אצבעות שניצל דג סלמון עם ציפוי אקסטרה קראנצ'י שהכי טעים להגיש לצד פירה. הילדים יתאהבו וגם אתם
חותכים את הדג לאצבעות בעובי 2 ס"מ ומעבירים בזהירות לקערה. ממלאים במים קרירים ומזלפים מעל מיץ לימון. אחרי 15 דקות מוציאים, מייבשים עם נייר סופג ומניחים בצד.
טוחנים את הקוואקר במעבד מזון עד שנוצר קמח חלק. אפשר גם לקנות קמח שיבולת שועל או להשתמש בכל קמח אחר שאוהבים. מעבירים לקערה, מוסיפים 1/2 כפית מלח ומערבבים.
בקערה שנייה טורפים ביצים, רסק ומיונז ובקערה שלישית שמים פירורי לחם או פנקו.
מצפים כל אצבע דג בקמח ולאחר מכן בביצים ולבסוף עוטפים בפירורי לחם. אם רוצים ציפוי אקסטרה קריספי מעבירים את אצבעות הדג, לאחר הציפוי בפירורי לחם, שוב לביצים ואז שוב לפירורי לחם.
ועכשיו מחליטים: אם רוצים לטגן, מטגנים בשמן זית אוכל שמן אחר שמעדיפים, עד שהאצבעות זהובות מכל הצדדים. עדיף שהשמן יהיה לפחות בגובה 2 ס"מ כדי שיטגן את הדג גם מבפנים.
אם רוצים לאפות, מחממים תנור ל-190 מעלות ובינתיים שמים נייר אפייה על תבנית תנור.
מברישים את נייר האפייה עם שמן זית ומניחים מעל את אצבעות הדגים. מברישים מעל בשמן זית ואופים בתנור במשך 30 דקות, מקפידים מדי פעם להפוך כדי שכל הצדדים יזהיבו.
מגישים עם אורז, פירה או פסטה.