להוציא גמבה, אני אוהבת את כל הירקות. בעיקר את השורשים שבהם – גזר, סלק, צנון, בטטה, שורש פטרוזיליה. בקיצור, את כולם 😊
אבל מתוך כל אלה מככבים 2 אהובים במיוחד – סלק וגזר. יש משהו במתיקות הטבעית שלהם ובצבע המשמח שהופך אותם לפייבוריטים.
אז השבוע החלטתי להכניס את שניהם לסיר אחד ולהכין גרסה קצת יותר בריאה למתכון שלי לפתיתים בסלק או פסטה בסלק.
מה שנחמד במתכון, פרט כמובן לטעם המצוין שלו, שלא צריך לבשל את הסלק קודם. פשוט מגרדים על החלק הדק של הפומפייה ומוסיפים לסיר. 5 דקות אחר כך וכל הבורגול יקבל צבע ורוד/סגול משגע שבטוח יתחבב על הילדים וגם עליכם.
אגב, כיף לאכול את הבורגול הזה כתוספת למנה העיקרית (הפעם שידכתי לה קציצות צמחוניות אבל אפשר לשדך ליד כל אוכל שאוהבים) ואפשר גם להוסיף ירקות חיים ולהפוך את המנה הזאת לסוג של סלט משביע שאפשר לקחת גם לעבודה.
למטה, אחרי התמונה הגדולה, הוספתי לכם רעיונות לקציצות שאפשר לצרף לבורגול.
תבשיל בורגול עם סלק וגזר מתקתקים שהופכים את הסיר לצבעוני וטעים במיוחד. מומלץ להגיש לצד קציצות צמחוניות או כל מנה אחרת שאוהבים
- 1 כפית שמן זית
- 1 גזר לא קלוף
- 1 בצל לבן קלוף
- 1 סלק קלוף
- 1 כוס בורגול עבה (גס)
- 1/2 כפית מלח
- 1 ו-1/2 כוסות מים רותחים
קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים בסיר רחב ונמוך עם שמן זית עד ריכוך.
מגרדים את הסלק והגזר על החלק הדק בפומפייה ומוסיפים לבצל. מטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך 10 דקות עד שהגזר והסלק מתרככים.
מוסיפים את הבורגול ומערבבים.
מוסיפים מים רותחים, מלח ופלפל ומערבבים היטב. סוגרים את המכסה, מנמיכים את האש לנמוכה ביותר ומבשלים במשך 20 דקות עם מכסה סגור.
מגישים עם קציצות בטטה ועדשים כתומות או כל דבר אחר שאוהבים.
- במקום גזר אפשר לשים בטטה אחת קטנה או קישוא.
- אפשר להכפיל את כמות הסלק ולשים גם 2 סלקים.
רעיונות עם מה להגיש את הבורגול:
קציצות בטטה ועדשים כתומות
קציצות כרובית אפויות
קציצות עוף אפויות עם כרובית וקישואים
קציצות קישואים וגזר אפויות
5 תגובות
מתכון מצוין!!!! תודה
ממש שמחה שאהבת!
היי, יצא סופר טעים! אבל משום מה בכלל לא ורוד…(למה?)
בכל מקרה תודה על עוד מתכון מעולה
האם ניתן להקפיא?
כן, אין בעיה