כשאחיינים שלי קצת גדלו והתחילו לאכול אוכל מוצק, גיסתי שאלה אם יש לי מתכון לאוכל שאפשר להחזיק ביד. כזה שמצד אחד יהיה רך ומצד שני לא ילכלך וימעך. ואם אפשר שיהיו בו גם ירקות זה בכלל מעולה.
אז במיוחד בשבילם נולד המתכון הזה שמשלב חזה הודו עם ירקות שמתחבאים בפנים בלי שאף אחד ירגיש. לא סתם נבחרו כאן הגזר ובטטה (אפשר להמיר בדלורית, דלעת או עוד גזר) כי הם מוסיפים לאצבעות צבע כתמתם משגע וגם טעם מתקתק שמאוד אהוב על כולם.
אם רוצים אפשר להוסיף גם קישוא מגורד דק ואפשר גם להמיר את ההודו בעוף.
ומה לגבי גרסה נטולת גלוטן? כתבתי לכם בהערות מה לשים כדי שלא יהיה גלוטן במתכון.
- אל קהילת הפייסבוק המושלמת שלנו כבר הצטרפתם? אם לא, עכשיו זה ממש הזמן.
- והנה גם עמוד האינסטגרם של צוציקים שם תוכלו לצפות בהכנות מאחורי הקלעים.
- אל תפספסו: מתכונים לארוחות צהריים לילדים.
אצבעות חזה הודו עם ירקות שילדים (ומבוגרים) סופר אוהבים. כיף להחזיק ביד ואפשר להגיש בצלחת לצד ירקות או פירה. והבונוס? אף אחד לא ידע שיש בפנים גם ירקות
- 400 גרם חזה הודו טחון (אפשר גם חזה עוף)
- 2 גזר – לא חייבים לקלוף
- 1/2 בטטה קלופה
- 2 שיני שום כתושות
- 1 L ביצה
- 2 פרוסות לחם או 1/2 כוס פירורי לחם
- 1/2 כפית מלח
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות טחינה גולמית
– משרים את הלחם במים במשך 5 דקות וסוחטים היטב. מעבירים לקערה.
– מגרדים את הגזר והבטטה על החלק הדק בפומפייה ומעבירים לקערה עם הלחם.
– מוסיפים את שאר המצרכים ולשים עם הידיים עד שהתערובת אחידה.
– מכסים ומעבירים למקרר למשך חצי שעה.
– מחממים תנור ל-180 מעלות ומניחים נייר אפייה על תבנית תנור.
– משמנים מעט את הידיים ויוצרים אצבעות מהתערובת ממש כמו שמכינים קבב מאורך.
– מניחים על נייר האפייה ומשמנים מעל עם מעט תרסיס שמן או מברישים בשמן זית.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שאצבעות ההודו מוכנות וזהובות. מומלץ לסובב מדי פעם עד לקבלת הזהבה עדינה.
הערות ושדרוגים
– אפשר להכין את האצבעות עם הודו או עוף או לשלב בינהם.
– במקום פירורי לחם או פרוסות לחם אפשר להשתמש בשיבולת שועל דקה (יש גם ללא גלוטן לקוואקר).
– במקום גזר או בטטה אפשר להשתמש בקישוא רק להקפיד לגרד על החלק הדק בפומפייה.
– אפשר להכין את המתכון גם כקציצות/נאגאטס.
4 תגובות
רוצה להמיר לפסח ולא משתמשת בקמח מצה.
ניתן לדעתך להמיר בקמח תפו"א או בתפו"א מבושל מעוך?
1. אם משתמשים ביקורי לחם, צריך גם להשרות במים ולסחוט…? (או מה שאפשר לעשות עם פירורי לחם)
2. אפשר להקפיא?
אם משתמשים בפירורי לחם אין צורך להשרות ולסחוט פשוט להוסיף ככה ישר לתערובת.
– בהחלט אפשר להקפיא. לפני או אחרי האפייה.
היי, מה אפשר לשים במקום הטחינה?