלי עוד קטן מדי כדי לשים לב לצבע וצורת המנז’ט בו נמצא המאפין שלו (ליתר דיוק, הילד שלי עוד בשלב בו הוא ניסה לאכול את המנז’ט יחד עם המאפין), אבל לילדים מעט גדולים יותר, חשבתי שזה יכול להיות נחמד לאפות את המאפינס בכל מיני מנז’טים, בכל הצורות והצבעים. וזה גם פתרון טוב לכל מיני מנז’טים שנשארו לכם אחד-שניים מהם ואתם לא יודעים מה לעשות איתם. רק קחו בחשבון שני דברים: 1. למאפינס יש נטיה להידבק למנז’טים מסוימים. לא רק למאפינס האלה, למאפינס באופן כללי. אז יכול להיות שחלק מהמאפינס יחולצו בשלמותם מהנייר, וחלק פחות. 2. מאפין אחד מכל סוג/צבע/צורה זה טוב בתיאוריה, אבל אני משערת שברגע שלילדים יש קצת אופי ורצונות משלהם, זה עלול לגרור צרחות בסגנון של "למה היא קיבלה את הוורוד עם הנקודות???” או "אבל הוא גנב לי את הצהוב הגדול!!”. ואז בכי. בקיצור, לשיקולכם.
- הורים מוצלחים ממני יכינו רסק תפוחים ביתי לטובת המתכון – הורים כמוני, שאין להם יותר מדי זמן פנוי, יקנו צנצנת גדולה של רסק מוכן, ישתמשו ברובה למאפינס, יתנו כמה כפיות לילד תוך כדי ההכנה, שיהנה, ויגנבו כפית או שתיים (או שתים עשרה) בעצמם 😉
- האם המאפינס האלה ידידותיים לפריזר? ברור. הפריזר הוא ידידי הטוב, לכן אם המאפינס היו סרבני הקפאה, יש מצב שהיחסים בינינו היו מסתיימים מיידית. כמה שעות בטמפרטורת החדר או לחילופין כמה שעות במקרר ואז עשרים שניות-חצי דקה במיקרו, ובום! יש לכם מאפין מוכן לאכילה. זאת אומרת, לילדים. ברור. לילדים.
- המתכון מבוסס, עם שינויים קלים, על המתכון הזה.
3 תגובות
יישר כח אין עלייך!!!
באמת ממש תהיתי איך תרגילי את יונתן לאכול ירקות 🙂 זה יהיה מסע מעניין
הכנתי בתבניות מאפינס מסיליקון, שימנתי לפני האפיה ועדיין כמעט כולם התפרקו לי ממש כשהוצאתי מהתבנית (נתתי להתקרר לפני) וכל החלק התחתון היה רטוב ולא אפוי 🙁
והכי מבאס- היה להם טעם לוואי מר נוראי…..
מה יכל לגרום לעניין הטעם? אולי האבוקדו?