כבר המון שנים שכמעט בכל שישי אמא שלי מכינה אורז עם גזר. לפעמים מתווספת אליו גם אפונה אבל תמיד יהיה בו גזר. כזה שצובע קצת את האורז ומוסיף נקודות רכות ומתקתקות.
יש משהו באורז הזה, בטעמים הפשוטים אבל מדויקים, במתיקות הטבעית ובצבע היפיפה של הגזר, שתמיד מזכירים לי את הילדות. את הרגעים היפים סביב השולחן.
שבוע שעבר פתאום נזכרתי בו והחלטתי להכין בבית, לא לחכות לשישי, וליצור זיכרון קטן משלי.
ואז, רגע לפני שאכלתי את הכל, החלטתי לקחת קצת אל ההורים ולאכול שם. באווירה החמה של הבית. ואת מי פגשתי שם? כמובן, את אשל הקטנה שרק חיכתה שאתן לה קצת לטעום. בובית יפה וחכמה שלי. יודעת מה טעים.
שיהיה שבוע מעולה ומחכה לשמוע ולראות איך יצא לכם.
מחפשים עוד מתכונים של אורז לילדים?
כדורי עוף ואורז עם אפונה, גזר ותפוח אדמה
אורז עם אפונה וגזר (וגם קישוא)
אורז רך רך, אבל אחד אחד, עם קוביות גזר רכות ומתקתקות ואפונה עדינה. הכי טעם נוסטלגי של ילדות
- 2 כפות שמן זית
- 2-3 גזרים , קלופים
- 1 כוס אורז (בסמטי, יסמין או פרסי)
- 1 ו-3/4 כוסות מים רותחים
- 1/2 כפית מלח
- 3/4 כוס אפונה עדינה , קפואה
קוצצים את הגזרים לקוביות קטנות.
בסיר רחב ושטוח מחממים שמן ומטגנים את הגזרים עד ריכוך. השלב הזה חשוב כי הגזרים גם מתרככים כמובן אבל גם משחררים צבע ואז האורז נצבע בצבע צהבהב יפהפה וטעים.
מוסיפים את האורז ומטגנים במשך דקה.
מוסיפים מים, מלח ואפונה ומערבבים.
מורידים לאז הכי נמוכה שיש ומכסים עם מכסה. מבשלים במשך 20 דקות, בלי לפתוח את הסיר וסוגרים את הגז.
ממתינים 10 דקות ורק אז פותחים, מאווררים עם מזלג ומגישים.
- אפשר להשתמש גם בגזר ואפונה קפואים, ואז אין צורך לטגן קודם. לגבי שימורים, אני פחות ממליצה כי הטעם שלהם שונה וגם רך מדי.
- רוצים לשדרג? אפשר להוסיף 1/2 כפית כורכום ו/או 1/2 כפית פפריקה מתוקה.
- רוצים לשדרג2? מוסיפים 1/2 כוס גרגירי תירס או גרגירי חומוס מבושלים, בזמן הוספת האפונה.
- אמא שלי שמה גם כפית אבקת מרק, אתם לא חייבים להוסיף אם כי זה מוסיף לטעם.
7 תגובות
הי תודה על המתכון! צריך להפשיר את האפונה וגזר לפני?
לא, אין צורך
אם משתמשים בשקית אפונה וגזר קפואה, מה הכמות שצריך לשים?
אפשר להוסיף בצל לטגן לפני הגזר?
לצד מה את מגישה להם את המנה הזאת?
מכינה בכל פעם מחדש.. הילדים פשוט נהנים מכל ביס תודה רבה
שלום,
האם ניתן להשתמש באורז מלא?