מתכון שהוא שילוב מושלם בין קציצות עוף, נאגאטס ושניצל תירס. כזה שהכי מחזיר אחורה לילדות. כזה שכולםםם יאהבו.
ביום שצילמתי אותם מצאתי את עצמי מגוננת על הקערה כדי שלא יחטפו לפני שאספיק לצלם. אבל בכל פעם כשהסתובבתי מישהו גנב אחד ועוד אחד.
פרט לטעם המושלם שלהם, לכדורים האלה יש עוד כמה בונוסים נהדרים – הם מחביאים בתוכם גזר ובצל שממש לא מרגישים בהם מבחינת המרקם ואתם יכולים גם להכניס פנימה זוקיני/קישוא מגורד על החלק הדק בפומפייה. אם הילדים שלכם לא אובים צבע ירוק באוכל אפשר גם לגרד להם את הקישוא בלי הקליפה.
וחוץ מזה, אפשר לאפות או לטגן אותם ואפשר גם להקפיא אחרי הטיגון/אפייה ולשמור בקופסה סגורה במקפיא. כשרוצים לאכול מחממים 10-15 דקות בטוסטר אובן או בתנור ויוצא מעולה. וכן, אפשר להקפיא גם לפני הטיגון/אפייה רק במקרה הזה חשוב לטגן בחום נמוך יותר כדי שלא ישרף מבחוץ בזמן שהחלק הפנימי יהיה עדיין חצי קפוא.
- הכנתם? שתפו אותי איך יצא בעמוד האינסטגרם או בפייסבוק של צוציקים.
- והנה עוד מתכונים לארוחות צהריים שמתאימות לילדים (ולמבוגרים).
כדורי עוף ותירס בציפוי אקסטרה פריך של פירורי לחם ושומשום. ארוחת צהריים מעולה לכל המשפחה שמגישים לצד אורז, פירה או סלט ירקות טריים
- 500 גרם חזה עוף טחון או פרגיות טחונות
- 1/2 בצל קלוף (לא חובה בצל במתכון)
- 1 גזר קלוף
- 1 ביצה L
- 1/3 כוס פירורי לחם או 1 פרוסת לחם
- 3/4 כפית מלח
- 1/2 כוס גרגירי תירס (ללא נוזלים)
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה (ולא יותר)
מגרדים את הבצל על החלק העבה בפומפייה וסוחטים היטב מנוזלים (אין צורך בהם פה). מעבירים לקערה.
מגרדים לתוך הקערה את הגזר על החלק הדק ומוסיפים לבצל הסחוט.
מוסיפים את שאר המצרכים, לשים היטב ומעבירים למקרר. אם משתמשים בפרוסת לחם מרטיבים אותה היטב מתחת למים או בקערה במשך דקה שתיים ואז סוחטים היטב ומוסיפים לתערובת.
בקערה בינונית שמים פירורי לחם, שומשום ומלח ומערבבים היטב.
יוצרים כדורים מהעוף ומגלגלים בתוך פירורי הלחם.
ועכשיו מחליטים: אפשר לטגן בשמן בגובה של 3-4 ס"מ מכל הצדדים עד הזהבה ואפשר לאפות בתנור, על נייר אפייה משומן (חשוב לשמן עם מברשת גם את הכדורים מעל) במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות. מומלץ לסובב את הכדורים מדי פעם.
- ניתן להכין את התערובת גם כנאגאטס (קציצות קטנות).
- במקום או בנוסף לגזר אפשר לשים קישוא מגורד על החלק הדק.
- שימו לב שחשוב לגרד על החלק הדק את הגזר או הקישוא כדי שהנוכחות שלהם לא תהיה חזקה מדי וכדי שהם יתרככו מהר.
- לא חובה לשים בצל. קחו בחשבון שהטעם שלו כן מורגש קצת. אני מתה עליו אבל זה באמת עניין של כמה אתם אוהבים טעם של בצל.
- בבקשה אל תשימו יותר סודה לשתייה ממה שכתוב אחרת יצא צמיגי ולא טעים.
- אפשר לשים גם יותר תירס, תלוי כמה אתם אוהבים.
20 תגובות
תודה
נראה נהדר. אפשר גם עם חזה הודו?
תודה על זה. יש מצב להחליף את הביצה? אנחנו עם אלרגיה לביצים.
בשמחה רבה. יעבוד נהדר גם בלי 🙂
בוקר אור
עם פילה עוף טחון גם יעבוד?
ושאלה למה כשמכינה משהו בסגנון זה יוצא לי יבש וגם מתקשה לאחר מספר שעות?
כשאופה בתנור הכוונה
בתודה מראש
בטח, יצא מצוין עם פילה.
לרוב זה בגלל העדר הסודה לשתייה או כי אין מספיק חומרי גלם שמרככים כמו גזר/בצל/לחם.
הפירורי לחם גם בתוך התערובת וגם בחוץ לציפוי? כנל השאלה לגבי המלח ..אם לשים בתוך התערובת או רק בחוץ עם הציפוי
רחלי יקרה
תודה רבה על המתכון
המצרכים במתכון אינם כוללים את הציפוי נכון?
כלומר שליש כוס פירורי הלחם ושליש כפית המלח שבמצרכים זה לתוך הבלילה? ומעבר לכך צריך להוסיף פירורי לחם, שומשום ומלח לציפוי?
האם אפשר סודה לשתייה בנוזל ולא באבקה? פשוט יש לזה טעם לוואי
הודו טחון נראה לך יעבוד גם או שהטעם יהיה דומיננטי מדי?
היי, אפשרי לאפות בסיר נינג'ה???
הי, כמה זמן התערובת צריכה להיות במקרר?
לא ברור כמה מפירורי הלחם הם לקציצות עצמן וכמה לציפוי
משהו לא ברור במתכון.
כשאת אומרת להוסיף את שאר המצרכים הכוונה היא גם לפירורי הלחם, המלח והפלפל ואז בנפרד מצפים בפירורי לחם נוספים?
בוקר טוב, יש אופציה לטבען את המתכון? תודה
היי יצא מצוין! עשיתי כנאגטסים 🙂
האם אפשר להקפיא?
בוקר טוב!
אם אני לא רוצה תירס בכלל.
פשוט כדורי עוף זה אפרי?
להליף במשהו או שאין צורך?
תודה מראש
את הפירורי לחם שמים גם בתערובת וגם בציפוי?
האם אפשר להחליף את העוף הטחון בבשר טחון?
מומלץ לשלב בינהם. אבל אם את רוצה רק בשר זה אפשרי.