כשהמציאו את המילה נחמה חשבו על הדייסה הזאת. גם כי היא עושה שמח ונעים בבטן וגם כי יש בה רכות, קרמיות ומתיקות עדינה. כל מה שכוללת בתוכה המילה נחמה.
הדייסה הזאת היא גם חיבוק. היא רגע קטן של שקט בבוקר, לפני המולת היום, כשעוצרים לכמה דקות את ההתארגנויות ויושבים לאכול קערה מתוקה שמשביעה להמון זמן. והיא גם חיבוק של ערב, אחרי יום ארוך בגן, בבית ספר או בעבודה, כשרוצים לנוח. לשבת ולדבר על היום שחלף.
אצלי בבית, או יותר נכון – אצל סבתא שלי בבית, הדייסה הזאת כיכבה כשסבתא רצתה לפנק. בעיקר אחרי הגן או בסופי שבוע. כילדה, נהגתי לאכול אותה עם ריבה (כי ככה סבתא הגישה) אבל בגיל מאוחר יותר הריבה הוחלפה בממרח שוקולד שהפך את כל העונג הזה לעוד יותר טעים.
מה שעוד נחמד בדייסה הזאת שאפשר לאכול אותה קרה או חמה ולהכין סיר שלם ממנה, לשים במקרר ולאכול קר או לחמם כשרוצים להגיש. כך שאין בעיה להכין אותה בערב ולהגיש לילדים, או לעצמכם, מתי שרוצים לאכול.
ואגב, הראתי לכם כאן 2 אופציות להגשה. אחת עם פירות טריים ושנייה עם רוטב שוקולד ופקאנים שמתאימה יותר למבוגרים. אתם כמובן יכולים לשחק עם התוספות ולשים מה שאתם אוהבים.
דייסת אורז מתוקה שמכינים ממש בקלות ומגישים חם או קר עם פירות טריים ומייפל, רוטב שוקולד ביתי או קינמון. וכן, אפשר להכין כמות גדולה ולשמור במקרר
- 1 כוס אורז בסמטי או פרסי או יסמין
- 4 כפות סוכר לבן - תחליפים בהערות למטה
- 2 ו-1/2 כוסות חלב רגיל / קוקוס / שקדים / אורז
- 3 כוסות מים
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 1/2 כפית קינמון - לא חובה
בסיר רחב שמים את כל המצרכים ומערבבים. מבשלים על אש נמוכה במשך 30-35 דקות או עד שהאורז רך רך. חשוב מאוד לערבב כל כמה דקות כדי שהאורז לא ידבק לתחתית הסיר. מצננים מעט.
מגישים קר או חם עם פירות טריים שאוהבים וסילאן או מייפל אם רוצים להמתיק עוד קצת את הדייסה.
אופציה נוספת היא להגיש את האורז עם רוטב שוקולד שמכינים משוקולד ושמנת מומסים (בכמות זהה) ואל הרוטב אפשר להוסיף פירות, אגוזים, צ'יה או כל תוספת שאוהבים.
- אפשר להמיר את הסוכר הלבן בסוכר חום בהיר (דמררה) או במייפל/סילאן.
- קחו בחשבון שהדייסה מסמיכה ככל שהיא מתקררת אז עדיף שתהיה רכה יותר ממה שאתם אוהבים בסיום הבישול כי היא גם ככה תתייצב בהמשך.
- אם הדייסה סמיכה לכם מדי אפשר להוסיף עוד מים, אבל חשוב שיהיו רותחים (אם מוסיפים אחרי שהאורז כבר מבושל כי מים קרים יעצרו את הבישול).
- אפשר לשנות את יחס הנוזלים איך שרוצים. העיקר שיהיו 5 ו-1/2 כוסות נוזלים. סבתא שלי למשל שמה הכל חלב.
- חשוב מאוד לסגור את מכסה הסיר אחרי הבישול (ובזמן שהיא במקרר) כי הדייסה עלולה לקבל קרום למעלה אם היא באה במגע מתמשך עם האויר.
6 תגובות
תודה
תודה על המתכון.
אם שומרים במקרר, איך מומלץ לחמם שוב? בסיר? מיקרוגל?
האם לא עדיף להכין עם אורז עגול או אורז ריזוטו?
ועוד שאלה, האם ניתן להכין עם אורז מלא או שלא מומלץ?
אפשר להכין עם שיבולת שועל?
המתכון הכי טעים בעולם!!!!!!
אני מכינה עם חלב ללא לקטוז, ויוצא מושלם!!!!!
הכנתי שבוע שעבר לחברה שמתמודדת עם מחלה קשה, והיא פשוט טרפה את זה וזה הביא לה המון נחמה וחום ללב.
תודה ענקית לך! אני כבר מכורה……
איזה משמחת שאת!