כשאני צריכה להכין קינוח לאירוע, בעיקר לימי הולדת, אני מתלבטת בין 3 מתכונים. קאפקייקס שוקולד, בראוניז שוקולד וקרמבו.
את שלושתם מכינים בצ'יק ושלושתם מאוד מגוונים מבחינת השדרוגים שאפשר לשחק איתם.
מהקאפקייקס אני מכינה קאפקייקס קשת בענן או קאפקייקס פיניאטה, את הבראוניז אני חותכת לאצבעות ומצפה בשוקולד וסוכריות וקרמבו? לא משנה איך ומה אפזר עליו, הוא תמיד יהיה מוקד ההתלהבות והמחמאות ואין פעם שהבאתי אותו לאירוע והוא לא התחסל ראשון.
למרות שזה אולי נשמע קצת מסובך, להכין קרמבו זה אחד הדברים הכי פשוטים שיש וגם הכי מרגיעים.
כל מה שצריך זה לחמם קצת חלבונים וסוכר על הגז (בלי מדחום ובלי לחכות שעה) ואז להקציף את החלבונים האלה לקצף טעים ממש שנמס בפה ולזלף על עוגיות מוכנות.
עכשיו נשאר רק לשחק – לטבול בשוקולד, לפזר סוכריות וליצור יצירות קטנות שבאמת קשה לעמוד בפניהן.
הפעם בחרתי להשתמש בעוגיות מיני של היט (Hit minis) שהן גם קטנטנות ומתאימות בול ליצירת קרמבואים קטנים וגם יש לעוגייה שוליים כמו של פרח אז בכלל מדובר בשוס. מצאתי את זה בסופר וחבילה עלתה בסביבות 6 שקלים. עוד אופציה שאני ממש אוהבת זה להשתמש בעוגיות אוראו שתמיד עושות את העבודה ויש אותן גם בגרסת פרווה ואז הקרמבואים האלה יהיו ללא מוצרי חלב.
ה-קינוח שיגנוב את ההצגה במסיבות יום הולדת - מיני קרמבו בציפוי שוקולד וסוכריות צבעוניות שאפשר לעטר עם אינספור צבעים, טעמים וצורות
- 130 גרם חלבונים (3 חלבונים מביצים בגודל L)
- 250 גרם סוכר לבן (1 ו-1/4 כוסות)
- 2 חפיסות שוקולד מריר
- 2 כפות שמן
- סוכריות צבעוניות
1. בקערת מיקסר, נקייה לגמרי (אם יש בה קצת שומן או דפנות משומנות החלבון לא יקציף לכם), שמים את החלבונים והסוכר.
2. מניחים על הגז סיר בינוני עם 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש הכי נמוכה.
3. מניחים את קערת המיקסר על הסיר וטורפים עם מטרפה ידנית את החלבונים כשהקערה מעל הסיר. מה שאנחנו רוצים, זה שהסוכר ימס והחלבונים יהפכו להיות יותר בהירים. זה לוקל בערך 10 דקות כשהדבר שאתם צריכים לבדוק זה שהסוכר נמס, לא יותר מזה. פשוט תיגעו בתחתית את הקערה עם החלבונים ותראו אם אתם מרגישים את הסוכר.
4. מעבירים את הקערה עם החלבונים החמימים למיקסר עם וו הקצפה ומקציפים במשך 10 דקות על מהירות בינונית-גבוהה. את הסיר עם המים תשאירו על הגז (כשהוא סגור כן?).
5. בינתיים מפרידים את עוגיות האוראו או ה-hit ומוציאים את הקרם שיש באמצע (שומרים אותו בשקית במקפיא ומוסיפים לתערובת של כדורי שוקולד או לעוגה).
6. כשהקצף יציב ומבריק מאוד מזלפים אותו על תחתית כל עוגייה שפתחתם ומעבירים למקפיא לשעה (אפשר גם לכמה שעות רק שימו את זה בקופסה סגורה).
7. זוכרים את הסיר עם המים? יופי, אז מדליקים שוב את הגז ומרתיחים את המים. מחלישים לאש נמוכה ומניחים מעל קערה שגדולה בהיקפה מהסיר.
8. שוברים לתוך הקערה את השוקולד ומערבבים מדי פעם עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק וחלק. מוסיפים את השמן (רק אחרי שהרוטב חלק) ומערבבים היטב.
9. עכשיו מגיע החלק הכיפי: מעבירים את השוקולד המומס לכוס נמוכה יחסית (היא צריכה להיות קצת יותר גבוהה מהגובה של הקרמבו) וטובלים את הקרמבו, כשהקצף כלפי מטה, בתוך השוקולד. נפטרים מעודפי שוקולד.
10. מפזרים סוכריות ומעבירים ישר למקפיא.
11. שומרים במקפיא, בקופסה סגורה, עד חודש. ואפשר גם במקרר אבל רק בחורף.
1 תגובה
היי רחלי,
הכנתי את השוקולד המומס, אך כשניסיתי לצפות איתו את הקרמבואים מהמקפיא, זה היה נראה שהם לא התקררו מספיק (היו שעה בדיוק)
החזרתי את הקרמבואים למקפיא, בתקווה לנסות מחר במהלך היום שוב. האם ניתן לחמם את השוקולד עם השמן מחדש כדי לנסות שוב? או שעלי להכין את ציפוי השוקולד מחדש?
ועוד שאלה – האם יכול להיות שהבעיה היא בכלל לא הטמפ' של הקרמבו אלא העובדה שבמקום 200 גר' שוקולד מריר שמתי 100 גרם שוקולד מריר + 100 גרם שוקולד חלב?
תודה!!!